9 urter der beroliger nerverne og letter angst

Det anbefales at bruge passionsblomst til at lindre smerter i nakken. Denne urt er også nyttigt til at lindre hovedpine og menstruationssmerter. Ginseng hjælper med at balancere yin og yang i din krop.
9 urter der beroliger nerverne og letter angst

Sidste ændring: 25 maj, 2022

På denne dag og disse tider er det nemt at “være ude af den” med alle de problemer, forpligtelser, stress, pres fra arbejde, konkurrence, og stimuli hvert sekund hele dagen. Selv om det kan lyde ideelt at flygte ud på landet og lade arbejdet bag sig, er er ikke muligt for det store flertal af mennesker i dag. Men i det mindste kan du drage fordel af urter der beroliger nerverne og letter angst. Find ud af hvad de bedste af dem er i dagens artikel!

Urter der beroliger nerverne og letter angst

Folk føler sig angste eller nervøse af mange årsager, og det kan have negative virkninger på kroppen. Måske har du skiftet job, er ved at blive gift, har en kommende date med en person, du virkelig godt kan lide, har en konflikt på arbejdspladsen, starter din egen virksomhed, eller står over for en vanskelig eksamen. I alle disse tilfælde (og mange andre også) kan du udnytte moder natur. I det følgende finder du nogle urter der beroliger nerverne og letter angst.

Passionsblomst

Passionsblomst retter sig direkte mod centralenervesystemet, og afslapper samtidigt kroppens muskler. Når du spiser passionsblomst, hjælper det med at lindre nerve-smerter – for eksempel rygsmerter forårsaget af dårlige arbejdsstillinger. Denne urt anbefales også til hovedpine og menstruationssmerter. Du kan købe passionsblomst-ekstrakt i helsekostforretninger eller specialbutikker, og tilsætte et par dråber til et glas vand, en kop te eller friskpresset appelsinjuice.

Ginseng

Ifølge traditionel kinesisk medicin bruges ginseng til at afbalancere yin og yang i kroppen. I modsætning til hvad mange tror, giver den ikke nervøsitet eller spænding, men præcis det modsatte, ved at animere dem, der lider af depression, sorg, eller kronisk træthed.  Samtidig har det en beroligende virkning på folk, der er stressede eller bekymrede. Det anbefales at indtage ginsengekstrakt fremstillet med alkohol og vand: Fortynd et par dråber i et glas vand, juice eller te.

Ginseng

Verbena

Verbena-blomsten har talrige egenskaber. Udover at afslappe kroppen, den behandler problemer relateret til stress, nerver og angst, såvel som søvnløshed. Nogle mennesker vælger at indtage den for dets fordøjelsesfremmende egenskaber, da den reducerer gas og lindrer kolik (den modvirker spasmer). Du kan vælge friske blomster og blade til at tilsætte i forskellige retter, eller endda som aroma til forskellig slags juice og limonade. Hvis du køber tørrede blade, så nyd dem som en te (kom en håndfuld blade til en kop kogende vand). Du kan også kombinere verbena med baldrian, kamille, eller mynte.

Perikon

Dette anlæg giver mange næringsstoffer som f.eks. flavonoider. Men dens vigtigste bestanddel er hypericin, som hæmmer virkningen af et enzym kaldet dopamin. Dette får dig til at blive i bedre humør. Det mindsker også kroppens produktion af adrenalin, hvilket gør det til en af de rigtig gode, urter der beroliger nerverne og letter angst, nervøsitet og depression. Du kan købe perikon som en æterisk olie, der kan masseres ind i huden ved hjælp af cirkulære bevægelser. Husk dog altid at blande det med lidt mandel-eller olivenolie. Alternativt kan du inhalere dens fordele ved hjælp af aromaterapi ved at opvarme et par dråber æterisk olie i en egnet beholder på et komfur eller brænder. Nogle mennesker drikker perikon-te, ved at lægge et par blade af denne plante i blød pr. kop vand (men ikke mere end tre kopper om dagen).

Baldrian

Baldrian er en af ​​de bedst kendte urter til behandling af nervøsitet og angst. Blomsterne fra denne plante anvendes til at reducere stress, fordi de har beroligende virkninger. De fremmer god søvn og en følelse af indre ro. Baldrian anbefales også til at reducere menstruationssmerter. Tilbered en te ved anvendelse af en håndfuld tørret baldrianrod pr. liter kogende vand. Drikke op til tre kopper om dagen.

Basilikumblomst

Basilikum

Ikke mange mennesker kender de beroligende virkninger af denne urt, som er meget udbredt i madlavning til at tilføje sin særegne aroma og smag til forskellige retter. Det har også fordøjelsesfremmende egenskaber og basilikum-te er en glimrende måde at fremme en bedre fordøjelse på, især efter et stort måltid til frokost eller middag. Basilikum afslapper nervesystemet og hjælper dig med at hvile bedre. Den er ideel til at lindre symptomerne på, hvad der er kendt som en “nervøs mave.”

Citrongræs

Dette er indbegrebet af græs, der anbefales til folk, der lider af angst, nervøsitet eller stress. Citrongræs te er fremragende til at hjælpe dig til at sove godt, føle sig mere afslappet og undgå søvnløshed. Hvis du ikke kan lide smagen, kan du forberede en te ved hjælp af en spiseskefuld tørret citrongræs og en anden spiseskefuld af en af ​​følgende tre urter: kamille, baldrianrod eller verbena.

Hvidtjørn

Denne blomst har mange egenskaber, men det er især dens evne til at forbedre og forebygge hjertekarsygdomme, der gør den iøjnefaldende. Det hjælper med at reducere højt blodtryk og forbedre kredsløbet, fordi det giver hjertet mulighed for at at pumpe hårdere. Det har beroligende virkninger på det sympatiske nervesystem og ordineres til patienter, der har milde tilfælde af angst eller nervøsitet. Du kan indtage hvidtjørneekstrakt i juice, vand eller te.

Citronmelisse

Citronmelisse

Denne plante, der også er kendt som “melisse” er rig på pollen (det tiltrækker bier, deraf navnet, da Melissa er ordet for “bi” på græsk). Det har stærke afslappende egenskaber og anvendes til at bekæmpe stress, angst og søvnløshed. Det hæmmer også spasmer, så det anbefales også til folk, der dyrker en masse sport eller fysiske aktiviteter. Som om det ikke var nok, bruges citronmelisse også til at lindre mavekramper.

GIv det et forsøg og se hvad de 9 urter der beroliger nerverne og letter angst, kan gøre for dig og dit helbred!

Det kan interessere dig ...
8 sunde urter der vil hjælpe på din vægtstabsdiæt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 sunde urter der vil hjælpe på din vægtstabsdiæt

For at tabe dig, skal du huske på nogle få ting. Der er nogle naturlige kosttilskud, såsom sunde urter, der faktisk kan bidrage og forbedre dit sto...

 


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.