Prøv bananmos med honning for at lindre hoste og forkølelse

Honning og bananer er meget effektive ingredienser til lindring af ondt i halsen, da de beroliger irritation og giver vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Prøv bananmos med honning for at lindre hoste og forkølelse

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ændringer i klimaet, især lave temperaturer, kan svække immunsystemet, der gør os modtagelige for forskellige sygdomme. Men noget så simpelt som bananmos med honning kan hjælpe med at lindre symptomerne.

Selv om kulden ikke direkte forårsager forkølelse eller influenza, er det bevist, at udsættelse for lave temperaturer øger risikoen for at få disse symptomer.

Problemet er, at vi ikke altid kan undgå dette, og vi ender med at skulle håndtere en række irritationer, som påvirker vores livskvalitet.

Selv om der er en bred vifte af kommercielle midler til at hjælpe os, er de ikke altid den bedste mulighed for vores kroppe.

Selvfølgelig producerer virksomheder disse midler med kemikalier, således overdrevent forbrug kan forårsage sekundære uønskede reaktioner.

På grund af dette er det en god ide at lære om nogle naturlige alternativer. Takket være deres medicinske egenskaber tilbyder disse lignende effektivitet uden nogen form for risiko.

Heldigvis er der rigt udvalg af ​​hjemmelavede midler. De har også en tendens til at være baseret på ingredienser, der er tæt ved hånden for alle.

En af disse er intet andet end en lækker bananmos med honning, som er ideel til at øge dit immunforsvar og kontrollere hoste.

Hjemmelavet bananmos med honning til bekæmpelse af hoste og forkølelse

Dette naturlige middel er ganske populært ikke kun for dets effektivitet, men også fordi det er let at forberede og har en god smag.

Dette anbefales primært til børn, da næringsstofferne styrker deres immunforsvar og skaber en beskyttende barriere mod virus.

Det er også effektivt for voksne, og det er faktisk godt for bronkitis, svær hoste og lungeproblemer.

Derfor er bananer gode for dig

Bananer og bananskiver

Bananer er en sød frugt, der har alsidighed og høj næringsværdi.

De er en af de mest anbefalede fødevarer til at levere energi til kroppen og samtidig styrke immunforsvaret.

De indeholder en betydelig mængde fiber, foruden naturlige sukkerarter og essentielle antioxidanter og mineraler.

Deres bidrag af folinsyre tager del i produktionen af røde og hvide blodlegemer. Dette hjælper med at holde immunforsvaret kørende.

Bananer er meget milde for halsen. De hjælper også med at reducere irritation forårsaget af influenza, forkølelse og andre åndedrætsproblemer problemer.

Derfor er honning godt, når du er syg

Honning

Honning har visse milde antibiotiske egenskaber.

Selvom det mest består af sukker, så indeholder honning også vitaminer, mineraler, antioxidanter og enzymer. Det forbedrer kroppens forsvarsmekanismer og tilstedeværelsen af antistoffer.

Siden gamle dage har honning været et af de mest populære midler til behandling af forkølelse. Det reducerer trods alt symptomerne og fremskynder helbredelse takket være dets antimikrobielle, anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber.

Disse er nøglen til behandlingen af disse former for sygdomme.

Honning er en kilde til C-vitamin og B-kompleks vitaminer, udover mineraler som kalium, calcium og jern.

Sådan tilbereder du denne naturlige bananmos med honning

Bananmos

For at forberede denne hjemmelavede bananmos med honning, skal du sørge for at bruge friske ingredienser, der er 100% økologiske.

Der er trods alt mange varianter af honning, der er blevet underkastet industrielle processer eller forfining. Dette betyder, at selvom smagen er ens, er de medicinske egenskaber minimale eller ikke-eksisterende.

På grund af dette er fordelene reduceret eller ender med overhovedet ikke at fungere.

Ingredienser

 • 2 modne bananer
 • 2 spiseskefulde honning
 • 1 skvæt kogende vand

Forberedelse

 • Skræl først to modne bananer og læg dem i en beholder.
 • Tilføj derefter honning.
 • Tag en gaffel og en ske og brug dem til at knuse frugten, indtil du har en tyk pasta.
 • Hæld kogende vand over pastaen, dæk det og lad det stå i 30 minutter.

Hvordan man spiser det

 • Spis en eller to spiseskefulde af den varme mos, højst fire gange om dagen.
 • Opbevar det i køleskabet og opvarm det hver gang du vil gentage dosen.

Bananmos kan selvfølgelig ikke behandle hverken hoste eller forkølelse. Men det en god mulighed til at håndtere symptomerne.

Brug dette i henhold til de givne anbefalinger og nyd alle fordelene.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Goldman RD. Honey for treatment of cough in children. Can Fam Physician. 2014;60(12):1107–1110.
 • Morice AH, McGarvey L, Pavord I; British Thoracic Society Cough Guideline Group. Recommendations for the management of cough in adults. Thorax. 2006;61 Suppl 1(Suppl 1):i1–i24. doi:10.1136/thx.2006.065144
 • Zhang, P., Whistler, R. L., Bemiller, J. N., & Hamaker, B. R. (2005). Banana starch: Production, physicochemical properties, and digestibility – A review. Carbohydrate Polymers59(4), 443–458. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2004.10.014

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.