8 chokerende tegn på lungekræft du ikke bør ignorere

Nogle plager relateret til lungekræft, som en vedvarende hoste eller muskelsvaghed, kan gå ubemærket hen, fordi de betragtes som normale.
8 chokerende tegn på lungekræft du ikke bør ignorere

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Lungekræft er en af ​​de mest dødbringende sygdomme. I modsætning til hvad mange antager, påvirker det ikke bare dem, der ryger. Derfor er det meget vigtigt at kende til tegn på lungekræft.

Ikke-rygere udvikler også ofte denne dødelige kræftform. Dette skyldes, at vi alle er udsat for andre faktorer, der kan udløse det, såsom:

 • Luftforurening
 • Passiv rygning
 • Eksponering for kræftfremkaldende kemikalier som asbest og radon

Brystsmerter er et af de primære symptomer. Du bør dog ikke overse de andre tegn på lungekræft, som er mindre velkendte.

Afhængigt af hvilket stadium sygdommen er på, kan du opleve nogle af de symptomer, vi beskriver nedenfor.

Forvirring omkring tegn på lungekræft

Mange plager, der kan være en advarsel om denne type af kræft, går ofte ubemærket hen indledningsvis eller bliver forvekslet med en anden sygdom.

Symptomerne skyldes ofte forkølelse eller træthed, der skyldes fysisk anstrengelse.

Men hvis du er i stand til straks at notere disse første symptomer og søge lægehjælp, vil det i høj grad øge effektiviteten af ​​behandlingen.

Symptomerne at kigge efter er:

1. Vedvarende hoste

Kvinde der hoster

Dette er normalt en tør hoste. Det kan dog undertiden være ledsaget af blod. Andre mennesker vil bemærke produktion af et tykt, rødligt slim.

Hvis du har en hoste, der varer mere end en måned, og du bemærker, at din stemme er mere hæs eller dybere end normalt, er det en god idé at gå til en åndedrætsspecialist så hurtigt som muligt. Specialisten skal udføre en række tests for at udelukke muligheden for lungekræft.

Mange mennesker ignorerer dette symptom, blot fordi det kan være smertefuldt at få testene udført, især hvis du tror, du er sund. Men bare husk på, at jo hurtigere du tager springet, desto hurtigere vil du kunne slippe af med enhver form for langvarig tvivl.

2. Kroniske infektioner

Har du bemærket, at du lider af bronkitis eller andre infektioner ofte uden en indlysende årsag? Hvis dette er tilfældet, bør du bede din læge om at undersøge problemet mere detaljeret.

Noget der særligt skal få alarmklokkerne til at ringe er brystsmerter, som ikke er en almindelig del af bronkitis og lignende infektioner.

 • Det er meget almindeligt at antage, at sådanne brystsmerter er relateret til hjerteproblemer.
 • Hvis din kardiolog allerede har afvist dette, skal du sørge for at få din læge til at evaluere dine lunger.

3. Vægttab

Vaegttab

Hvis du har tabt vægt for nylig uden at foretage ændringer i din kost eller inden du påbegynder et nyt træningsprogram, bør du stoppe med at tænke over, hvorfor dette er sket.

Selvom det kan virke som noget, du måske har lyst til, er det vigtigt at huske på, at det kan være et tegn på et problem med din krop.

4. Knoglesmerter

Dette er et tegn på lungekræft, som normalt får os sig til at notere, når sygdommen allerede har spredt sig til andre dele af kroppen. Normalt er ryggen og hofterne de områder, der er berørt.

Nogle mennesker har tendens til at se knoglesmerter som en almindelig og uhensigtsmæssig plage, især på grund af deres alder. Men uanset hvor gammel du er, bør du altid sørge for, at knoglesmerter ikke er tegn på et mere alvorligt problem.

5. Inflammation af nakke og ansigt

Dette sker, når tumoren øger mængden af ​​tryk på vena cava, venen, der er ansvarlig for at transportere blod fra dit hoved og dine arme tilbage til dit hjerte.

Betændelse i nakke og ansigt opstår, fordi blodgennemstrømningen er langsommere end den burde være. I dette tilfælde vil du bemærke, at du ikke er i stand til at slippe af med betændelse eller hævelse med massage eller andre teknikker.

6. Muskelsvaghed

Dette symptom på lungekræft kan påvirke dine hofter, arme, skuldre eller ben. Det er almindeligt at bemærke svaghed og mangel på styrke, der gør dine daglige aktiviteter vanskeligere.

7. Høje kalcium niveauer

Person der er svimmel

Nogle former for lungekræft forårsager højere niveauer af kalcium, der frigives i blodbanen. Dette giver følgende symptomer:

 • Hyppig vandladning
 • Forstoppelse
 • Overdreven tørst
 • Kvalme
 • Mavepine
 • Svimmelhed

Den eneste måde at finde ud af om disse symptomer er relateret til lungekræft, er ved en blodprøve.

8. Besværet åndedræt

Er du begyndt at snorke meget? Har du svært ved at udføre enkle opgaver, der plejede at være en leg? Efterlader moderat gang dig uden luft, selv om det aldrig har været et problem før?

Lungekræft påvirker den aerobe kapacitet. Hvis du bemærker nogen af ​​disse ændringer, skal du straks gå til din læge for at udføre nogle tests.

Kun en læge kan afgøre, om du lider af et mere alvorligt problem, eller om det besværlige åndedræt er et resultat af alderdom eller mangel på fysisk aktivitet.

Vær opmærksom på eventuelle uventede ændringer

Som du kan se, kan mange af disse være et symptom på et andet problem end lungekræft.

Det er vigtigt, at du holder dig opmærksom på ændringer i din krop, der ikke er et produkt af en ændring i kost, fysisk aktivitet eller medicin.

Så snart du bliver opmærksom på nogen af ​​disse ændringer, skal du henvende dig til dit lægehus og bede dem om at vurdere, hvad der ligger bag ændringerne.

Forhåbentlig er det bare en falsk alarm. Det kn dog også give dig mulighed for at opdage en anden sygdom i god tid.

Derudover skal du huske på, at kræft er en sygdom, hvor tidlig diagnose øger chancerne for vellykket behandling.

Du bør også forsøge at holde dig fra kendte kræftfremkaldende stoffer, der vil øge risikoen for at udvikle kræft, såsom tobaksrøg og andre skadelige kemikalier.

Kender du nogen der viser tegn på lungekræft?

Det kan interessere dig ...
De første tegn på kræft som 90% af alle mennesker ignorerer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De første tegn på kræft som 90% af alle mennesker ignorerer

Kræft kommer ofte snigende, men det betyder ikke, at der ikke er nogen faresignaler. Langt de fleste kender ikke de første tegn på kræft. Her er de...


[object Object]