7 interessante ting du kan bruge mandariner til

Mandariner er en enestående frugt, der er rige på vitaminerne A og C. De er også fulde af carotenoider, som hjælper med at forebygge sygdomme.
7 interessante ting du kan bruge mandariner til
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mandariner er en dejlig frugt, der kan bruges både til kosmetisk og naturmedicin. Lær hvad du kan bruge mandariner til her.

De fleste tænker ikke over, hvor mange interessante ting, man kan bruge mandariner til. Du ved sandsynligvis allerede, at de indeholder meget C-vitamin.

Men du ved sandsynligvis ikke alle de andre ting, vi vil komme ind på i dag. Det er også en god kilde til væske.

Den menneskelige krop indeholder overraskende meget vand. Det er normalt at have omkring 75 til 80% vand i kroppen. Det er ret vildt at tænke på, især når man tænker over hvor lidt vand, der er i meget af vores mad.

Med mandariner er det noget helt andet.

De kan bruges til mange forskellige ting, ikke kun som mad. Det er for eksempel genialt som hudpleje og hårpleje.

Mandariner er en enestående frugt, der er rige på vitaminerne A og C. De er også fulde af carotenoider, som hjælper med at forebygge sygdomme.

Lad os se på nogle af de mange fordele ved denne frugt.

Sådan bruger du mandarin til kroppen

Her er syv overraskende fordele, du skal vide om mandariner:

1. Spis dem, hvis du lider af høje kolesterolniveauer

Kolesterol i blodbanen

Mandariner er fyldt med et stof kaldet synephrine, der stopper produktionen af ​​kolesterol og regulerer overskuddet af det for sundhedens skyld.

Hvordan virker det?

De antioxidanter, der er til stede i denne frugt, er direkte ansvarlige for at bekæmpe virkningerne af dårligt kolesterol i arterierne. De isolerer dem og udjævner mængderne af god kolesterol i blodet. Alt dette sker ved blot at inkludere denne lækre frugt i din daglige kost.

Besøg denne artikel efter “7 interessante ting du kan bruge mandariner til”:

Spis mere protein ved at tilføje disse 7 fødevarer til din kost

2. Forebygger leverkræft

I den lange og hårde kamp, ​​som patienterne skal kæmpe mod kræft, har mandariner noget at bidrage med. Ifølge videnskabelige beviser er der specifikke komponenter i citrusfrugter (og særligt i mandariner), der hjælper med at forebygge visse former for kræft.

Mandariner reducerer risikoen for, at patienter med hepatitis C udvikler leverkræft på grund af dets høje indhold af kryptoxanthin beta. Mandariner har et højt indhold af limonene, der har anti-kræft virkninger som også hjælper med at forebygge brystkræft.

Alt dette bør dog altid støttes med den traditionelle behandling mod kræft.

3. Er et naturligt affedtningsmiddel

Person der goer rent ved en ovn

Denne særlige brug af mandarin har en ret simpel forklaring. Alt skyldes bidraget fra C-vitamin, som citrusfrugter i vid udstrækning består af.

Almindeligt fedt, krydderier eller rester efterladt fra kød med olie kan rengøres og elimineres med mandarinsaft.

Husk at for at bruge denne frugt som affedtningsmiddel, har du brug for store mængder saft fra frugten, der ikke er tæt på modenhed.

Ligesom det gør med dårligt kolesterol i blodet (som er en af ​​bestanddelene af fedt), eliminerer koncentrationerne af C vitamin det rod, der forbliver efter madlavningen.

4. Forbedrer hudfarven

Huden er den absorberende og delikate svamp i menneskekroppens struktur.

Næringsstoffer indeholdt i mandariner involverer to store elementer, der er i stand til at forbedre farven i din hud. Der er en meget fin linje mellem æstetik og sundhed, men når du passer godt på huden, skal du huske på disse to forbindelser: C-vitamin og E.

De hjælper meget med at regulere hudens kompleksitet og hjælper med reproduktion af kollagen, der er nødvendigt for det sarte og ungdommelige udseende.

5. Farvel gråt hår!

Kvinde med graat haar

Hvordan er det muligt? Det virker på denne måde: Vitamin B12 til stede i mandariner hjælper med at bremse dit hårs grådighed. Hvis du vil vide, hvordan du bruger dette vidunderlige trick til dit hår, vil vi forklare proceduren nedenfor.

Lysstyrke og elasticitet:

 • Du kan topisk anvende mandarinsaft til håret og derefter skylle det af. Du vil bemærke dit hår er øjeblikkeligt mere skinnende og elastisk.

Mandariner er rige på E-vitamin og B12. Disse er yderst afgørende for at fremkalde hårvækst.

6. Ideelle til helbredelse af sår

Olien, der er koncentreret i og ekstraheret fra mandarinens skræl, er fantastisk til helbredelse af overfladiske sår på huden.

Egenskaberne af den kemiske sammensætning i mandarinskalolie har nyttige effekter til bekæmpelse af sår, desinfektion af dem og bidrager til at tilvejebringe nye celler og væv til heling.

Læs denne artikel efter “7 interessante ting du kan bruge mandariner til”:

Sådan behandles og undgås liggesår

7. I salater, for at øge næringsindtaget

Salat - bruge mandariner

For mennesker med mangel på vitamin hjælper indtagelse af mandariner sammen med andre fødevarer som salat, gulerødder eller tomater med assimilering af proteiner og næringsstoffer, der er afgørende for helbredet.

Enhver oprindelige tilstand af vitaminmangel vil blive suppleret straks takket være forbruget af mandarin.

Så hvad venter du på? Spis flere mandariner!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Liu, Y. , Heying, E. and Tanumihardjo, S. A. (2012), History, Global Distribution, and Nutritional Importance of Citrus Fruits. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 11: 530-545. doi:10.1111/j.1541-4337.2012.00201.x
 • Chemopreventive Agents and Inhibitors of Cancer Hallmarks: May Citrus Offer New Perspectives? (2016). Cirmi S, Ferlazzo N, Lombardo GE, Maugeri A, Calapai G, Gangemi S, Navarra M.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27827912
 • Yamada, T., Hayasaka, S., Shibata, Y., Ojima, T., Saegusa, T., Gotoh, T., Ishikawa, S., Nakamura, Y., Kayaba, K., Jichi Medical School Cohort Study Group (2011). Frequency of citrus fruit intake is associated with the incidence of cardiovascular disease: the Jichi Medical School cohort study. Journal of epidemiology, 21(3), 169-75.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3899405/
 • Yamada, T., Hayasaka, S., Shibata, Y., Ojima, T., Saegusa, T., Gotoh, T., Ishikawa, S., Nakamura, Y., Kayaba, K., Jichi Medical School Cohort Study Group (2011). Frequency of citrus fruit intake is associated with the incidence of cardiovascular disease: the Jichi Medical School cohort study. Journal of epidemiology, 21(3), 169-75.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3899405/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.