5 hjemmemidler mod forkølelsessår

Det øjeblik du bemærker de første symptomer på et forkølelsessår, vil du være klar til at begynde at bekæmpe det. Trods alt er alle disse midler næsten allerede i dit hjem!
5 hjemmemidler mod forkølelsessår
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Forkølelsessår er en uforudsigelig og irriterende lidelse. Heldigvis udgør de ikke en alvorlig risiko for dit helbred, men ingen ønsker at blive set med denne type sår på deres læbe. De er ikke en risiko for dit helbred, det er stadig irriterende. Derfor har vi her 5 hjemmemidler mod forkølelsessår.

Udover dette, især i begyndelsen af ​​et udbrud, forårsager de brændende fornemmelser og smerte, der forhindrer dig i at spise eller snakke komfortabelt.

Når du tilføjer behovet for at bruge cremer eller salver, der nogle gange forværrer deres udseende, bliver det meget forståeligt, at noget så tilsyneladende ubetydeligt og godartet kan generere et sådant ubehag.

Derudover er der meget debat om deres oprindelse. Desværre er sandheden at dette er en virus, som du vil have hele livet.

Det betyder dog ikke, at du kontinuerligt vil lide af forkølelsessår. Du kan endda få virussen uden at vise nogen symptomer.

Når de opstår, vil du som regel have mere end én i løbet af dit liv. Årsagerne kan omfatte:

 • Stress
 • Et svækket immunforsvar
 • Pludselige temperaturændringer
 • Feber

I disse tilfælde anvender de fleste kemiske salver på det berørte område. Du kan dog også udnytte nogle hjemmemidler til at behandle forkølelsessår.

De bedste hjemmemidler mod forkølelsessår

1. Smør hvidløg på såret

En skaal med knust hvidloeg

Det kan virke underligt, men det er virkelig meget forståeligt.

Hvidløg har imponerende antibiotiske og antivirale kræfter. Således er gnidning af hvidløg over et forkølelsessår en meget effektiv løsning.

Du skal ikke bekymre dig om, at det prikker til at begynde med – det vil ikke vare længe, ​​og du vil slippe af med det uskønne forkølelsessår.

2. Mælk er et af de gode hjemmemidler mod forkølelsessår

Forkølelsessår er forårsaget af herpes simplex virus. En af dine udløsere kan være en ubalanceret kost.

Du skal huske på, at du får to essentielle aminosyrer gennem den mad du spiser: lysin og arginin.

Lysin har tendens til at forhindre, at forkølelsessår dannes, mens arginin fodrer virussen og får den til at blive genaktiveret.

Mælk er rig på lysin, så det er yderst effektivt at lindre og forhindre udbrud af forkølelsessår.

Hvad skal du gøre?

 • For at udnytte fordelene ved mælk skal du dyppe en bomuldskugle i det og anvende den på det berørte område med jævne mellemrum, indtil det forsvinder.
 • Dette kan være en mere attraktiv metode til at fri dig selv for et forkølelsessår, da det ikke ledsages af en dårlig lugt.

Hvilken som helst af disse metode er imidlertid en god løsning.

3. Aloe vera – et af de friske hjemmemidler mod forkølelsessår

En skefuld aloe vera.

Gelen fra aloe vera-planten kan hjælpe med at tørre og helbrede forkølelsessår. For at opnå den ønskede effekt har du to muligheder.

Du kan købe aloe i en naturbutik og anvende de med en bomuldsklud.

Men hvis du har planten derhjemme, skal du bare åbne bladet og placere gelen over såret.

På ingen tid vil denne enkle teknik slippe af med dit forkølelsessår uden kemikalier, lugt eller smerte.

4. Bordsalt og vand

Denne metode kræver lidt mere indsats, men det er meget effektivt. Som du ved, er salt ekstraordinært til helbredelse af sår, så glem det ikke!

Hvad skal du gøre?

 • Placer en knivspids salt på en våd finger.
 • Placer fingeren over såret i to minutter.
 • Fugt en bomuldskugle i varmt saltet vand og pres den på dine læber i et par minutter.
 • Gentag denne procedure, indtil såret helbredes.

5. Øg dit indtag af vitaminerne C og E

En variation af frugt.

At kombinere god ernæring med de løsninger, vi har beskrevet ovenfor, er din bedste mulighed.

For at fremskynde din helbredelse og styrke dit immunforsvar, så skal du øge dit forbrug af følgende:

I specialbutikker kan du også købe ren E-vitamin, der kan anvendes direkte på læben.

Vi anbefaler at følge en kost, der indeholder masser af disse vitaminer for at forhindre forkølelsessår, dog især under sæsonskifte af årstiderne.

Med disse enkle tips vil behandling af forkølelsessår være en meget mindre smertefuld proces for din krop. Tilsvarende behøver du ikke vente på, at du kan komme på et apotek for at starte din behandling.

I det øjeblik du bemærker de første symptomer, er du klar til at begynde at bekæmpe dit forkølelsessår, da næsten alle de løsninger, vi foreslår, allerede findes i dit hjem.

Det kan interessere dig ...
Hvordan du kan forebygge og behandle forkølelsessår naturligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan du kan forebygge og behandle forkølelsessår naturligt

Først føler du en prikkende eller kløende fornemmelse på din læbe. Læs mere om hvordan du kan forebygge og behandle forkølelsessår naturligt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Weber, N. D., Andersen, D. O., North, J. A., Murray, B. K., Lawson, L. D., & Hughes, B. G. (1992). In vitro virucidal effects of Allium sativum (garlic) extract and compounds. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-2006-961504
 • Snoussi, M., Trabelsi, N., Dehmeni, A., Benzekri, R., Bouslama, L., Hajlaoui, B., … Papetti, A. (2016). Phytochemical analysis, antimicrobial and antioxidant activities of Allium roseum var. odoratissimum (Desf.) Coss extracts. Industrial Crops and Products. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2016.05.048
 • Das, S. (2011). Exploitation of antiviral activity of traditionally used medicinal plants. Journal of Antivirals and Antiretrovirals.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.