7 fordele ved maca rod for kvinder, du bør kende til

Udover at hjælpe med at balancere hormoner og følelser, er maca rod også meget godt for knoglesundheden. Dette skyldes, at det giver kroppen calcium med henblik på at bekæmpe osteoporose. Giv denne fantastiske rod et forsøg!
7 fordele ved maca rod for kvinder, du bør kende til

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Maca rod har mange fordele. Det er en super fødevare, der kommer fra Andes bjergene i det centrale Peru.

I århundreder er maca rod blevet spist af indfødte i Sydamerika. Men i de senere år har den spredt sig til andre områder af verden. Dette skyldes dets fantastiske ernæringsmæssige og medicinske værdi.

Maca rod er en naturlig kilde til antioxidanter, mineraler og vitaminforbindelser. Disse hjælper med at regulere nogle vitale kropsfunktioner.

Takket være dens energibesparende, anti-inflammatoriske og endokrinsystems regulerende egenskaber er denne rod meget nyttig til behandling af hormonelle og metaboliske sygdomme.

Når det er sagt, anser mange dette for at være en “mirakel fødevarer” til kvinders sundhed.

I denne artikel vil vi vise dig 7 af de mest forbløffende fordele ved maca rod. Du vil blive overrasket!

1. Maca rod giver bedre balance i overgangsalderen

Der er mange fordele ved maca rod. Det kontrollerer for eksempel overgangsalderens symptomer.

Fytokemikalierne i maca har interessante indvirkninger på kontrollen af de ​​hormonelle ubalancer. Dette gælder især for dem der forekommer under overgangsalderen.

Vitaminerne og mineralerne det indeholder kontrollerer hormonal aktivitet. Med andre ord kontrollerer disse stoffer almindelige symptomer som nattesved og hedeture.

Faktisk har de en beroligende effekt på dit centralnervesystem. Dette giver dem mulighed for at reducere kognitive vanskeligheder forbundet med alder.

Disse stoffer hjælper også med følelsesmæssige problemer som stress eller depression.

 

2. Det øger den seksuelle ydeevne

Næringsstofferne i maca kan være meget nyttige for kvinder med seksuelle problemer.

Dette gælder især, når problemerne er et resultat af hormonel eller følelsesmæssig ubalance.

Drikkevarer lavet med maca rod eller kosttilskud, du kan købe hos helsekostbutikker, hjælper med at:

  • Kontrollere seksuel dysfunktion,
  • Forøge dine energiniveauer,
  • Forøge din libido.

At spise små mængder hver dag hjælper med at øge din tilfredshed under sex. Derfor kontrollerer den også produktionen af ​​stresshormoner.

 

3. Det forbedrer dit humør

En af de bedste fordele ved maca rod er dens evne til at forbedre dit humør.

Maca har fedtsyrer og essentielle aminosyrer. Disse har interessante effekter på din følelsesmæssige balance.

Disse stoffer styrer produktionen af kortisol. Dette er et hormon, der ud over at forårsage stress kan få dig til at tage på i vægt.

I stedet stimulerer stofferne i maca produktionen af endorfiner og serotonin. Disse er to neurotransmittere relateret til lykke og velvære.

4. Det beskytter din hjernes sundhed

Antioxidanterne og essentielle fedtsyrer i maca fungerer som et skjold til dine hjerneceller. De hjælper med at bekæmpe forringelsen forårsaget af frie radikaler.

Disse næringsstoffer har også en anti-inflammatorisk effekt. På længere sigt reducerer de risikoen for kognitiv degeneration, tab af hukommelse og neurodegenerative sygdomme.

Dens sunde fedtstoffer fjerner også overskuddet af dårligt kolesterol (LDL) fra dine arterier. Dette er vigtigt for at få den største mængde ilt til din hjerne. Det reducerer også risikoen for at lide af et slagtilfælde.

5. Det forbedrer frugtbarheden

Maca rod sætter skub i frugtbarheden.

Fertilitetsproblemer bliver mere og mere almindelige for kvinder.

Behandlingerne for at hjælpe med dette er meget dyre. Hertil kommer, at de næsten altid resulterer i negative konsekvenser for kvindens sundhed.

Naturlige metoder kan dog betydeligt øge frugtbarheden. Disse naturlige metoder omfatter ting som at spise maca rods kosttilskud.

Dette virker kun, hvis supplementet øger hypofysehormonproduktionen. 

6. Det øger knogletætheden

Vedligeholdelse af knogletæthed er en nødvendighed for kvinder, der når overgangsalderen.

Den reducerede mængde af østrogen gør calcium absorberingen meget vanskeligere. Dette øger også risikoen for osteoporose.

Fødevarer som maca rod er nyttige til at kontrollere denne slags problem. Dette skyldes, at de giver betydelige mængder calcium og andre vigtige mineraler. Alle disse hjælper med at styrke dine knogler.

Takket være dets evne til at regulere dine hormoner, bekæmper det også ubalancer, der øger risikoen for disse tilstande.

 

7. Maca rod øger dine energiniveauer

De væsentlige næringsstoffer i maca giver din krop mere energi til at øge din mentale og fysiske ydeevne. Derudover omfatter disse næringsstoffer sunde fedtsyrer og proteiner.

Det anbefales som et atletisk supplement. Dette er fordi det modvirker tab af næringsstoffer, og som et resultat heraf forbedrer dit fysiske velbefindende.

Som du kan se, er maca rod en god fødevare. Det er værd at inkludere det i din kost. Du kan finde det i sundhedsfødevarebutikker. Tilføj det til dine drikkevarer, smoothies eller supper.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Zou Y, Aboshora W, Li J, Xiao T, Zhang L. Protective Effects of Lepidium meyenii (Maca) Aqueous Extract and Lycopene on Testosterone Propionate-Induced Prostatic Hyperplasia in Mice. Phytother Res. 2017 Aug;31(8):1192-1198. doi: 10.1002/ptr.5838. Epub 2017 Jun 20. PMID: 28635053.
  • da Silva Leitão Peres N , Cabrera Parra Bortoluzzi L , Medeiros Marques LL , Formigoni M , Fuchs RHB , Droval AA , Reitz Cardoso FA . Medicinal effects of Peruvian maca (Lepidium meyenii): a review. Food Funct. 2020 Jan 29;11(1):83-92. doi: 10.1039/c9fo02732g. PMID: 31951246.
  • Tafuri S, Cocchia N, Vassetti A, Carotenuto D, Esposito L, Maruccio L, Avallone L, Ciani F. Lepidium meyenii (Maca) in male reproduction. Nat Prod Res. 2019 Dec 5:1-10. doi: 10.1080/14786419.2019.1698572. Epub ahead of print. PMID: 31805775.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.