Behandl din hoste, allergi eller influenza med løg

Kæmper du med endnu en forkølelse denne vinter? Lær hvordan du kan benytte løg til at behandle din hoste, allergier og influenza. 
Behandl din hoste, allergi eller influenza med løg

Sidste ændring: 25 august, 2022

Behandl din hoste, allergi eller influenza med løg, læs mere i denne artikel. Kæmper du med endnu en forkølelse denne vinter? Har influenza grebet om dig? Er du syg og træt af de irriterende allergier? Lær hvordan du udnytter de fantastiske fordele ved løg til at behandle din hoste, allergier og influenza.

Ændring af årstiderne kan få din krops immunsystem til at blive svækket og øge risikoen for at få influenza eller andre luftvejssygdomme, især under koldt vejr. Selv om disse lidelser er almindelige og nemme at behandle, så udløser de næsten altid en række symptomer, der forhindrer dig i at udføre dine daglige aktiviteter.

Og selvom der er masser af produkter og behandlinger, der kan fremskynde din helbredelse, så kan du muligvis ty til nogle hjemmelavet midler for at kontrollere dine symptomer.

Heldigvis er de nemme at lave og indeholder typisk ingredienser, der er tilgængelige i løbet af enhver sæson.

I dag vil vi gerne dele en interessant behandling, der kan laves med løg. Tro det eller ej, denne smagsoplevende grøntsag kan faktisk bidrage til at lindre hoste, allergier og alle former for åndedrætsbesvær.

Behandl influenza med løg

Prøv det!

De fantastiske fordele ved løg

Kvinde der drikker te

Løg er en meget velkendt grøntsag, der har været brugt i århundreder. Værdsat for dets næringsindhold findes denne mad i hundredvis af kulinariske og medicinske opskrifter.

Løg har en høj koncentration af svovl, som – ud over sin unikke smag – også giver den antibakterielle, antioxidante og anti-inflammatoriske egenskaber, som er nyttige, når det gælder behandling af mange forskellige sygdomme.

Løg indeholder også store mængder vitaminer A og C, som er vigtige for at styrke dit immunsystem og hjælpe med at bekæmpe patogener, der påvirker dit helbred negativt.

Dette forbedrer også din huds sundhed, reducerer risikoen for kardiovaskulære lidelser og fremmer den optimale funktion af din krops udskillelsessystem.

Roedloeg

Derudover har løg en interessant vanddrivende virkning, som lindrer tilbageholdelsen af væsker, der kan få dit væv til at blive betændt.

Det er også en interessant behandling mod åndedrætsinfektioner takket være dets slimløsende midler og anti-inflammatoriske virkninger, som reducerer irritation i halsen, hoste og kongestion.

På grund af dets høje indhold af essentielle næringsstoffer hjælper det med at reducere forekomsten af vira og bakterier, der er relateret til influenza, tonsillitis og astma.

Endelig indeholder løg antihistaminforbindelser, som blokerer de stoffer, der udløser allergiske reaktioner.

Sådan laver du en naturlig løgbehandling

Loegbehandling

Denne løg tilberedning er en antibiotika behandling, som du kan bruge til at lindre almindelige luftvejssygdomme.

Det vil reducere de symptomer, der får dig til at føle dig syg, mens du kæmper med de organismer, der forårsager sygdommen på samme tid.

Fordi den ernærer de sunde bakterier i tarmene, kan indtagelse af dette lægemiddel forbedre dit immunsystems respons og skabe en beskyttende barriere mod fremtidige angreb.

Ingredienser

 • 3 løg
 • 2 fed hvidløg
 • Saften fra ​​1 citron
 • 1 spiseskefuld honning (25 g, valgfri)

Forberedelse

 • Skræl løgene og skær dem i flere stykker.
 • Tilsæt dem til en blender sammen med saften fra ​én citron og to fed hvidløg.
 • Når du har fået en tyk pasta, skal du trykke den gennem en klud for at sigte saften.
 • Hvis du bemærker, at konsistensen er for tyk, så tilsæt et par spiseskefulde vand og blend igen.
 • Når du har lavet denne behandling, så opbevar den i en glasbeholder i 24 timer.
 • Du kan søde det med den valgfrie spiseskefuld honning, når du indtager det.

Forbrugsmetode

 • Ved første tegn på åndedrætssygdomme, tag en spiseskefulde af denne behandling hver fjerde time.
 • Når du bemærker, at dine symptomer er ved at blive bedre, skal du tage to spiseskefulde om dagen.
 • Som en forebyggende foranstaltning kan du forbruge en spiseske på en tom mave.

Andre fordele end at behandle influenza med løg

ROedloeg

Selvom hovedformålet med dette naturlige middel er at behandle problemer forbundet med respiratoriske sygdomme, gør dets egenskaber det også til et fantastisk løft for dit generelle helbred.

Derfor kan denne behandling også hjælpe med:

 • Beskyttelse af dine kardiovaskulære og kredsløbssystemer
 • Lindring af led- og muskelsmerter
 • Undgåelse af urinvejsinfektioner
 • Forhindring tarm- og fordøjelsesproblemer
 • Bekæmpning af hud infektioner, sammen med svamp og vorter
 • Behandling af forbrændinger og overfladiske sår
 • Reducering af menstruationskramper
 • Eliminering af pletter på huden
 • Let øre smerte

Husk når du behandler influenza med løg!

Det er vigtigt at forstå, at virkningerne af denne behandling varierer fra person til person, afhængigt af sygdommen og immunsystemets respons.

Det kan bruges som en alternativ behandling eller som et supplement til medicin, der er designet til at kontrollere disse symptomer.

Tag ikke mere end den anbefalede mængde, fordi det også kan have negative bivirkninger.

Har du prøvet at behandle influenza med løg?

Det kan interessere dig ...
Overraskende medicinske fordele ved basilikum
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Overraskende medicinske fordele ved basilikum

Lær mere her om de mange medicinske fordele ved basilikum, og lær hvordan du kan implementere dem i din daglige kost i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002, November). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
 • Maggini S, Pierre A, Calder PC. Immune Function and Micronutrient Requirements Change over the Life Course. Nutrients. 2018;10(10):1531. Published 2018 Oct 17. doi:10.3390/nu10101531
 • Wilson, Emily & Demmig-Adams, Barbara. (2007). Antioxidant, anti-inflammatory, and antimicrobial properties of garlic and onions. Nutrition & Food Science. 37. 178-183. 10.1108/00346650710749071.
 • Mlcek, J., Jurikova, T., Skrovankova, S., & Sochor, J. (2016, May 1). Quercetin and its anti-allergic immune response. Molecules. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/molecules21050623

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.