9 grunde til, at dine negle knækker

Hvis dine negle knækker ofte, bør du beskytte dem godt, når du bruger rengøringsmidler, undgå at bide i dem, og bruge håndcreme ofte.
9 grunde til, at dine negle knækker

Sidste ændring: 30 november, 2018

En kvindes negle er en vigtig del af hendes udtryk, stil og skønhed. Et sæt smukke og velplejede negle kan gøre en kæmpe forskel for det samlede look. Det er derfor virkelig surt, når dine negle knækker!

Dine negle er del af din personlige stil på samme måde som dit tøj og din frisure. Der er også masser af trends, når det kommer til negle, og de er fundamentale for at fremhæve enhver stil.

En høj procentdel af strukturen i neglene er sammensat af en type protein kaldet keratin. Vitaminer og mineraler kan hjælpe med at holde neglene stærke og sunde.

Mange produkter er designet til at holde neglene i perfekt stand. Men nogle gange er der situationer, der får dine negle til at knække alligevel.

Problemet er, at mange mennesker plejer neglene forkert. Ubevidst kommer de til at ødelægge dem, fordi de simpelthen ikke behandler dem rigtigt.

Derfor har vi her samlet 9 ting, der gør at dine negle knækker, som du måske ikke kendte på forhånd.

1. Dine negle knækker nemmere, hvis du bider negle

Kvinde bider negle

Vanen med at bide negle hedder i lægevidenskaben onychophagy. Det er en dårlig vane hos børn såvel som hos voksne, og det får dine negle til at knække eller blive svage.

Det er en meget beroligende ting at gøre, men det hjælper desværre kun over kort tid. På lang tid kan det give irriterende problemer. Det kan for eksempel ødelægge formen på dine negle og forårsage alvorlige infektioner.

Når man mishandler sine negle på denne måde beskadiges neglenes struktur, og de er modtagelige over for brud.

 

2. Når du filer neglelakken af

Neglelak giver os mulighed for at fremhæve neglene med forskellige stilarter, mønstrer og farver. Men nogle har den dårlige vane med file neglelak af efter et stykke tid.

Denne vane, selv om den forekommer harmløs, er skadelig for neglene, fordi det påvirker det ydre overtræk, der beskytter dem.

Det er bedst at bruge produkter til at fjerne neglelak korrekt, og vær sikker på, at de indeholder egnede kemikalier til neglene.

3. Neglene knækker, når du forsømmer dine neglebånd

Neglebånd

Neglebåndene har en tendens til at være det mest forsømte område, når det handler om neglepleje.

Nogle mennesker klipper dem med negleklipper og faktisk trækker nogle mennesker dem af med deres tænder på samme måde, som når de bider deres negle.

Hvad de fleste mennesker ikke indser er, at neglebåndene er en grundlæggende del af neglens sundhed. Deres forsømmelse forårsager en gradvis svækkelse og kan endda få neglen til at knække.

For at undgå disse problemer, skal du bruge en neglebåndsfjerner, når du fjerner den døde hud omkring dine negle.

 

4. Når du filer neglenes overflade

Vanen med at file overfladen af neglene kan ikke anbefales. Udover at få neglene til at gå i stykker, kan det også skabe grobund for visse bakterier og svampe.

Læs også: Naturlig behandling af negleproblemer

5. Når du filer siden af neglene

Plejer negle

Desværre findes der en del mennesker, der filer løs på siderne af deres negle for at give dem en firkantet form. Men det er skadeligt, fordi du fjerner en vigtig del af din negl.

Det er måske ikke tydeligt med det sammen, men når du fjerner et helt stykke af din negl på den måde, svækker du den.

 

6. Når du bruger for meget gelneglelak

Gelneglelak er et nyt trend, der er ret populært. Desværre er det ikke særligt godt for neglenes sundhed.

En gelmanicure ser måske flot ud, men neglene mister vigtige næringsstoffer, når gelen fjernes igen. Neglens struktur bliver derefter forringet.

Få hjælp fra en professionel, når det er tid til at fjerne din gelneglelak, så du ikke påvirker neglens naturlige overflade.

 

7. Når du ikke beskytter dem

Gul handske

Vidste du, at kemikalier i hjemmerengøringsmidler er ekstremt skadelige? Vi har ignoreret dette i noget tid. Disse stoffer er en af de vigtigste årsager til revnedannelse og brud på neglene.

Husk at bruge handsker, når du håndterer kemikalier såsom rengøringsprodukter, for at beskytte dine hænder og dine negle.

Læs også: 5 tricks til at fjerne neglesvamp og styrke dine negle

8. Når du bruger dine fingernegle som værktøj

Vær forsigtig! Negle er ikke værktøjer, selvom de er nyttige i nogle tilfælde.

Når du bruger dine negle til at fjerne klistermærker, skrabe noget eller åbne beholdere, så svækker du dem, og du risikerer desuden at flække dem en gang for alle.

Brug de rigtige instrumenter i stedet for neglene, som slet ikke er bygget til den slags opgaver.

9. Dine negle knækker, når du glemmer at nære dem

Olie til neglene

Som med andre dele af din krop så skal de fugtes løbende for at holde fingerneglene stærke, sunde og lange.

Køb en fugtgivende creme designet til negle og neglebånd.

Har du begået nogle af der her fejl? Dine negle knækker oftere, hvis du ofte begår disse fejl. Det er tid til at begynde med at passe bedre på dine negle fremover.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.