7 vaner hos gode venner

Vi har alle mange typer venner. Nogle har vi kendt hele vores liv, og andre er kun ved vores side for en kort stund. Der er de personer, som kommer og går, men andre er der altid på en eller anden måde. De har dog alle nogle få ting til fælles, som gør dem så fantastiske.
7 vaner hos gode venner

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

7 vaner hos gode venner! Vi har alle mange typer venner. Nogle har vi kendt hele vores liv, og andre er kun ved vores side for en kort stund. Der er de personer, som kommer og går, men andre er der altid på en eller anden måde.

Gode venner

Hvad er det, der gør os til en god ven?

Som regel tænker vi på en god ven som en person, der altid er der for os. Men meget af tiden er dette ikke helt realistisk.

Vi taler ikke om en ven, som ikke er ved ens side på et bestemt tidspunkt, fordi hun ikke ønsker at være det. Det kan være fordi, hun også lever sit eget liv og opnår hendes mål.

Hvis man er en person, som har svært ved at kende forskel på en ven og en god ven, så er der her nogle ting, som du bør vide:

1. En god ven ved, at man har brug for tid og plads for at vokse

Gode venner er ikke blot glade for ens resultater. De motiverer også en til at opnå ens drømme.

De ved, at det er muligt, at dette måske vil skille en ad. De er der dog altid for en, fordi de ønsker at se en vokse. Dette betyder, at man vokser personligt, professionelt og som et menneske.

Der er nogle måder, hvorpå man kan vide, om en person er en god ven. En måde er, hvis de motiverer en til at bryde sine grænser på en god måde.

Hvis man siger, at man er bange for det, der er i vente, så vil de sikkert stå ved ens side i forløbet. Men de vil skubbe en til at overkomme sin frygt og komme ud af sin tryghedszone.

De håber helt sikkert også på, at man anerkender, at de også har brug for at følge sine egne drømme.

2. Ens forhold er naturligt

To personer der holder hinandens lillefinger

Et andet kendetegn ved en god ven er, at man ikke behøver at tvinge ting til at ske. Derimod glider alt så let som muligt.

Højst sandsynligt vil der ikke være nogen akavet stilhed, når man er sammen med dem. Man vil sikkert heller ikke føle et behov for at planlægge det hele. Det er ligesom et romantisk forhold. Planer og andre ting sker simpelt nok, uden at man skal tvinge dem til det.

Med denne form for ven ved man, at man kan være sig selv uden problemer og begrænsninger. De forventer ikke, at man er perfekt. Og man ved også, at de blot er mennesker. Mere end noget andet så accepterer man hinanden og vokser sammen.

3. Ens venskab består tidens test

En god ven behøver ikke at være sammen med en hele sit liv. Derimod går man hver især sin egen vej. Når man har tid, så ser man hinanden, snakker og motiverer hinanden.

Dette er den type venner, som kan gå flere år uden at se hinanden. Men en dag mødes man, og det føles som om, der ikke er gået noget tid overhovedet.

Med dem er venskab uden betingelserDet er ikke baseret på ens sociale status, ens jobstilling eller andre ting. Det betyder ikke noget, hvem man er, hvem man er blevet, eller de problemer man har haft. En god ven vil altid føle de samme ting.

4. De vil fortælle en, hvad de tænker

Par der sidder og kigger paa hinanden

Bare fordi en person tænker, at det man gør ikke er godt, så betyder det ikke altid, at de vil sige det til en. En god ven vil dog ikke have problemer med at fortælle en, at man tager fejl. De vil også fortælle en, når de tror, man er ved at lave en fejl.

Dette sker, fordi de værdsætter en som person. Og de er der for at se en vokse. De vil ikke prøve at få en til at ændre sin attitude eller beslutninger. De ved, at de kun kan blive ændret af en selv.

Hvis tiden viser, at de har ret, og man selv tager fejl, så vil de stadig være der for at støtte en og hjælpe en igennem det.

5. De tænker altid på en og holder kontakten

Tidligere sagde vi, at en god ven kan gå sin egen vej i livet og holde forholdet ved lige samtidig. Dette skyldes, at de tænker på en på en eller anden måde. I dag gør teknologien, at gode venner kan være tættere på hinanden på trods af fysisk afstand mellem dem.

Dette er den form for ven, som sender én en e-mail, når man mindst forventer det. Eller de chatter med en på de sociale medier. At gøre dette vil holde en opdateret omkring ens planer og drømme.

De forventer ikke, at man har kontakt hele tiden. Men man bør vide, at de også har brug for at snakke med en. Nogle gange deler de gode stunder. Andre gange kan man hjælpe dem gennem svære tider ved at tale med dem.

6. De deler

To personer der kigger paa solnedgangen

De kan være omme på den anden side af jorden, men gode venner deler altid livets op- og nedture. Blev du færdig på universitetet? Fik du dit første barn? De ønsker at være en del af dette.

De er måske ikke i stand til at hoppe på flyet og være der personligt, men de ville sikkert sætte pris på et billede eller en video af øjeblikket.

Dette gælder dog ikke kun de gode ting, der sker i livet. Når man mister en person forårsaget af skilsmisse eller sygdom, vil de også være der.

De vil være ved en så vidt, de kan, under omstændighederne. Man ved, at der altid er en person, som tænker på en.

7. De accepterer en, som man er

Alle har problemer. En god ven er i stand til at se ens fejl og acceptere en på trods af det. De vil ikke prøve at ændre en, bare for at få en til at passe ind i et specielt miljø eller tidspunkt. Derimod vil de hjælpe en til at være sig selv.

Det eneste mål, de har, er at hjælpe en til at blive bedre. Og det betyder, at de vil lade en bestemme, hvornår og hvordan man gør det.

Og hvad med dig? Er du en god ven? Er du heldig nok til at kunne stole på en? Har du fortalt dem, hvor meget du værdsætter dem?

Genskab forbindelsen med gode venner i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.