Skænderier påvirker dine børn på disse 5 måder

Forældre er rollemodellerne for deres børn. Du skal være i stand til at løse skænderier på en fredelig måde, eller du risikerer at dine børn vil lære at være voldelige, aggressive eller bange i deres daglige liv.
Skænderier påvirker dine børn på disse 5 måder

Sidste ændring: 13 maj, 2019

Skænderier påvirker dine børn. Uanset hvor glad og moden dit forhold er, vil der altid være skænderier, diskussioner og vanskelige øjeblikke derhjemme. Nogle gange kan du dog glemme, at dit barn er til stede, og det kan have alvorligt negative konsekvenser for deres udvikling. Derfor ønsker vi i dag at dele fem af de konsekvenser, skænderier i hjemmet kan have på børn.

Mange hjem er voldelige, og skænderier påvirker dine børn

skaenderi foraeldre

Ifølge UNICEF er familien den vigtigste sociale institution for opdragelse, uddannelse og beskyttelse af sine medlemmer. På grund af dårlig kommunikation eller følelsesmæssig styring kan skænderier imellem forældre imidlertid blive til alvorlige konflikter, som ikke kun gør dem skadelige, men også for deres børn.

Specialister siger endda at verden over, er børn mere udsatte for vold og skænderier i deres hjemmemiljø end nogle andre steder de befinder sig i dagligdagen.

Du tror måske, at din skænderier ikke har nogen indflydelse på dine børn. Sandheden er imidlertid, at konflikter mellem forældre, både verbale eller fysiske, er en del af vold i hjemmet .

Af denne grund er det almindeligt for uenigheder derhjemme at indirekte eller direkte påvirke børn. I dag fortæller vi dig hvorfor.

Du kan være interesseret i følgende artikel: Tid heler alle sår

Effekten af ​​skænderier i hjemmet på dine børn

Skænderier og boern

Forskellige faktorer kan forme familieforhold. De kan være sociale, følelsesmæssige, adfærdsmæssige eller endog strukturelle.

Disse er også modificeret af fysisk eller følelsesmæssig vold i hjemmet eller brugen af ​​magt – når enhver form for forsætlig eller utilsigtet aggression bliver et dagligt anvendeligt redskab til at forsøge at løse problemer med.

Dette får alle medlemmer af husstanden til at tro, at vold er normal. Denne normalisering vil påvirke alle aspekter af dit liv og især dine børns, som vil mangle evnen til at stille spørgsmålstegn ved, kritisere eller ændre deres situation.

Mens vi kun deler de generelle virkninger i dag, kan de påvirke forskellige aspekter af dit barns liv, og det er nogle af de vigtigste.

1. Fysiske måder skænderier påvirker dine børn på

At kæmpe derhjemme kan manifestere sig fysisk i dine børn. De kan udvikle sig langsommere eller lide af søvnproblemer, spiseforstyrrelser, psykosomatiske sygdomme og meget mere. I virkeligheden er listen uendelig.

2. Følelsesmæssige konsekvenser

Det er vigtigt at nævne, at børn ikke har nogen anden sund referenceramme end deres forældre.  Således kan de kæmpe for at forstå deres følelser i en husstand, hvor skænderier er normen.

Det kan være svært for dem at klare frustration eller vrede, så de udtrykker sig gennem aggression. Dette forårsager voldelig adfærd, enten mod andre eller sig selv.

De kan også føle sig hjælpeløse, når de står over for dette traume. Dette kan få dem til at trække sig fra andre på grund af angst og frygt.

3. Skænderier påvirker dine børn socialt

En anden påvirkning af kampene i hjemmet er, at dit barn kan miste evnen til at kommunikere ordentligt og etablere venskaber eller andre tætte forhold med mennesker.

Dette skyldes, at de er bange for at opleve traumer igen, og de bruger unddragelsesadfærd for at holde sig væk fra at føle ting, som de forbinder med voldelige minder. De kan også udvikle en mangel på empati, blive løsrevet, blive aggressiv eller engagere sig i kriminel adfærd.

4. Kognitive bivirkninger

skaenderi og daarlige karakterer

Børn der bærer vidne til deres forældres kampe har svært ved at koncentrere sig. Det kan også være svært for dem at være opmærksomme, hvilket påvirker deres akademiske præstation og udvikling i skolen.

Det er også muligt for dem at udvikle asocial adfærd. Dette er en forsvarsmekanisme, som de forsøger at afstå fra virkeligheden for at minimere konflikt og stress.

Dette anses for at være en lidelse, fordi det kan ændre din bevidsthed, identitet, hukommelse og din opfattelse af, hvad der sker omkring dig.

5.  Negativ selvværd og skænderier

Fordi de stadig udvikler sig, kan børn danne negative indtryk af dem selv. De tror måske, at de er skyldige eller ansvarlige for skænderier.

Dette resulterer ofte i lavt selvværd, depression og angst.

Konklusioner

Familievold er direkte forbundet med ondt, aggressiv og ufølsom adfærd blandt børn, når de er unge såvel som senere i livet. Hvis dette problem ikke behandles rettidigt, kan det blive en trussel, ikke bare for børnenes sundhed, men også for hele samfundet.

Som forældre skal du tage ansvar for dine egne handlinger og styre dem som bedst muligt. Selvom du har haft et vanskeligt liv, eller hvis dine familieminder selv har meget vold eller misbrug, behøver du ikke at videregive dette til dine egne børn .

Prøv at ændre disse giftige mønstre og løs dine forholdsproblemer på en civiliseret og kærlig måde. Hvis det er for svært, prøv at arbejde gennem dem med en terapeut.

Sundhed og velfærd hos dine børn er altafgørende – sørg for at de er glade.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.