9 fordele ved majssilke

· 26. februar 2017
Takket være dets anti-inflammatoriske egenskaber så er te lavet af majssilke meget nyttigt til at lindre ting såsom hovedpine og smerter i leddene. Det forbedrer også tilstande såsom forkølelse og influenza

Majs er en amerikansk grøntsag, der er blevet anvendt i over 10.000 år som en basis fødevare. I denne artikel vil vi gennemgå 9 fordele ved majssilke!

Det bliver på nuværende tidspunkt dyrket i varmere klimaer i hele verden. Og det er blevet vurderet, at denne plante kan nå op til tre meters højde.

De fleste personer indtager kun selve kornene, fordi smagen er et godt tilskud til supper, kager, chili og andre former for opskrifter.

Men det, som de fleste ikke ved, er, at silken har koncentrerede egenskaber. Silken opstår inde i skrallen. Disse egenskaber kan blive brugt til medicinske formål.

Selvom vi har tendens til at smide majssilke ud på grund af uvidenhed eller unåde, så er sandheden, at det kan fungere som et middel mod en række lidelser.

I dag vil vi dele nogle af de hovedsaglige fordele ved majssilke med dig. Samt hvordan man forbereder en te af majssilke for at drage nytte af dets egenskaber.

1. Beskyt urinvejen

Nyrer

De antiseptiske og vanddrivende egenskaber ved majssilke gør dem til et fremragende middel mod infektioner, som påvirker urinvejen.

Når man indtager denne te, så hjælper det med at mindske betændelse, berolige irritation og mindske væksten af bakterier.

2. Bekæmp smerter i led

De anti-inflammatoriske og neutraliserende egenskaber i denne økologiske ingrediens er glimrende til at behandle smerter i leddene.

Te af majssilke sænker kroppens syrlige niveau, bekæmper væskeophobning og mindsker sandsynligheden for betændte reaktioner.

Den 3. af de fordele der er ved majssilke er at det regulerer højt blodtryk

Mand der faar foretaget blodtryksmaaling

Majssilke er fremragende til personer, som døjer med højt blodtryk. Dets indhold af  flavonoider forbedrer blodomløbet og regulerer blodtrykket  i hele kroppen.

Det hjælper også med at kontrollere mængden af natrium i kroppen. Store mængder af dette stof kan føre til et højt blodtryk.

Anbefalet læsning efter “9 fordele ved majssilke”:

Kanelmiddel til diabetes

4. Det bekæmper tilstoppede luftveje

Te af majssilke hjælper med at rydde luftvejene, mindske irritation i halsen og kontrollere de hovedsaglige symptomer ved forkølelser og influenza.

Det har også slimløsende og beroligende egenskaber, som hjælper mod tilstoppet bryst og næse.

5. Hjælper med at rense kroppen

Antioksidanterne i majssilke er glimrende til at stimulere udskillelsen af toksiner, som er ophobet i kroppen.

Dette har direkte fordele for leverens tilstand. Det optimerer ens udskillelsesfunktion og mindsker ens risiko for at få fedtlever.

6. Regulerer ens blodsukker

Blodsukkermaaler

Patienter, som har type-2 diabetes, og som indtager te lavet af majssilke, sænker deres blodsukkermængde betydeligt.

Det lader til, at dette middel hjælper med at regulere produktionen af insulin og bekæmper kroppens modstand overfor det.

7. Lindrer hovedpine

Takket være dets anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaber så hjælper majssilke med at mindske kronisk hovedpine.

At drikke te af majssilke vil berolige enhver spænding, forbedre ens blodomløb og mindske stivhed i ens skuldre, nakke og kæbe.

8. Kontrollere spændinger i musklerne

Kvinde med muskelspaendinger i nakken - fordele ved majssilke

Te af majssilke er anbefalet til atleter, eftersom det hjælper med at lindre spændinger i muskler efter enhver form for fysisk aktivitet.

Det er også meget fattigt på kalorier, hjælper med at hydrere kroppen og bevare ens niveau af elektrolytter i balance.

Læs også denne artikel efter “9 fordele ved majssilke”:

7 fordele ved maca rod for kvinder, du bør kende til

9. Fremmer vægttab

Fordi det er lavt på kalorier og har vanddrivende egenskaber, så kan te af majssilke hjælpe personer, som prøver at tabe sig.

At drikke denne te vil forlænge ens mæthedsfornemmelse, forbedre ens stofskifte, kontrollere hævelser og fremme udskillelsen af affaldsstoffer.

Sådan laver man te af majssilke

Majssilke te - fordele ved majssilke

Te af majssilke er den mest anbefalede metode til at drage nytte af alle de fordele, som denne vidunderlige naturlige ingrediens har.

Ingredienser

  • 3 spiseskefulde majssilke (30 gram)
  • 1 liter vand

Fremgangsmåde

  • Bring vandet i kog, skru ned for varmen og tilsæt derefter majssilken.
  • Lad det stå og simre i to minutter, fjern det fra blusset og lad det stå og trække.
  • Når det har nået en udholdelig temperatur, så sigtes væsken og indtages.
  • Man kan drikke mellem tre og fire kopper om dagen.

Kontraindikationer

Gravide kvinder eller personer, som døjer med nyresygdomme, bør ikke drikke te af majssilke.

Hvis man tager medicin mod højt blodtryk, så bør man tale med sin læge, før man tager dette middel.