Naturlig behandling af negleproblemer

Negle er en del af alles fremtræden. Derfor er det vigtigt at tage sig ordentligt af dem. Lær hvordan i denne artikel!
Naturlig behandling af negleproblemer
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mange forskellige ting kan give negleproblemer. Dog ser de alle sammen ikke specielt rare ud. Faktisk, så fortæller neglenes tilstand faktisk en del om en persons generelle helbred også.

Negle er hårde stykker hud, der beskytter tæer og fingre. De dannes af keratin, der er et fiberdannede hårdt protein, der danner disse lag i neglen. Når neglen ser fin ud, så menes der generelt, at alt er fint. Hvis den i stedet svag eller har en mærkelig farve, så skal du være opmærksom.

Når det kommer til æstetik, så er  hygiene helt essentielt i alle af orders former og betydninger. At se godt ud er påvirket af alle faktorer, der kan værdsættes af synet. På grund af dette, er der alle mulige slags skønhedsprodukter og behandlinger. Og det er altid spændende at prøve lidt forskelligt, ikke?

Det bedste, vi kan råde dig til, er, at hvis du vil passe på din skønhed, skal du altid vælge de naturlige produkter, før du begynder på at bruge de kemiske. Fugtighedscreme, neglelak, neglelakfjerner og andre plejeprodukter, der virker harmløse for det blotte øje, kan faktisk være det, der forårsager udbryd af svampe, sår, pletter, dårlige lugte, indgroede tånegle og undertiden endda neglelab.

I denne artikel deler vi de bedste naturlige behandlinger til forskellige almindelige negleproblemer.

Naturlig behandling af negleproblemer

1. Behandling af svamp

Negleproblemer saasom svamp

Svamp er en af de hyppigste negleproblemer. Det er en infektion, der går ind og ændre din negls helbred. Det kan skyldes dårlig hygiejne, fugt eller et meget varm miljø, hvilket går hen og tærer på keratinen. For at kæmpe mod denne ubehag på en naturlig måde, så er det bedst at bruge tetræolie, der indeholder kraftige antiseptiske midler. Der er mindst lige så effektivt, som mange af de cremer og olier fra professionelle laboratorier, der skal modvirke svamp.

Sådan gør du

 • Put det på efter badet, når du har tørret dig selv.
 • Put et par dråber på området på selve neglen, og lad det tørre.
 • Gentag dette hver dag efter badet, indtil du kan se en bemærkelsesværdig forskel.

2. Behandling af skøre negle

Rene negle

Dette er et andet normalt af de mange negleproblemer. Krakkelering kan skyldes mange forskellige faktorer, fra dit generelle helbred, til konstant at være udsat for produkter, der gør keratin svagere.  Hvis du gerne vil behandle dem på helt naturlig vis, så anbefaler vi, at du tager dig godt af din kur og indtager nok mad, der har et rigt indhold af kalcium som mælk, ost og nødder. En anden metode til at styke dem på kan være:

 • Mandelolie og citron. Bland ingredienserne godt sammen og put det på neglene i 2 minutter, og skyl det så af med vand.
 • Kokosolie. Massér dine negle med varm olie og lad det virke i 1 minut.
 • Arganolie. Massér dine negle med olien som en del af din manikureroutine i ca. 2 minutter.

3. Knækkede negle

Knaekkede negle

Kemikalier som fx produkter til rengøring, citrus, og andre meget skarpe midler kan langsomt ødelægge dine negle. De forhindrer dem i at vokse sig stærke, og de er også skyld i, at de knækker meget ofte.

Vi ved, at negle er en del af kroppen, der har kontakt med næsten alting. Men, vi bliver nødt til at tage os af dem. Husk på, at de fungerer som indikator for dit generelle helbred.

Sådan gør du

 • Tag altid handsker på under processen.
 • Fra tid til anden anbefaler vi, at du lægger et lag shine for at beskytte dem.
 • Spis mad, der hjælper på, at de gror som mælk, æg, avocado og spinat.
 • Sørg for en routine med manicure og pedicure hver uge. Det er ikke noget, der nødvendigvis er obligatorisk, men du skal sikre dig, at dine negle vokser korrekt og holde øje med deres tilstand.

4. Indgroede negle

Indgroede negle - negleproblemer

Dette er et af de mest irriterende negleproblemer, som der findes. Ingroede negle kommer ofte på grund af, at man går i dårligt fodtøj, at dine negle vokser forkert, eller at du er dårlig til enten at vedligeholde eller klippe dem. Det sker normal vis med neglen på storetåen. Men det kan ske med hvilken som helst negl.

Sådan gør du

 • Put foden med den dårlige negl i varmt vand, lad den blive der i et par minutter, og så tør den rigtig godt bagefter.
 • Skånsomt giv massage til det område, der er påvirket med enten oliven- eller mandelolie.
 • Placer et lille stykke af vådt bomuld under neglen.
 • Når området er blødt, så klip neglen forsigtigt, men en ren og skarp negleklipper.
 • Klip den lige, hvor du fx giver den en mere firkantet form.
Det kan interessere dig ...
Sådan kan du dekorere dine negle derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du dekorere dine negle derhjemme

En kvinde med flot neglelak udviser både elegance og stil. Læs hvordan du kan dekorere dine negle derhjemme hvis du altid vil have perfekte hænder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.