7 tidlige tegn på et voldeligt forhold

Lær at genkende de tidlige tegn på et voldeligt forhold. Dette kan hjælpe dig med at forhindre verbalt eller psykisk misbrug fra at eskalere til mere alvorlige situationer.
7 tidlige tegn på et voldeligt forhold

Sidste ændring: 24 juli, 2019

Voldelige forhold er vanskelige at gå igennem for alle. Nogle mennesker tror, ​​at de bliver vant til det med tiden på grund af deres opdragelse eller overbevisning. I denne artikel får du 7 tidlige tegn på et voldeligt forhold.

Som du sikkert er klar over, er misbrug et problem, der påvirker et stort antal mennesker i dag og tager mange liv rundt om i verden. Derfor er det vigtigt at kende de tidlige tegn på et voldeligt forhold.

Dette kan hjælpe dig med at forhindre verbalt eller psykisk misbrug fra at eskalere til mere alvorlige situationer.

Er det let at genkende de tidlige tegn på misbrug?

Der er en lang liste over tegn på misbrug, som du bør være meget bekymret over. Selv om det er normalt at have argumenter og meningsforskelle, bør du ikke bo i en konstant krigszone. At udtrykke dit synspunkt eller en uenighed med din partner skal i stedet for være noget helbredende.

Det er meget sundt for begge partnere at kende til og respektere den andens mening.

Tidlige tegn på voldelige forhold kan være vanskelige at genkende, da de er nemme at camouflere.

Vær opmærksom på følgende tidlige tegn på misbrug.

Læs også denne artikel efter “7 tidlige tegn på et voldeligt forhold”:

5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold

1. Forholdet bevæger sig meget hurtigt fremad.

Par der holder om hinanden

Hvis du føler, at tingene er meget forhastede, og din partner allerede taler om at leve sammen, forpligtigelse og endda ægteskab, bør du være forsigtig.

Det er selvfølgelig en god ting at føle, at du er sammen med en person, der ikke er bange for forpligtigelse og ønsker at dele resten af ​​hans eller hendes liv med dig.

Men nogle gange er det bedst at stole på dine instinkter. Hvis du føler at tingene går hurtigere end normalt, bør du tænke to gange. Voldelige forhold begynder normalt med en eventyrlig kærlighedshistorie, men de slutter aldrig på den måde.

2. Din partner er fuldstændig besat med dig.

Hvem ønsker ikke at føle sig elsket? Voldelige forhold tager dog tingene et skridt for langt og indeholder ofte en person, der er forbavsende generøs. De giver dig gaver og er meget kærlige for at vinde dig over på deres side.

Disse mennesker kommer hurtigt til at tænke på sig selv som det perfekte match for dig. Pas på, da dette kun kan være en strategi. Når du er helt fanget, er det lettere at tilgive dem.

Du vil føle dig forpligtet til at se på tingene i en relativ skala, og det er svært ikke give at dem en chance.

3. De laver løfter om jeres fremtid sammen.

Alle kan lide at tænke på fremtiden, som i har sammen. Vær dog forsigtig, hvis i de tidlige stadier af forholdet, de lover at bringe dig til månen.

En voldelig person laver typisk løfter som “du vil få alt, hvad du peger på,” “jeg tager mig af dig” eller “du behøver aldrig at bekymre dig.” Disse løfter er som regel ikke afspejlinger af deres rigtige drømme og ønsker .

Et af de tidlige tegn på et voldeligt forhold er kontrol, og selvom alle disse løfter normalt handler om dig, er de helt afhængige af din partner.

4. De vil kun have dig for dem selv.

Par der diskuterer

Det er meget smigrende at føle sig elsket og behøvet af din partner. Hvis dette ikke efterlader dig tid til dine venner og familie, kan det dog være et subtilt og klassisk advarselstegn på et misbrug.

Misbrugere isolerer ofte deres ofre. Dette giver dem mulighed for at få større kontrol. Jalousi kan let fortolkes som “kærlighed” eller “ønske”.

Det er vigtigt, at du fortsætter med at være dig selv og ikke afvige fra dine venner og familie, fordi din partner vil have dig til det.

5. Din partner retter på dig konstant.

Det er normalt for en voldelig person at ønske at kontrollere alt. De kan påpege visse adfærdsmønstre, som de ikke kan lide, fordi de mener, at de er upassende.

Det er muligt, at de vil ændre din adfærd for at matche noget, der er mere støbt efter deres smag.

Disse rettelser er typisk umærkelige til at starte med, men i sidste ende får de mere og mere kontrol over, hvad du gør. Du skal forblive opmærksom.

6. Du føler ubehag under sex.

Kvinde der graeder - et voldeligt forhold

Sex skal være sjovt, behageligt og give nydelse. Det er ikke okay at have ubehagelige følelser, når du elsker med din partner.

Hvis du har det som om, at de er for grove ved dig, så skal du stole på dine instinkter.

Det er en ting at have et legende seksuelt forhold, og en anden ting at blive behandlet som en genstand for fornøjelse. Når din partner ignorerer dine ønsker og behov, er du helt klart i et voldeligt forhold.

Det er vigtigt, at du ikke glemmer de seksuelle aspekter af dit forhold, da deres adfærd kan lave fodarbejdet for mere kontrol over dig.

Til sidst kan denne adfærdstilstand true dit liv. Hvis du er i tvivl, skal du snakke med dine venner eller familiemedlemmer for at hjælpe dig med at se din situation mere tydeligt.

Besøg denne artikel efter “7 tidlige tegn på et voldeligt forhold”:

Sådan kommer du ud af et giftigt forhold

7. Du er bange for din partner.

Dette er et meget almindeligt tegn på et voldeligt forhold. Hvis du simpelthen ikke kan gøre noget uden først at overveje, hvordan din partner vil reagere, skal du åbne dine øjne.

Det er vigtigt at huske, at vold ikke kun er fysisk. Din partner mishandler dig muligvis ikke med slag og blå mærker, men med ord, der nedværdiger dig og får dig til at føle dig mindre værd.

Selv subtile lidenskabs handlinger, der angriber dig psykologisk, er et problem. Hvis du føler, at din partner er voldelig, er det tid til at søge professionel hjælp.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.