9 aromaer der hjælper med at bekæmpe og dræbe myg

· 12. august 2018
I denne artikel vil vi præsentere 9 aromaer, der vil hjælpe dig med bekæmpe og dræbe myg ihjel og beskytte dig mod deres stik.

Myggestik er meget irriterende. Derfor vil vi gerne bekæmpe og dræbe myg, og i denne artikel viser vi hvordan!

Vi har alle prøvet at blive stukket af myg – det er en af de mest irriterende ting om sommeren. Det sker fordi denne type insekt er mere fremme i sommerhalvåret på grund af de høje temperaturer. Høje temperaturer gør miljøet ideelt for myggens formering og udbredelse.

1. Vanilje

Vaniljeessens og vaniljestænger

Én af de dufte der hjælper til bekæmpelsen af myg er vanilje. For at få effekten, skal du mikse vaniljen med en duftfri babycreme i forholdet 1:10.

Når du har lavet blandingen af vaniljeessens og babycreme, skal du smøre hele din krop med den, så du kan bekæmpe og slå myggene ihjel.

En anden måde at bruge vanilje på, er ved at opløse vaniljen i vand og spraye det på de dele af din krop der er udsatte

2. Æteriske olier fra anis, fennikel og basilikum

En anden aroma der hjælper med at bekæmpe og dræbe myg er æteriske olier fra anis, fennikel og basilikum samt andre urter.

Disse olier kan mikses i et glas vand – cirka 5-10 dråber – og sprayes på huden. Vandet kan også placeres omkring bålet eller ved grillen, hvor du har tænkt dig at opholde dig.

Denne opløsning virker også indenfor, hvor du kan placere et stykke stof dyppet i blandingen over vinduer. Dette afholder myg fra at komme indenfor, og dræber oven i købet dem der kommer tæt på.

3. Hyldebærgrene

Hyldebærgrene er gode til at bekæmpe og dræbe myg

Friske hyldebærgrene er perfekte til at dræbe myg.

Grenene skal placeres i soveværelset. Men vær opmærksom på, at de kan have en meget stærk lugt, der kan være farlig for dit helbred and påvirke din søvn. Derfor skal du sætte dem udenfor om natten.

4. Nellike

En anden aroma der kan bekæmpe og dræbe myg er fra nelliker.

  • 5 gram nelliker kan mikses i en kop vand og koges i 15 minutter.
  • Når vandet koger, tages 10 dråber af det kogte vand og sprayes på de udsatte områder af kroppen.
  • Dette virker i to timer.

5. Enebærgrene

Friskplukkede enebær i en spand

Denne metode er perfekt til friluftsferie, fordi man kan nøjes med at smide et par enebærgreene på bålet og holde myggene væk en hel dag.

6. Cedertræolie er perfekt til at bekæmpe og dræbe myg

Dette er en af de mest effektive løsninger, da cedertræolie hjælper med at bekæmpe og dræbe, ikke bare myg, men også andre insekter, som fluer og kakelakker.

7. Kamille

Kamilleblomster

En af de ældste og mest effektive metoder til at bekæmpe og dræbe myg, er ved at bruge kamille. Det er fordi de tørrede blomster, stilke og blade fra kamilleplanten påvirker insekterne direkte.

Hvordan?

Kamille påvirker myggenes nerveceller, hvilket lammer dem og holder dem fra at komme tæt på dig.

8. Basilikumblade

Basilikumblade er meget brugbare i forberedelsen af forskellige retter. Derudover er de effektive når det kommer til at bekæmpe og dræbe myg.

Alt hvad du skal gøre, er at grubbe basilikumbladene på de udsatte områder af din krop. Du kan også bruge dem ved at hænge dem på dit soveværelse; de skræmmer myggene væk, så du kan sove trygt hele natten.

9. Olie, shampoo og eddike

Olie i en lille kande

En anden af de mest effektive remedier til at bekæmpe og dræbe myg og fluer er en blanding af olie, shampoo og eddike.

  • Bland de tre ingredienser i lige dele indtil du har en hvid skum.
  • Påfør den blandingen på de udsatte områder af din krop.
  • Du kan også placere blandingen i en beholder i dit hjem for at bekæmpe myggene.