Sådan behandles infektioner i blæren, urinrøret og nyrerne

Takket være vitaminerne og især bromelain-indholdet i ananas, så kan det hjælpe med at reducere infektioner og betændelse i urinvejene, hvis man spiser det regelmæssigt.
Sådan behandles infektioner i blæren, urinrøret og nyrerne
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Lokale urinvejsinfektioner opstår normalt enten i blæren, urinrøret eller nyrerne og er forårsaget af en udbredelse af visse former for bakterier. Det er vigtigt også at huske, at kvinder generelt har større tendens til at lide af denne sygdom. I dag vil du lære hvordan du kan behandle infektioner i blæren, urinrøret og nyrerne.

Hvorfor det? Deres urinrør er meget kortere og er tættere på anus end mænds. Desuden kan processen med at gå igennem overgangasalderen, udløse visse almindelige infektioner. Derfor vil vi i dagens artikel fortælle dig om nogle fødevarer, du kan indtage, når du lider af en af disse infektioner.

Er du klar til at lytte efter?

Infektioner i blæren, urinrøret og nyrerne

En urinvejsinfektion kan forekomme en række steder og kræver normalt at man involverer sin læge, som kan udskrive medicin. Men når du er derhjemme, kan du indtage den rigtige kost for at give dig antioxidanter, vitaminer og naturlige antibiotika, der uden tvivl vil hjælpe dig med at komme af med dette problem så hurtigt som muligt.

Men lad os først se på hvilke forskellige urinvejsinfektioner du kan lide af.

 • Blæren: En blæreinfektion er den mest almindelige form og er også kendt som cystitis eller blæreinfektion.
 • Nyrerne: En nyreinfektion er noget der er mere alvorligt. Hvis problemet kun er i en nyre og infektionen er midlertidig, så er det kendt som akut pyelonefritis. Men hvis problemet ikke løses hurtigt, og den anden nyre også bliver ramt, så lider du af kronisk pyelonefritis. Uanset hvad, kan en nyreinfektion være meget smertefuld og er forbundet med feber, kulderystelser og stor udmattelse.
 • Urinlederne: Engang imellem kan kanalerne, der forbinder dine nyrer og blære, blive betændt, selvom det er temmelig usædvanligt og kan også let løses med noget receptpligtig medicin.
 • Urinrøret: Denne form for infektion er kendt som urethritis og er lokaliseret i kanalen, der fjerner urin fra blæren. Det er en meget normal infektion.

Diætbehandling for infektioner i blæren, nyrerne og urinrøret

1. kamillete

Kamillete

Kamille anses generelt for at være en af de bedste naturlige behandlinger for urinvejsinfektioner. Det indeholder antibakterielle stoffer, der hjælper med at fremskynde helingsprocessen af en række infektioner. Og glem ikke at det også er naturligt detoxende, så det dræber bakterier fundet i urinen. Vær opmærksom på hvordan du skal gøre:

Ingredienser

 • 20 gram kamille
 • 1 kop vand (200 ml)

Tilberedning

Du skal drikke en kop af denne te to gange om dagen, den første på en tom mave om morgenen og den anden midt på eftermiddagen. Start med at bringe vandet i kog og tilsæt så kamillen. Lad det simre i 20 minutter. Fjern fra varmen og lade det trække i et par minutter. Drik langsomt.

Badevand med kamille

Et andet interessant valg er at tage et bad med kamille. Du skal gøre følgende:

 • 1 liter vand
 • 40 gram kamille
 • Lad kamillen simre i en liter vand i mindst en halv time og lad det derefter køle af i 10 minutter. Det skal være varmt, men aldrig brændende. Tilsæt væsken til dit badevand og bad i omkring 15 minutter indtil vandet begynder at blive koldt. Dette vil give dig kamillens helende egenskaber.

2. Tranebærjuice

Tranebaerjuice

Tranebærjuice er en af de mest effektive måder at løse urinvejsinfektioner på, fordi det klæber sig til væggene af din urinveje for at fjerne skadelige bakterier og styrker dit immunforsvar samtidig med, at det beskytter dig mod andre infektioner eller sygdomme.

3. Morgenbehandling med natron og citron

Citron, natron

Natron og citronsaft er begge fremragende valg til at lindre blære- og urinvejsinfektioner. Hvorfor? De hjælper med at reducere den smerte og ubehag, du oplever ved vandladning og balancerer også din krops pH, hvilket bekæmper syren, der forårsager infektionen i første omgang.

Det kommer måske som en overraskelse for dig, fordi citronsaft er surt, men når din krop metaboliserer det, så har det en basisk effekt på urinen, der hjælper med at hele irriteret væv i urinvejene.

Ingredienser

 • Saften fra en halv citron
 • 1 teske natron (3 g)
 • 1 kop vand (200 ml)

Tilberedning

Opløs 3 gram natron i vandet og tilsæt citronsaften. Vandet bør være ved stuetemperatur. Drik det på en tom mave i fem dage for at opnå de bedste resultater.

4. Fordelene ved ananas

Ananas

Når det kommer til at håndtere problemer med urinvejene, så har ananas altid været betragtet som en af de bedste frugter til at reducere infektioner, bakterier og betændelse. Takket være bromelain-indholdet hjælper det med at hele disse almindelige lidelser hurtigere, så tøv ikke med at spise tre eller fire skiver frisk ananas om dagen.

For at få mest udbytte, spis ananas 15 minutter inden frokost og aftensmad. Det er bedre for dig at spise det på en tom mave.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jepson, R. G., Williams, G., & Craig, J. C. (2013). Cranberries for preventing urinary tract infections. Sao Paulo Medical Journal. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20131315T1
 • Howell, A. B., Botto, H., Combescure, C., Blanc-Potard, A. B., Gausa, L., Matsumoto, T., … Lavigne, J. P. (2010). Dosage effect on uropathogenic Escherichia coli anti-adhesion activity in urine following consumption of cranberry powder standardized for proanthocyanidin content: A multicentric randomized double blind study. BMC Infectious Diseases. https://doi.org/10.1186/1471-2334-10-94
 • Farid Hossain, M. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.