Tips til at få dit hjem til at dufte frisk

Blomster og hjemmelavede luftfriskere er gode muligheder for at holde dit hjem velduftende. Det er også vigtigt at sikre, at der er tilstrækkelig ventilation
Tips til at få dit hjem til at dufte frisk

Sidste ændring: 22 december, 2022

Nogle gange kan du forsøge at rense hele huset og stadig finde ud af, at det ikke lugter så godt som du gerne vil have. Hvis dette er sket for dig, skal du ikke bekymre dig mere. I dag fortæller vi dig om nogle tips, der hjælper dig med at få dit hjem til at dufte frisk.

1. Prøv lugt neutralisende midler for at få dit hjem til at dufte frisk

Natron

Nogle meget interessante lugt neutraliserende midler er tilgængelige i dag. Et eksempel er natron, som har en utrolig kapacitet til at absorbere alle slags lugte.

Bare læg en lille beholder med lidt natron og et par dråber citronsaft i forskellige hjørner af dit hjem. Selvfølgelig skal du være forsigtig med, at de forbliver utilgængelige for børn.

Trækul er en anden god mulighed. Det er meget effektivt, når det kommer til at neutralisere stærke lugte også på steder, hvor der er meget fugtighed. For at være effektivt, skal du sørge for at udskifte det med frisk kul ofte.

2. Vand og hvid eddike

For at slippe af med madlavnings lugt, skal du blande lige dele vand og hvid eddike i en skål.

Derefter tilsættes nogle aromatiske urter eller citrusskal. Lad det stå i køkkenet, så det absorberer lugte, mens du laver mad. Dette er også et godt middel mod tobaksrøg, og du kan bruge det i ethvert rum.

3. Få dit hjem til at dufte frisk

Lavendelolie

Du bør prøve at bruge en hjemmelavet luftrenser. Alt du skal gøre er at tilføje 15 dråber lavendel eller citronolie til en sprøjteflaske fyldt med vand og ryste for at blande ingredienserne godt.

Du kan bruge dette præparat til at opfriske ethvert hjørne af dit hus. Hjemmelavede luftfriskere er en god mulighed til at placere i nærheden af ​​vinduer, fordi den samme luftstrøm vil cirkulere i rummet og forbedre lugten.

4. Blomster, et naturligt valg

Gardenier, pelargoner og orkideer kan alle være gode muligheder, hvis du forsøger at få dit hjem til at dufte bedre. Jasmin blomster er også meget flot duftende. Placer dem i en beholder med vand for at frigive deres stærke duft.

5. Prøv luftrensere i hjemmet

En luftrenser er en af ​​de bedste muligheder for at eliminere alle slags lugt og forurenende stoffer, såsom vira og bakterier. De er særligt nyttige, hvis du har kæledyr, fordi de vil hjælpe med at holde dit hjem rent duftende.

Du kan prøve naturlig vanilje smag. Tilføj blot et par dråber vanilje til en vatkugle nær filteret en gang hver 6. time.

  • En hjemmelavet fyrretræ luftfrisker er en anden mulighed. For at gøre dette skal du koge tre fyrretræ grene, to laurbærblade og et muskatfrø. For at bevare aromaen længere skal du gøre det ved lav varme.
  • Appelsin luftforfrisker: At lave en appelsin luftfrisker, så skær en appelsin over, hul den ud og fyld den med groft salt. Placer dette i en tæt beholder, og du vil have en fantastisk hjemmelavet luftfrisker.
  • Rosemarin luftfrisker: For at lave denne type luftfrisker, skal du koge nogle rosmarin blade og nogle citronskiver i en time. Derefter tilsæt et par dråber vaniljeekstrakt for at få friske omgivelser i et par dage.
  • Tørret blomst luftforfrisker: For at lave denne luftfrisker, hak nogle rosenblade, laurbær blade, eukalyptus, timian og salvie. Derefter skal du blande alt godt og tilføje dem til poser. Hvis du opdager, at de mister deres lugt, skal du blot tilføje et par dråber alkohol.

6. Glem ikke at ventilere dit hjem for at få huset til at dufte frisk

En af nøglerne, du ikke bør glemme, er ventilation. Prøv at lufte ud i dit hjem hver morgen. Dette er et vigtigt og simpelt skridt at tage.

Alt du skal gøre er at bruge 10 minutter til at opfriske luften og fjerne eventuelle dårlige lugte, der er tilbage.

Vær sikker på at du har en god strøm af luft for at have den ønskede virkning.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.