Slip af med skimmelsvamp på badeværelset

Hvis der er skimmelsvamp på badeværelset, så forsøg at få god ventilation i rummet og brug de følgende midler til at slippe af med det.
Slip af med skimmelsvamp på badeværelset

Sidste ændring: 22 maj, 2019

Det er desværre et ret almindeligt problem at få skimmelsvamp på badeværelset, fordi der er så fugtigt i dette rum. Det opstår desuden lettere, hvis der ingen ventilation er. Hvis dette er tilfældet for dig, har du brug for at lære nogle teknikker til at slippe af med det.

Ud over at sørge for god ventilation af rummet, skal du sørge for at fikse alle utætheder og identificere de kilder til fugt, der kan være, da disse netop kan være de perfekte steder for skimmelsvamp at gro på blot kort tid – nogle gange blot dage.

Til sidst, skal du sørge for en god varmeisolering og at have det optimale lys i rummet. Naturligt lys er det bedste. Desuden bør du overveje at installere en udsugning eller affugter.

Lad os så med dette i baghovedet komme i gang med at se på nogle løsninger til at slippe af med skimmelsvamp på badeværelset.

Fem metoder til at fjerne skimmelsvamp på badeværelset

Selv om du er klar over alle disse ting, så er der stadig stor sandsynlighed for, at der vil komme skimmelsvamp på dit badeværelse. Nogle slags svamp er meget giftige og kan gøre stor skade på vores helbred.

Det er derfor, du skal gøre noget ved det med det samme og få det lavet. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere om vores enkle og hurtige tricks til, hvordan du slipper af med skimmelsvamp på dit badeværelse.

1. Opløsning af eddike og borax til at fjerne skimmelsvamp

Kvinde er i gang med at bekæmpe skimmelsvamp på badeværelset

Ingredienser

 • 2 spsk borax
 • 0,5 dl eddike
 • 4,5 dl varmt vand

Fremgangsmåde

 • Først blander du alle ingredienser i en sprayflaske og sprøjter det på svampen.
 • Iført handsker og maske til at beskytte dit åndedræt, skrubber du nu skimmelsvampen med den grove side af en svamp, imens du skyller det af i takt med, at du får det skrubbet af.
 • Derefter sprøjter du opløsningen på én gang mere.
 • Til sidst skal du udlufte rummet og vente på, at opløsningen tørrer. Herefter kan du overveje den bedste forebygning af, at det skal komme tilbage. Du kan også dække det ramte område med en gang maling.

2. Eddike

En anden fremragende måde at fjerne skimmelsvamp på i dit badeværelse er ved at bruge eddike, et kraftfuldt middel, når det handler om rengøring. Det bedste resultat opnår du ved at benytte klar eddike.

Fremgangsmåde

 • Fyld en sprayflaske med eddike og sprøjt det på svampen.
 • Følg samme fremgangsmåde som ovenover.

Vigtigt: Eddike må aldrig blive blandet med afblegende middel, da der kan opstå en kemisk reaktion med giftige gasser.

3. Tea tree olie

Dette er en af de mest effektive naturlige desinficerende midler, der findes. Med en enkel blanding, som inkluderer dette middel, kan du fjerne skimmelsvamp på badeværelset naturligt og hurtigt.

brug en sprayflaske til at bekæmpe skimmelsvamp

Fremgangsmåde

 • Fyld en sprayflaske med blandingen med tea tree olie og følg den samme fremgangsmåde som ovenfor.
 • På bare få minutter, vil svampen begynde at forsvinde. Når det er forsvundet, er væggen klar til at få et nyt lag maling.

4. Brintoverilte til at bekæmpe skimmelsvamp på badeværelset

Selv om dette ikke er så kraftfuldt som de øvrige løsninger, så har brintoverilte også en antibakteriel effekt, der kan virke for dig. Det er desuden også en nem måde at fjerne mindre pletter på.

Fremgangsmåde

 • Fyld en sprayflaske med brintoverilte og sprøjt det direkte på svampen.
 • Lad det sidde i cirka 15 minutter.
 • Skrub til slut med en børste for at fjerne de sidste rester af svamp. Gentag fremgangsmåden så mange gange, som det er nødvendigt.

Som du kan se, er skimmelsvamp en respektabel fjende, men det er ikke uovervindeligt. Alt, hvad du skal bruge, er det rette middel!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.