8 ting en far skal gøre for at opdrage en stærk kvinde

Det forhold, en far har med sin datter fra når hun er lille vil sætte et præg på hende og hendes værdier, når hun vokser op.
8 ting en far skal gøre for at opdrage en stærk kvinde

Sidste ændring: 26 august, 2022

Forholdet mellem en far og hans datter kan være så specielt, at det kan blive selve fundamentet for hvordan man kan opdrage en stærk kvinde.

Fra det øjeblik de mødes. Der dannes der en forbindelse, der er så stærk, at det er svært at forklare eller definere de følelser, det medfører.

Ligesom mødre har fædre en ledende rolle i opdragelsen af deres børn.

Mens de kan være forskellige i, hvordan de udtrykker deres følelser, har fædre og døtre en forbindelse, der markerer hendes personlighed markant.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man kan udnytte den tid de har sammen. Især i de år, hvor hun skal føle sig beskyttet, elsket og støttet.

Dette tillader ikke kun at skabe uforglemmelige minder, men vil også på en eller anden måde påvirke styrken af hendes selvværd og uafhængighed.

I denne artikel har vi samlet en liste over 8 ting, som hver far skal huske på for at opdrage en stærk og sikker kvinde.

1. Giv hende altid din opmærksomhed

Far giver datter opmaerksomhed

Mens mange fædre ikke forstår det, kommer deres døtre til at se dem som superhelte, der er der for at redde dem fra noget, der kan ske.

At give dem opmærksomhed, når de har brug for det og dedikere tid til dem, vil få dem til at føle sig elskede og at der bliver lyttet til dem.

Over tid vil forholdet styrkes og det vil gøre kommunikationen og tilliden lettere i fremtiden.

Anbefalet læsning efter “8 ting en far skal gøre for at opdrage en stærk kvinde”:

Hvordan får du et stærkt mor-datter forhold?

2. Sådan kan du opdrage til en stærk kvinde: Hold deres hånd

Noget så enkelt som at holde hånden kan påvirke forholdets natur og styrke for evigt.

Følelsen af deres faders stærke hånd får dem til at føle sig beskyttede og sikre, hvilket vil hjælpe dem med at gå igennem livet og føle sig stærk og støttet.

Ligegyldigt hvad der sker: vil hun vide, at hun kan regne med dig.

3. Øg deres selvværd

Pige der kysser sin far paa kinden

Hver far har værktøjerne i sig selv til at opbygge et godt selvværd hos sine døtre ved at fremhæve mere end blot deres fysiske kvaliteter.

Lær dem fra den tid de er små, at de er stærke, at de har vidunderlige evner, og at enhver mulig svaghed også er en styrke.

Dette vil hjælpe med at forme hendes personlighed og vil især hjælpe hende med at elske sig selv. Uanset hvad andre kan sige til hende.

Hyld hendes præstationer, korriger hendes fejl uden hårdhed og fortæl hende, hvor smuk hun er, er alle vaner, der helt sikkert vil hjælpe med at opdrage en selvsikker kvinde.

4. Prøv at give hende forskellige oplevelser

Erfaringer er en berigende del i udviklingen af ​​alle mennesker.

At give de små lov til at udforske og nyde oplevelser, vil hjælpe dem med at overvinde deres frygt og opfordre dem til at føle og leve livet fuldt ud.

At tage på en tur, se en film eller tage på et lille eventyr med dem. Det er bare nogle få forslag til de ting, I kan gøre sammen for at styrke båndet og selvfølgelig lære dem ting.

5. Lær dem sunde hobbyer

Far der laerer datter at cykle

Kunst, musik og sport er alle aktiviteter, der hjælper børnene med at vokse. Dette er ikke kun fordi de udvikler deres evner. Men også fordi de har mulighed for at bruge tid på at lave noget produktivt og sundt.

Det kræver indsats og disciplin for at lærer nye ting hver dag. Det er derfor en god måde at lære og dele unikke, meningsfulde oplevelser sammen på.

6. Ret dem, når det er nødvendigt

Selv om det kan være svært eller forstyrrende nogle gange. Skal du rette op på de små fejl, de laver tidligt.

En far, der lærer sin datter at tage ansvar for hendes handlinger. Opdrager en kvinde med værdier, som er i stand til at anerkende det, når hun begår en fejl.

Læs også denne artikel efter “8 ting en far skal gøre for at opdrage en stærk kvinde”:

Skænderier påvirker dine børn på disse 5 måder

7. Tilbring en dag på arbejde med hende

Far, datter og slips - opdrage en stærk kvinde

Hvis det overhovedet er muligt, kan det være en givende oplevelse for jer begge at tilbringe en dag på arbejde med din datter.

Tillad hende at se din arbejdsplads tæt på. Få hende til at se op til dig endnu mere, hvilket vil inspirere hende.

Hun vil se, at du arbejder hårdt for at give hende det bedste, og hun vil føle sig stolt.

8. Lær at stole på hende

Kommunikation og tillid er grundlaget for et godt forhold mellem far og datter.

I stedet for at så frygt med trusler om, hvad hun ikke kan eller ikke burde gøre. Så er det vigtigt at bruge dialog for at lære hende om det og være hendes fortrolige.

En datter, der ser sin far som en ven, vil gøre en indsats for ikke at skuffe ham og vil gøre klogere beslutninger.

Selvfølgelig er der i tillæg til de ovennævnte tips, det at være et forbillede for hende og at elske hende. To vigtige ting ved at opdrage en stærk datter, der er klar til alt, hvad livet kan medbringe.

Spild ikke mere tid! Før du ved det, bliver din lille pige til en kvinde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Harris, K. M., & Morgan, S. P. (1991). Fathers, sons, and daughters: Differential paternal involvement in parenting. Journal of Marriage and the Family, 531-544.
  • Cowan, P. A., Cowan, C. P., & Kerig, P. K. (1993). Mothers, fathers, sons, and daughters: Gender differences in family formation and parenting style.
  • McKinney, C., & Renk, K. (2008). Differential parenting between mothers and fathers: Implications for late adolescents. Journal of Family issues29(6), 806-827.
  • O’Donnell, L., Stueve, A., Duran, R., Myint-U, A., Agronick, G., San Doval, A., & Wilson-Simmons, R. (2008). Parenting practices, parents’ underestimation of daughters’ risks, and alcohol and sexual behaviors of urban girls. Journal of Adolescent Health42(5), 496-502.
  • McBride, B. A., Schoppe, S. J., & Rane, T. R. (2002). Child characteristics, parenting stress, and parental involvement: Fathers versus mothers. Journal of Marriage and Family64(4), 998-1011.
  • Chang, L., Schwartz, D., Dodge, K. A., & McBride-Chang, C. (2003). Harsh parenting in relation to child emotion regulation and aggression. Journal of family psychology17(4), 598.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.