7 tips til at være mere organiseret derhjemme

Selvom du føler dig godt tilpas med dit rod, kan det at være mere organiseret give dig fordele, selv på et psykologisk niveau. Dette skyldes, at det giver dig ro og giver dig flere muligheder for at tænke bedre.
7 tips til at være mere organiseret derhjemme

Sidste ændring: 16 april, 2019

Rod har en dybere indflydelse og årsag, end bare at efterlade ting  her og der. Det er en “livsstil”, der mange gange kan forårsage forvirring og spænding. I denne artikel giver vi 7 tips til at være mere organiseret derhjemme!

På grund af dette, vil den følgende artikel prøve at give dig nogle tips til at hjælpe dig med at organisere dit hus bedre. Disse råd kan oversættes til andre miljøer, f.eks. dit arbejde.

Rod er en lært adfærd

For nogle mennesker, er det at være uorganiseret en fordel. Dette skyldes, at du ikke behøver at bruge timer og timer på til at rydde op. Også i kaoset kan du finde ting meget hurtigere.

Men for at kunne have et velplejet hus og et bedre familieliv er det altid bedre at sætte tingene på plads der, hvor de hører hjemme. Dette gør tingene mere effektive.

Dit sind har brug for orden til at tænke bedre. På grund af dette, hvis du har et kontor eller et skrivebord, der er dækket af papirer, mapper og bøger, bliver det lettere at blive distraheret. Som følge heraf er du ikke opmærksom på de ting som du burde være.

Disse tips til at være mere organiseret derhjemme har mange fordele. Det er selvfølgelig en vane, du skal ændre. Det tager dig tid og kræfter at gøre dette. Men du vil helt sikkert se fordelene.

Der er ikke noget bedre end at komme hjem, og alt er lagt væk fra, hvor det skal være. Eller når folk besøger, behøver du ikke bekymre dig om at gemme halvdelen af ​​dine ting i et skab!

Organisation tager tid. Ingen kan benægte det.

Men når du er vant til det, kan du være mere organiseret i ethvert miljø. Dette omfatter også at du vil slippe af med spændinger og føle dig mindre stresset.

Sådan lærer du at være mere organiseret

Næste weekend, tag et par timer til at organisere dit hus og læg alt, hvor det hører til. Selvfølgelig skal du opretholde vanen. Men når du ser, hvor dejligt alt ser ud, vil du gøre en indsats for at undgå at blive uorganiseret.

1. Start med kun ét sted

Mor rydder op i stuen

Hvis du vil have dig hjemme for at blive perfekt, kan du ikke organisere alle dine værelser på samme tid.

Start med et bestemt sted, som din stue. Du skal starte med det værelse du først går ind i, når du kommer hjem. (Det kunne være dit køkken afhængigt af dit hjem.)

  • Finde de ting der ikke passe ind og find dem et sted hvor de kan være hjemme.
  • Tag ting der ikke står i de områder hvor de høre hjemme og placer dem der hvor de høre til. Derefter kan du tage dig af dem bedre når du har flyttet dem hen til det korrekte område.

2. Giv alt et bestemt sted

Bare hold kogegrej og mad i dit køkken, bøger og magasiner i dit bibliotek, tøj og sko i dit skab osv. Det gode ved at bestemme et bestemt sted for alt er, at det bliver lettere at finde senere.

Hvis du har brug for en frakke, skal du kigge efter den nær døren, ikke på sofaen. Dette vil spare dig meget tid, når du er på farten, og du ikke kan finde det, du vil have.

3. Følg en organisationsplan

Rod paa skrivebordet

Du kan også få en rengøringsplan for hvert værelse. For eksempel sæt atl dit beskidte tøj et sted før di lægger det i vaskemaskinen. Eller sæt alt dit ubrugelig papir i en papirkurv, red din sengen, læg det rene tøj i skabet og læg møblerne, hvor de hører til.

Hvis du følger en plan for hvert værelse, vil rengøring blive meget lettere. Glem ikke at for at være mere organiseret, har du brug for en strategi. På den måde vil du ikke bruge hele weekenden på rensninger.

4. Smid de ting væk, du ikke bruger

Du har sikkert mange ting, du ikke bruger. De kunne være gamle, eller af en eller anden grund er de ikke længere nødvendige.

Det er altid et godt tidspunkt at smide dem væk. Du kan også få dem repareret eller donere dem til en organisation.

Akkumulerende ting er en af udløserne til rod. Det skyldes, at ting, der ikke har et bestemt sted, ender på gulvet, på en stol eller i et hjørne.

5. Rens ting, der er knap så snavsede

Rodet vaerelse

Et af reglerne i et organiseret hjem er “Hvis du bruger det, skal du sætte det tilbage. Vask hvad du gør beskidt. Organiser hvad du gør uordenligt. “Alle i familien skal gøre dette.

Når dit hus er rent og alt er lagt væk, kan det være det sværeste at holde det på denne måde. Men det handler kun om at ændre dine vaner. Du skal også forstå fordelene ved organisationen.

Se også denne efter “7 tips til at være mere organiseret derhjemme”:

12 unikke måder at bruge staniol på i hjemmet

6.   Brug kasser eller skabe

Mange gange har du ting, du ikke ønsker at smide ud eller donere væk, fordi de måske har er meget sentimental værdi. Dette kan også skyldes, at de stadigvæk kan være nødvendige, selvom du ikke bruger dem så ofte.

Det er en god ide at købe dekorerede kasser eller bare genbruge gamle æsker til andre ting (som apparater). På den måde holder du dig fra at være omgivet af rod hele tiden.

Glem ikke at mærke de ting du sætter i kasser, så du ved hvad der er i dem. Sæt dem derefter under din seng eller op højt i dit skab. Du kan også sætte dem i din garage eller på nogle hylder.

7. Køb nogle flere møbler

Par der flytter en sofa i stuen for at vaere mere organiseret

Måske er problemet med dit rod, at du ikke har nok plads til at sætte ting i.

Det betyder ikke, at du skal fylde dit hjem med møbler, eller endda at dine møbler skal være en undskyldning for at du skal købe ting, du ikke behøver.

Dette kan dog løse problemet med at skubbe alt i et skab. 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.