8 måder at bruge gamle dæk

Gamle dæk kan bruges til at skabe forskellige dekorative stykker til hjemmet. Vil du prøve? Oplev disse 8 interessante ideer.
8 måder at bruge gamle dæk

Sidste ændring: 26 august, 2022

Gamle dæk er genstande, der har mange muligheder. Det hele afhænger af din opfindsomhed og evne til at forestille sig, hvad de kunne blive.

Dæk er lavet af et modstandsdygtigt materiale (elastisk polymer), mere almindeligt kendt som “gummi”. Derfor kan gamle dæk stadig være brugebare til andre ting, selv om de måske er slidte og ikke anvendelige til køretøjer.

Gummi er et materiale, som kan være naturligt eller syntetisk. Det naturlige er det, der udvindes fra Heveat træer, oprindeligt fra Sydamerika, ellers bliver det udvindet fra planters som latex. Den syntetiske gunni er afledt af petroleum.

På grund af dets elasticitet og uigennemtrængelighed er det et meget udnyttet element i industrien. Faktisk er de ved at anerkende dets alsidighed og holdbarhed, de er begyndt at genbruge det og bruge det som råmateriale til mange andre produkter.

Kan det genbruges i hjemmet? Selfølgelig kan det det! Faktisk har den mere end en brug. Med målet om at reducere forurening, der er forårsaget når de ikke bruges til køretøjer, er der hundredvis af ideer derude for at genbruge dem hjemme.

De bedste ideer til at bruge gamle dæk

I virkeligheden er der mange metoder til at genbruge gamle dæk. Den mest almindelige måde er at skære dem op og klippe dem i stykker og bruge det til:

  • Motorveje
  • Tæpper
  • Syntetisk græs
  • Legepladser
  • Løbebaner
  • Beskyttelses puder til både

Men i betragtning af det faktum, at mange mennesker allerede har nogle af dem i deres hjem, er der en anden række ideer, som du også kan nyde, uden at skulle skære og klippe dækkene i stykker. Klar til at komme i gang? Brug din kreavitet på et helt nyt niveau.

1. Gynger

Gyngesaet

Ønsker du noget sjovt der hjemme den at bruge for mange penge? En interessant ide består i at konvertere disse gamle dæk til gynger, som kan bruges af børn.

Køb et reb i hvilken som helst farve du ønsker og mal dækkene med sprøjtemaling. Placer dem derefter i baghaven på et tykt træ, så det er tilstrækkeligt modstandsdygtigt og sikkert. Som en ekstra foranstaltning anbefaler vi, at du dækker indersiden med et stof, så det ikke direkte berører din hud, når du sidder på den.

2. Sandkasse

For børnene, der er for små til gynge, kan du udføre en anden kreativ ide, så de har noget at lege i. Hvad synes du om en sandkasse?

Denne sandkasse er meget nem at lave. Alt du skal gøre er at vaske, tørre og male de gamle dæk. Fyld dem derefter med sand og sørg for de er i skygge. Denne sandkasse bliver sikkert dit barns foretrukne sted.

3. Potteplanter

Potteplanter

På grund af deres former og størrelser er gamle dæk fremragende stykker til at dekorere ydersiden af haver. Frem for alt, fordi de er meget holdbare, beskadiger vandet dem ikke og de er perfekte til dyrkning af forskellige plantearter.

Tag noget spraymaling i dine yndlingsfarver og mal dine nye potteplanter. Hvis du vil, kan du lade dem være i deres originale farve og plante ting i dem.

4. Spejl ramme

Et gammelt dæk fra en bil er ikke den bedste mulighed for et smukt spejl. Men de tynde dæk fra en cykel kunne let bruges til dette interessante håndværk.

Du skal bare vaske og prøve dækket. Derefter kan du bruge et lag gennemsigtigt lak, så dækkets mørke farve skinner.

Du kan også male det med guldfarve, bronze eller hvilken som helst anden farve. Du skal derefter kigge efter et spejl, der passer til dækkets størrelse, hæfte dem sammen og du er færdig!

For at fastgøre dem godt kan du påføre klatter med industriel lim i dækket.

5. Seng til kæledyr

Seng til kaeledyr

At bruge masser af penge er ikke nødvendigt at have en god seng til dit kæledyr. Gamle dæk har den perfekte form, til en god seng for dit kæledyr. For at lave det er alt hvad du skal gøre, at fylde dækkets inderside med en pude. Dekorer den som du lyster.

6. Skraldespand

At bruge forskellige gamle dæk, er en god måde at lave en god skraldespand. Selvfølgelig kan dets udseende variere afhængigt af dit kreativitetsniveau.

Grundideen består af at stable tre dæk, den ene oven på den anden, på en måde, der giver en dyb spand. For at gøre det nemmere at tage affaldet ud, skal du bruge en skraldepose.

7. Udendørs kaffebord

Hjemmelavet kaffebord

Denne dekoration lavet med gamle dæk er meget stilfuldt. Bestemt, mange mennesker genbruger dette materiale til at lave møbler smukkere i deres have eller terrasse.

Kom et dæk oven på et andet dæk og mal dem derefter i en farve du ønsker. Kom derefter en plade på toppen (lavet af plast, træ eller et andet materiale som du ønsker) for at færdiggøre dit bord.

8. Udendørs sofa

For at nyde familiesammenkomster i din have eller udendørs rum kan du lave nogle komfortable sofaer med gamle dæk.

Sammenføj forskellige stykker afhængigt af mængden af sofaer, du vil lave. Generelt vil du bruge to til hver enkelt sofa. Mal dem som du lyster og fyld dem med puder.

Som du måske har lagt mærke til, er gamle dæk ikke skrald. Der er mange måder at konvertere dem til nyttige og dekorative objekter. Bliv begejstret for at lave dine helt egne kreationer!

Det kan interessere dig ...
5 ideer til smukke genbrugsmøbler, som du vil elske
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 ideer til smukke genbrugsmøbler, som du vil elske

Kasser, paller, træstykker og endda tønder kan omdannes til perfekte møbler. Her er nogle innovative genbrugsmøbler til at dekorere dit hjem.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.