7 tips til naturligt at aktivere en underaktiv skjoldbruskkirtel 

7 tips til naturligt at aktivere en underaktiv skjoldbruskkirtel 
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Der er mange mennesker, der ikke har hypothyroidisme, men har en underaktiv skjoldbruskkirtel. Dette får os til at lide af sundhedsmæssige problemer, der er vanskelige at bekæmpe, såsom nervøsitet, træthed eller at have en hæs stemme.

I denne artikel, vi dele 7 tips til at aktivere skjoldbruskkirtlen ved hjælp af naturlige midler.

Har du en underaktiv skjoldbruskkirtel?

Hvis du ikke har fået din skjoldbruskkirtel kontrolleret, bør du vide, hvad de mest almindelige symptomer på hypothyroidisme eller en underaktiv skjoldbruskkirtel er:

  • Vægt ændringer og problemer med at tabe sig.
  • Tør hud og skrøbeligt hår og negle.
  • Humørsvingninger.
  • Træthed.
  • Hæshed.
  • Nervøsitet eller angst.
  • Forstoppelse.
  • Konstant følelse af kulde.

Et karakteristisk symptom på disposition til at lide af en underaktiv skjoldbruskkirtel er en mangel på hår på ydersiden af øjenbrynene.

Hvis du lider af flere af disse symptomer kan det være nødvendigt at aktivere din skjoldbruskkirtel med følgende tips.

1. Spis tang

Tang

Det vigtigste næringsstof, som du har brug for at aktivere skjoldbruskkirtlen er et mineral: jod. For at få det naturligt, uden overspisning, er det sundeste, du kan gøre at indarbejde tang i din kost.

De bedste typer af tang at medtage i din kost er Kelp eller kombu, der er også fremragende til madlavning i form af gryderetter og bælgfrugter.

Du bør koge dem i mindst 20 minutter, da tang er ret hårdt.

Der er tang baserede kosttilskud såsom Fucus. Men vi anbefaler ikke at bruge dem uden opsyn af en læge.

2. Lav medium intensitets motion

Mennesker med en underaktiv skjoldbruskkirtel har tendens til at føle sig trætte og kolde, fordi deres basale stofskifte er for langsomt.

Den mest effektive måde at aktivere og stimulere kroppen på er generelt gennem medium intensitets motion, to eller tre gange om ugen.

Motion, der ikke er intens nok vil ikke producere de resultater, du har brug for, så vi anbefaler korte, men intense sportsgrene, som får os til at svede og trække vejret dybt.

3. Tag kolde brusebade

Kvinde der er i bad

Koldt vand er en anden metode til at øge funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen på en naturlig måde, da det er et vigtigt stimuli for kroppen, især for folk, der er kolde.

Du bør foretage denne ændring gradvist. De første par gange skal du tage brusebade ligesom altid, men så afslutte brusebadet med et par sekunders koldt vand, startende fra dine fødder og opefter.

Du kan også skifte mellem de to temperaturer, når du bader.

4. Vælg uforarbejdede fødevarer

En af de mest skadelige faktorer til skjoldbruskkirtlen er forarbejdede, forkogte eller industrielt producerede fødevarer. Dette skyldes forarbejdningsmetoderne, den dårlige kvalitet af ingredienserne og mængden af ​​tilsætningsstoffer de omfatter.

De mest gavnlige typer af fødevarer er i stedet for naturlige og økologiske fødevarer, som du kan spise rå eller du kan lave derhjemme.

Du bør indtage frugt og grøntsagssaft, salater, spirer, frø og nødder, bælgfrugter, etc.

5. Undgå toksiner i dit miljø

Toksiner svækker immunsystemet i nogle dele af kroppen (herunder skjoldbruskkirtlen).

Ud over de fødevarer, vi har nævnt, finder vi også toksiner i hygiejne og kosmetiske produkter, de elektromagnetiske bølger fra teknologiske enheder, tobak, vand- og luftforurening, osv.

Du bør forsøge at leve et liv, hvor man følger en kost fuld af naturlige fødevarer så meget som muligt og forlade byen, når man kan.

 

6. Opdag stærk mad

Chili og chilipulver

Tilføjelse af stærke krydderier, især ingefær og cayennepeber, til vores mad kan også være meget gavnligt.

Du kan begynde ved at tilføje meget små mængder af disse krydderier til gryderetter eller infusioner, for at få vores mave til at vænne sig til dem. Efter dette, kan du gradvist øge dosisen af stærke krydderier.

De vil hjælpe med at aktivere din skjoldbruskkirtel, tabe dig og få varmen lettere.

7. Vær opmærksom på din hals

Skjoldbruskkirtlen er placeret i midten af halsen og er en del af kroppen relateret til stemmen. Faktisk fra et følelsesmæssigt perspektiv, vedrører det vores evne til at udtrykke, hvad vi føler.

For at regulere skjoldbruskkirtlen kan du udføre en afslapnings eller meditations øvelse ved at udtale vokalen ”e”, der er knyttet til halsens chakra, mens du forestiller dig en cirkel med lys, der drejer i urets retning i nakken.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.