Bagepulvers terapeutiske anvendelser

Natriumbicarbonat, også kendt som bagepulver, kan hjælpe os med vægttab. Dog anbefales det at man ikke tager mere end tre spiseskefulde om dagen, da det kan medføre fordøjelsesproblemer.
Bagepulvers terapeutiske anvendelser

Sidste ændring: 11 november, 2018

Mange læger ser bagepulver som en reel ressource til at komplementere mange af vores behandlinger. Det er en fantastisk kemisk forbindelse, der betragtes som et billigt og praktisk middel til behandling af en række sygdomme. Vil du vide præcis hvordan du kan drage fordel af bagepulvers terapeutiske anvendelser? Hvis ja, læs videre!

1. Bagepulvers terapeutiske anvendelser og nyresundhed

Bagepulver er en fremragende hjælp til alle der lider af nyreproblemer. Fordi bagepulver er en naturlig elektrolyt (natriumbicarbonat), hjælper det med at regulere blodets surhedsgrad (pH-niveau). Det er en fantastisk måde at hjælpe nyrerne med at udføre deres naturlige funktion. For eksempel for dem der lider af nyreproblemer, er det normalt, at niveauet af bicarbonat i kroppen falder signifikant, og et meget lavt niveau kan forårsage Renal Tubulær Acidose (RTA).

Så det vil være en god ide at tage en spiseskefuld bagepulver opløst i vand efter hvert måltid for at afbalancere pH niveauet i blodet, og dermed forbedre de metaboliske funktioner i kroppen. Det er værd at huske på.

2. Urinvejsinfektion

Bagepulvers terapeutiske anvendelser virker bl.a. på urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner er meget almindelige, især hos kvinder. Men vi kan behandle det – udover antibiotika ordineret af en læge – med bagepulver og citron. Når kombineret, kan disse elementer hjælpe med at reducere smerte og den brændende fornemmelse forårsaget af en urinvejsinfektion. Dette skyldes primært det alkaliske stof, der gør urinen mindre sur og derfor mindsker den brændende fornemmelse i vores urinveje, der er mere irriterede end normalt. Dette er et enkelt middel som kvinder vil sætte pris på: opløs en spiseskefuld bagepulver i et glas vand og så tilsæt blot saften fra en halv citron.

3. Bagepulver til at rense tyktarmen

Massage

Tyktarmsrensning er afgørende for at bevare en sund krop. Nogle gange bliver denne del af vores tarm mættet med giftige stoffer og gær, som forhindrer vores krop i at forarbejde saltene og optage essentielle vitaminer såsom vitamin K. Alt dette vil på den ene eller anden måde påvirke vores sundhed uden at vi bemærker det. Her fungerer bagepulvers terapeutiske anvendelser som en fremragende anti-syre, der er i stand til at fjerne giftstofferne fra vores mavetarmkanal.

4. Bagepulvers terapeutiske anvendelser for en bedre fordøjelse

fordøjelse

At indtage bagepulver opløst i vand efter et måltid er højt sandsynligt et middel vi alle kender og har taget på et tidspunkt, formentlig efter et meget tungt måltid. Når vi lider at fordøjelsesbesvær, er det almindeligt at opleve stor kvalme, hævelse og en brændende fornemmelse i brystet; i disse tilfælde er det meget gavnligt at indtage bagepulver for at nedbryde fedtstoffer og dermed hjælpe fordøjelsen i vores mave.

Hvis du ofte har halsbrand, gå ikke glip af muligheden for at tage et glas vand med en spiseskefuld bagepulver for at få det bedre. Halsbrand mindskes ved at neutralisere overskydende syre og dermed reducere ubehag og den brændende fornemmelse. Men vær opmærksom på at hvis du oplever halsbrand to eller tre gange om ugen, bør du konsultere din læge for at udelukke andre sygdomme. Vores helbred kommer først.

5. Bagepulver til vægttab

planter til at tabe sig

Har du nogensinde hørt, at bagepulver kan hjælpe med at forbrænde fedt? Det er rigtigt, og det er dybest set fordi, dette naturlige kemikalie giver os en fornemmelse af mæthed og tilfredsstillelse. Men der er mere – at tilføje en lille smule bagepulver til både vores vand og mad gør den mere basisk, og hæver derved dit blods pH; alt dette hjælper kroppen med at fordøje og forbrænde fedt.

Hvad eksperter fortæller os er, at basiske stoffer omdanner fedtet til muskler og energi. Hvis vi på den anden side indtager hvidt sukker og mel, så sker det modsatte; det vil sige vi nedbryder muskler og oplagrer fedt. Men drikker vi alkalisk vand, så fjerner vi sure affaldsprodukter, vi balancerer vores blods pH og vi taber os. Derfor anbefales det at drikke et glas vand med bagepulver – en spiseskefuld – en eller to gange om dagen. Men husk, tag aldrig mere end tre spiseskefulde om dagen, da mere kan være skadeligt.

Afslutningsvis så er dette naturlige kemikalie et fantastisk supplement til din kost. Det det er godt for vores helbred og det forbedrer nyrefunktion og giver balance i vores blods pH. Men husk, det er kun et supplement. Lider man af en sygdom, så er det altid vores doktor, der skal rådgive os om den mest hensigtsmæssige behandling.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Romero, X., Navarro, P., & Noguera, J. (2005). Acidez y pH. Escuela Venezolana para la Enseñanza Química.
  • Miller, M. (2012). Alcalinidad. Parámetros Fisico-Químicos.
  • Jones, L. V. (2012). Acidosis tubular renal. Boletin Medico Del Hospital Infantil de Mexico. https://doi.org/10.1016/B978-84-9113-015-4/00529-3
  • Bodas, R., Fernández, B., Giráldez, F. J., López, S., & Mantecón, A. R. (2009). Efecto de niveles de suplementación con bicarbonato de sodio en el consumo alimentario y el comportamiento animal de ovinos de ceba. Revista Cubana de Ciencia Agrícola.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.