Genbrug gamle skjorter med disse overraskende kreative ideer

Hvis du er kreativ og kan lide at genbruge tøj og stof, skal du ikke gå glip af denne artikel. Har du nogensinde tænkt over hvad du kan gøre med dine gamle skjorter?
Genbrug gamle skjorter med disse overraskende kreative ideer

Sidste ændring: 16 april, 2019

Kreative kvinder finder nye måder at genbruge enhver ting de har liggende. Tøj, i dette tilfælde, er et glimrende materiale. Genbrug gamle skjorter og prøv disse kreative ideer.

Hvor mange gange har vi ikke været super triste over, at vores yndlingsskjorter ikke passer os længere, eller at den er blevet for slidt? Desværre er det eneste, du kan gøre i disse situationer at smide den væk. Eller er det?

I denne artikel vil vi vise dig et par nye anvendelsesmuligheder af dine gamle skjorter, som du ikke bruger længere. Bare rolig, de er enkle og kan bruges i dit daglige liv.

Genbrug gamle skjorter til disse følgende håndværk

1. Pudebetræk

genbrug gamle skjorter til pudbetræk

Dette er en glimrende måde at give nyt liv til dine gamle ting. Alt du skal gøre, er at tage en pude, helst hvid, og læg den ovenpå skjorten.

Derefter, klip et stykke stof i samme form som puden. Husk at lægge 8-10 cm til på hver side. Klip derefter kanterne i rektangulære strimler. Dette gør det muligt at samle begge sider ved hjælp af nogle enkle knuder.

Genbrug gamle skjorter til at lave smukke pudebetræk, der matcher dit sengetæppe, sofaer eller gardiner. Det bedste er, at de er lette at lave: uden at skulle sy!

2. Shoppingtasker

Har du nogensinde tænkt over, at du kan lave indkøbsposer ud af skjorter, som du ikke længere bruger? Det er meget enkelt, og resultaterne er smukke.

Klip først det nederste af skjorten, og læg stykket til side. Klip derefter også halsen og ærmerne af.

Bind derefter bunden af skjorten sammen med det stykke stof du havde lagt til side. Hvis du kender de relevante teknikker, kan du sy det sammen for at gøre det stærkere. Men hvis du binder det godt, bør du ikke have problemer med at transportere lette ting.

3. Armbånd

armbånd

Med dette lette trick kan dine skjorter gå fra at dække din krop til at dekorere dit håndled. Hvordan gør man? Klip først strimler af din skjorte. Det er bedre, hvis du har mere end en farve, eller hvis du bruger mere end en skjorte til at skabe et flerfarvet armbånd.

Dernæst, stræk 3 eller 6 strimler – afhængigt af hvor god du er til at flette, eller hvor bredt du vil have dit armbånd – og lav en eller to knuder af gangen. Placer en tung genstand for enden af det for at holde det på plads, og flet strimlerne sammen for at lave et armbånd.

For at afslutte det, kan du tilføje en magnet i hver ende og dække den med et smule stof. Hvis du foretrækker noget enklere, kan du binde enderne sammen i en knude, for at holde det på plads på dit håndled.

Udover at bruge denne metode til at lave armbånd, kan du også bruge den til at lave hårbånd til dit hår. Selvfølgelig er de uformelle, men de hjælper dig også med at skabe et farverigt, afslappet look.

4. Tæpper

Ja, din favoritskjorte i dag kan blive dit nye tæppe i morgen. Selvom det gør ondt at tænke på, er det virkelig gode nyheder.

Mange skjorter har smukke designs, hvilket gør det svært at skille sig af med dem. For at undgå at miste dem kan du genbruge dine gamle skjorter til at lave originale tæpper. Følg blot disse lette trin:

  1. Begynd med at klippe langs bunden af et par gamle skjorter
  2. Uden at klippe hele vejen igennem, vend den om, og klip videre, som om du skrællede en appelsin. Der skal kun være en stor strimmel af skjorten tilbage.
  3. Stræk dem ud og saml strimlerne ved at lave knuder i hver ende.
  4. Flet strimerne sammen så de alle er samlet.
  5. Lav en spiral af fletningen, ligesom et sneglehus.
  6. Til sidst, sy fletningen sammen fra midten, hvor du samler hver del af fletningen med spiralen ved siden af.

Jo flere skjorter du bruger, jo flere designs kan du lave. Husk at variere hvilke farver og designs du bruger, og prøv at bruge tykkere skjorter for at få et bedre og stærkere tæppe.

Som vi har vist dig her, er der ingen grund til at smide gamle skjorter ud. Med en hvis kreativitet kan de tjene andre dekorative formål.

Nu ved du det: Genbrug gamle skjorter til at lave ny, nyttige dekorationer til hjemmet. Og se så at komme i gang med at klippe!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Brown, Sass. Eco Fashion: Moda con conciencia ecológica y social. Blume, 2010.
  • Castro, M. “La moda ecológica y el reciclaje como alternativas de desarrollo de las MYPIMES.” Costa Rica. Cuadernos del Centro de Estudios en Diseño y Comunicación. Ensayos (2013): 81-99.
  • Pérez, Patricia Gudiño, and Arturo Sánchez Martínez. “Reciclar moda.” Órgano de difusión del Colegio de postgraduados del CIDE, AC (2017): 223.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.