Det siger din sovestilling om din personlighed

Vidste du, at din sovestilling kan afsløre meget om din personlighed? Lær mere i denne artikel!
Det siger din sovestilling om din personlighed
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Har du også en særlig sovestilling, du foretrækker? Vi taler ikke om den, du bevidst bruger, når du går i seng, men snarere den sovestilling, som du ender i resten af natten. Det siger din sovestilling om din personlighed, læs mere her for at for at finde ud af det.

Din sovestilling siger meget om dig. Her er mere om emnet:

Fortæl mig, hvordan du sover, og jeg vil fortælle dig, hvem du er

Kvinde sover paa siden

Der er meget forskning på området mellem mennesker og søvn. Dette omfatter hvad der sker i deres sind og deres krop, når de sover.

Imidlertid har professor Chris Idzikowski dedikeret den største del af sin karriere på at studere søvn. Nærmere bestemt studerer han forholdet mellem din sove position og din personlighed.

Idzikowski analyserede seks normale stillinger, som folk bruger i disse situationer. Han er overbevist om, at de er forbundet med en bestemt måde at opføre sig på.

Ifølge ham er folk opmærksomme på kropssprog, når de er vågne. Det er noget andet at studere, hvad vi siger med de stillinger, vi antager ubevidst.

Det betyder din sovestilling: Fosterstillingen

Kvinde der sover i fosterstilling

Ifølge hvad Idzikowski fandt ud af, så sover 41% af folk i denne position. Fosterstillingen er også den samme stilling, som vi har i livmoderen. Mere end halvdelen af alle kvinder sover i foster stillingen.

Ved at sove på deres sider med både deres arme og ben foldet sammen, søger den sovende person ubevidst at føle sig beskyttet.

Virkeligheden er, at de med bevidsthed kan vise verden, at de er stærke og selvsikker. Men i virkeligheden er de følsomme, sårbare mennesker.

Så den formodede karakterstyrke, som de viser, er bare en slags skjold, de bruger til at beskytte sig selv med.

 

Hvilken sovestilling har ledertypen?

15% af alle mennesker sover som en sten (dette skal ikke ses som et ordspil). Denne position består af at lægge på den ene side med dine ben udstrakte og dine arme langs dine sider.

Denne sove stilling synes at passe til meget åbne, sociale mennesker. Disse mennesker har også tendens til at være ledere. Men de kan også være meget lidt lykkelige.

 

Sådan sover 13% af befolkningen

kvinde der sover paa siden

13 procent af alle mennesker sover i denne stilling. Det betyder, at de har deres arme strakt ud foran dem og danner en ret vinkel fra deres krop.

I disse tilfælde har de normalt en personlighed, der ses som lukket. De har en vis mængde udspekulerethed og mistænkelighed.

De er mennesker med en mere kritisk og mistænkelig betragtning af ting.

Det siger soldatersovestillingen om dig

Kvinde der sover paa ryggen

Navnet på denne position er “soldaten”, fordi den sovende sover på ryggen med sin krop strukket ud og armene fastgjort siden.

Alt ser ud til at vise, at folk, der er beskedne og indadvendte, indtager denne stilling.

“Soldater” er meget reserverede, og de løber normalt fra tumultariske situationer. De er også knyttet til rutiner og normer. De er også meget drevne.

 

Sovestilling i frit fald

Disse udgør 7% af befolkningen. Dette er hvor, den sovende sover med forsiden ned på sin seng, krammer en pude med armene og drejer hovedet til den ene side.

De, der falder i søvn som dette, er ængstelige, nervøse mennesker med meget energi. Også har deres personlighedstype tendens til at have svært ved at acceptere kritik.

Splattet ud som en søstjerne

Kvinde der sover paa maven

5% af alle sover på ryggen og har armene op over deres hoved. De plejer også at bøje deres ben.

Søstjerne positionen passer til altruistiske mennesker. Disse er mennesker, der er åbne for at lytte og hjælper deres nabo.

De er personer, der hurtigt kan få venner. De er også mennesker, der undgår at være centrum for opmærksomhed. Og de foretrækker at være i baggrunden til sociale arrangementer og gruppearbejde.

Genkendte du nogen af disse stillinger? Føl dig ikke bedraget, hvis du ikke fandt din position.

Du bør ikke glemme, at alle har deres eget karaktertræk, når det kommer til at sove. Nogle gange indtager folk ikke den samme stilling.

For eksempel synes de, der sover med en forhøjet fod, at have en bestemt uforudsigelig personlighed.

Alligevel, ifølge Idzikowskis forklaring, bruger kun 5 procent af folk en ny position hver nat.

Det kan interessere dig ...
Hvad din sovestilling siger om dit forhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad din sovestilling siger om dit forhold

Hvis du tænker dig godt om kan du formentlig huske en gang i har skændes, og da i så har lagt jer til at sove. Hvad tror du din sovestilling siger ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


    1. Idzikowski C. Sleep position and personality. Sleep Survey. 2003.
    2. Smith C. Sleep states and memory processes in humans: Procedural versus declarative memory systems. Sleep Medicine Reviews. 2001.
    3. Idzikowski C, Ebrahim IO. Sleep science. In: Forensic Psychiatry: Fundamentals and Clinical Practice. 2017.
    4. Finan PH, Goodin BR, Smith MT. The association of sleep and pain: An update and a path forward. Journal of Pain. 2013.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.