Sådan forebygger og kommer du af med fodsved

Vi tilbyder dig med denne artikel nogle tips og tricks til at bekæmpe fodsved og den dårlige lugt, så du kan opnå bedre resultater end med de kommercielle produkter.
Sådan forebygger og kommer du af med fodsved

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fodsved er et problem, som de fleste danskere på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv har oplevet. Det kan skyldes dårlig hygiejne, bakterier eller svamp, dårligt fodtøj, fugt og selv stress. Det kan være både et pinligt og et ubehageligt problem.

Der er på nuværende tidspunkt et stort udvalg af produkter på markedet, der kan modvirke fodsved. Men disse produkter neutraliserer kun lugten fra fodsved i et begrænset omfang. Det er meget sjældent, at de helt fjerner den.

Hvordan forebygger man fodsved?

Før at en given behandling skal være effektiv, er det meget vigtigt at tage nogle forholdsregler, før man går i gang. Problemet opstår ofte fra vores daglige vaner. Det er derfor vigtigt først at identificere og rette de dårlige vaner, hvis man ønsker, at problemet skal forsvinde fuldkommen.

  • Hygiejne: Det er meget vigtigt at rense dine fødder dagligt for at reducere forekomsten af bakterier. Hvis det er muligt, skal du bruge en antibakteriel sæbe og skrubbe dine fødder for at fjerne døde hudceller.
  • Luftfugtighed: Fugt kan være en af årsagerne til fodsved og ildelugtende fødder. Det er vigtigt at holde dine fødder tørre for at forhindre svampevækst.
  • Deodoranter: At bruge spray eller pulver deodorant til dine fødder er en fantastisk måde at undgå sved og lugt.
  • Fodtøj: Det betyder noget, hvad du har på dine fødder. Det er vigtigt at vælge fodtøj, der gør det muligt for fødderne at ånde. Lufttætte sko vil resultere i lugtproblemer.
  • Strømper: Strømper lavet af syntetiske materialer kan få dine fødder til at lugte mere. Hvis det er muligt, så find dig nogle sokker lavet af 100% bomuld.

Behandling af fodsved

Hvis du stadig lider af fodsved efter at have fulgt de ovenstående råd, så er der nogle andre ting, du kan gøre. Der er mange ting i hjemmet du kan bruge til at komme af med den grimme, pinlige lugt!

Bagepulver

Bagepulver kan bruges til at fjerne fodsved og dets ubehagelige lugte

Bagepulver er en naturlig deodorant, og kan bruges i stedet for sprays og pulvere. Drys lidt i dine sko og på dine fødder for at forhindre overskydende sved og lugt.

Æblecidereddike

Dette naturprodukt hjælper med at fjerne fodsved og afbalancerer hudens pH-værdi. Det er også et mildt antibakterielt middel. Tilsæt 5 spsk æblecidereddike til et bassin med varmt vand og sæt fødderne i blød i ti minutter.

Salvie

Salvie

Salvie er en plante med antibakterielle egenskaber der kan hjælpe med at stoppe dine fødder med at svede for meget. Læg tørre salvieblade i dine sko dagligt eller dyp dine fødder i en blanding af salvie og varmt vand i 15 minutter.

Ingefær

Ingefær er en rod med antibakterielle egenskaber, der bidrager til at bekæmpe fodsved og dårlig lugt. Den er kendt for dens anti-inflammatoriske egenskaber,. Ingefær reducerer hævelse og afslapper fødderne. Riv et mellemstort stykke ingefær med et rivejern, læg det i en liter vand og lad det koge i 15 minutter. Brug denne væske til at massere dine fødder før sengetid.

Rosmarin, citron og mynte

Rosmarin1

Du kan komme af med lugten af sure tæer ved hjælp af rosmarin, citron og mynte. De er virkelig gode til at bremse den overskydende svedproduktion, dræbe bakterier og rense huden. De efterlader fødderne rene, friske og lugtfrie!

Fremgangsmåde

Pres saften fra citronen ud i en kvart liter varmt vand. Tilsæt en spiseskefuld rosmarin og en spiseskefuld mynte. Dyb dine fødder i blandingen i 15 minutter og tør dem grundigt bagefter. Voila! Dine fødder er nu svedfrie og lugtfrie!

Det kan interessere dig ...
Lær at bruge natron til at behandle neglesvamp
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lær at bruge natron til at behandle neglesvamp

Neglesvamp kan behandles effektivt med vedholdende brug af natron, hvis egenskaber ødelægger det miljø neglesvamp lever i.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.