Intet vil ødelægge min positive indstilling i dag

Jeg har besluttet mig for at tage tøjlerne i mit liv og sætte mig selv først. Jeg har tænkt mig at stoppe med at være bitter og negativ over, hvad jeg ikke kan kontrollere. Jeg har tænkt mig at nyde nuet.
Intet vil ødelægge min positive indstilling i dag

Sidste ændring: 09 august, 2022

Jeg har besluttet mig for at stoppe med at være negativ. Bitterhed gør intet godt for mit helbred eller lykke. Intet vil ødelægge min positive indstilling i dag!

At være positiv er nemmere, end det ser ud til. Det er også den hurtigste måde at påvirke dit helbred på og få dig til at smile.

Det er lang tid siden jeg har set den lyse side af tingene. En dag – jeg ved ikke hvornår – blev alt sort.

Jeg var ikke i stand til at distancere mig fra problemet. Fra mit synspunkt opnåede jeg ikke noget. Som et resultat heraf lod jeg min bitterhed få frit slag.

Ja, nogle gange gør vi vores liv negativt uden at bemærke det. Lidt efter lidt begynder vi at skyde skylden på andre eller på andre omstændigheder for de dårlige ting, der sker for os.

I virkeligheden er den eneste person, du kan holde ansvarlig – dig selv.

Min adfærd har gjort mig bitter

Et glas med vand

Der er visse holdninger, som vi lærer, der gør os bitre. Desværre er vi ikke bevidste om dem, indtil nogen åbner vores øjne for dem.

I dag vi vil gerne hjælpe dig med at opdage nogle af dine egne negative tanker og vaner. Du vil også finde ud af, hvad der virkelig gør dig ulykkelig.

1. “De er bedre end jeg er”

Det at sammenligne os med andre er den værste vane, vi kan have. Det er ikke bare fordi, vi altid ender med at tabe, når vi gør sådan. Det er også fordi, det er en afspejling af, hvor usikre vi er.

Vi er ikke i stand til at se de evner, der gør os unikke. Intet positivt omkring os selv skiller sig ud i forhold til andre. Vi ønsker at være ligesom alle andre, men vi indser, at vi ikke kan være det.

Husk: Hver eneste af os har vores egen vej at gå. Bare husk intet vil ødelægge min positive indstilling i dag!

Lær at se med medfølelse. Stop med at forsøge at være perfekt. Bliv ikke ved med at løbe i cirkler. Det holder dig fra at kunne komme videre.

Tro på dig selv og på, hvem du er.

2. Stop med at spille offer-kortet

Kvinde der holder en sommerfugl

Selvom vi ikke kan lide at anerkende det, så elsker vi at føle sig som ofre både for os selv og andre. Ved at gøre dette, behøver vi ikke at gøre noget for at ændre eller tage ansvar for, hvad der sker omkring os. Vi kan også bruge det som en undskyldning for at give op.

Sådan undgår vi at tage ansvar for de ting, der sker for os. Vi bebrejder dem omkring os. Det er en høj pris for at kunne have det bedre med os selv.

Kun du kan ændre, hvad der sker i dit liv. Du skal bare komme i gang og tage affære.

Anbefalet læsning efter “Intet vil ødelægge min positive indstilling i dag”:

Nogle gange er det ikke nok at være positiv

3. Alle andre er vigtigere end mig

Hvis denne tanke har kørt rundt dit hoved, så slip af med den med det samme. Du er ikke mindre vigtig end andre. Du bør aldrig sætte en andens velvære før dit eget.

Når det er sagt, så er det noget vi gør hele tiden, selvom vi ikke kan indse det. Vi kan ikke sige nej til alle de mennesker, som vi tager os af. Eller, i hvert fald indtil vi har ansvar til op over halsen.

Vi har alle problemer på grund af dette. Den første ting, du skal gøre, er at vise omsorg overfor dig selv. Bagefter kan du så tage dig af andre, hvis de har brug for det.

Hvis du ikke tager vare på dig selv, hvem vil så?

4. Hvis du ønsker at gøre noget, så gør det i dag

Kvinde der traekker gardiner fra

Hvorfor udskyde så mange ting, du ønsker at gøre i dag? Fordi du er bange? Fordi du er usikker? Det kan endda være, fordi du har lært at tænke på fremtiden uden at nyde nuet.

Forestil dig, at du ønsker at tage på en rejse eller finde et andet job. Ubevidst begynder dit sind  at tænke over, hvor slemt det ville være, hvis du ikke begynder at spare på dine penge nu. Dit sind kan endda fortælle dig, at du ikke kan finde et andet job.

Med tiden får dette dig kun til at indse, at du ikke nyder livet, som du gerne vil. Du behøver ikke tænke på nutiden. Du nyder ikke eller lever for den sags skyld i nuet.

Hjælper dette dig virkelig?

Kvinde der er glad - positive indstilling

For at være ærlig, er der mange måder at gøre livet negativt. Du kan forblive i et forhold, der sårer dig. Du kan holde fast på de giftige mennesker, der er omkring dig. Det er endda muligt, at du benægter, at du har brug for hjælp, fordi du ikke kan komme dig over fortiden.

Læs også denne artikel efter “Intet vil ødelægge min positive indstilling i dag”:

Negativ tankegang? Fokuser på det positive

Men der er lige så mange måder at gøre livet positivt på.

I dag har jeg besluttet mig for at give slip på min bitterhed og være glad. Vil du gøre det samme, eller beslutter du dig for at blive lige der, hvor du er?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.