Sådan kan du selv bekæmpe forhøjet blodtryk

Når pulsen stiger, kan du berolige dig selv ved at trække vejret gennem en duft, du godt kan lide, for eksempel igennem en klud med æterisk lavendelolie.
Sådan kan du selv bekæmpe forhøjet blodtryk

Sidste ændring: 12 november, 2018

Lægerne siger, at forhøjet blodtryk er en “lydløs dræber” på grund af de mange negative virkninger, det har på kroppen. Mangel på motion, dårlig ernæring og den generelle livsstil, vi fører i dag, kan alle forårsage dette problem. Hvis du oplever forhøjet blodtryk, kan du prøve disse naturlige midler til at reducere det. Læs mere i denne artikel og lær hvordan du kan bekæmpe forhøjet blodtryk.

Årsager til og symptomer på hypertension

Som nævnt ovenfor kan forhøjet blodtryk komme af mange forskellige ting. At føre en stillesiddende livsstil, indtage for meget salt eller forarbejdede fødevarer, dyrke for lidt motion, og lignende – alle kan de bidrage til denne sygdom. Hormonale problemer, nyre- eller kardiovaskulære sygdomme, anvendelsen af ​​visse lægemidler og præventionsmidler samt alkoholindtag kan også forværre tilstanden.

De mest almindelige symptomer på forhøjet blodtryk er hovedpine, åndenød, rødmen i ansigtet, overdreven sveden, høj puls, synsbesvær, svimmelhed, ringen for ørerne, næseblod, nervøsitet, søvnløshed, svaghed, træthed, hjertebanken, og pletter i synsfeltet (mørke flyvende / hvirvlende objekter).

Højt-Blodtryk-2

Højt blodtryk er en farlig tilstand, som kan forårsage slagtilfælde, hjerteanfald og nyrelidelser. Derfor er det vigtigt at holde sit blodtryk under kontrol og måle det en gang om ugen. Husk, at der ikke er nogen minimumsalder for at udvikle forhøjet blodtryk, men at det typisk forekommer når man er over 30. Blodtrykket måles for at bestemme, hvor hårdt hjertet arbejder for at pumpe blodet ud (systolisk), samt hvor lang tid, det hviler mellem hvert slag (diastolisk).

Sådan kan du selv bekæmpe forhøjet blodtryk:

 • Put en hel citron i en blender (inklusive kerner) og tilsæt en håndfuld persille. Blend godt og drik en lille kop af denne blanding om morgenen, altid på tom mave. Begge disse ingredienser er naturlige diuretika, der hjælper med at fjerne overskydende væske (som kan forårsage højt blodtryk). Du kan også drikke et glas citronsaft blandet op med koldt vand hver dag før morgenmaden.
 • Spis en skål havregryn om dagen sammen med appelsinjuice, mælk, yoghurt, eller bare vand. Denne vane vil hjælpe med at regulere ikke kun blodtryk men også kolesterol. Havregryn indeholder masser af fiber, der sørger for at forhindre forstoppelse.
Højt-Blodtryk-3

Du kan bekæmpe forhøjet blodtryk med græntsager

 • Selleri er en fantastisk fødevare til at bekæmpe højt blodtryk. Du kan inkludere det i din daglige kost i salater eller i supper. Selleri er et godt og naturligt vanddrivende middel, som hjælper med at reducere blodtrykket.
 • Mørk chokolade (jo mørkere, jo bedre) er også nyttigt, fordi det har adskillige egenskaber, der reducerer blodtrykket. Du bør undgå mælkechokolade eller hvid chokolade.
 • Drik op til tre kopper grøn te om dagen. Undersøgelser har vist, at det reducerer blodtrykket.
 • Du kan aldrig få for meget hvidløg i din kost, da det hjælper med at helbrede mange sygdomme. I dette tilfælde hjælper det blodårerne med at udvide sig og kan dermed forhindre dannelsen af ​​blodpropper. Et fed hvidløg om dagen er tilstrækkeligt. Du kan også lave en te ved at tilføje et knust fed hvidløg til en kop kogende vand. Tilsæt lidt citronsaft, hvis det ønskes, og forsød teen med honning.
 • Tjørnebær er en meget populær plante til reducering af for højt blodtryk, og også en af ​​de mest effektive. Det bruges til at behandle en række hjertelidelser såsom hjertesygdomme, hjerteinsufficiens, angina og højt blodtryk. Det bidrager til at styrke hjertemuskulaturen og forbedrer kvaliteten af det ​​blod, der pumpes rundt. Det åbner også op for blodkar og øger transmissionen af nervesignaler. Alt dette hjælper på blodtrykket. Lav en tjørnebærte, og drik den en gang om dagen.
 • Lav en smoothie med agurk og vand, og drik den hver dag.
 • Put ti dråber æterisk lavendelolie på en klud og træk vejret gennem næsen.
Højt-Blodtryk-4

Du kan bekæmpe forhøjet blodtryk med planter

 • Tilføj en håndfuld olivenblade til en liter vand, og bring blandingen i kog. Si væsken fra, og opbevar den i en glasbeholder. Drik op til to kopper per dag.
 • Kog to blade soursop og to appelsiner i en halv liter vand i ti minutter. Fjern derefter væsken fra varmeblusset, og lad den køle af. Si væsken fra, og drik op til to kopper af denne te per dag.
 • I en skål, tilsæt et lille løg (hakket), syv fed hvidløg (hakkede) og lidt citronsaft. Hæld vand over det hele, indtil alle ingredienserne er dækkede, og lad blandingen stå natten over. Si væsken fra morgenen efter, og drik denne te som det første på tom mave om morgenen – hver morgen i ni dage.
 • Bland 5 dråber lavendelolie, 5 dråber merianolie og 20 ml jojobaolie. Masser langsomt dette på brystet med rolige cirkulære bevægelser.
 • Bland en spiseskefuld limesaft med lidt padderok græs, birk og fennikelrod i 2 deciliter vand og bring blandingen i kog i tre minutter. Lad det afkøle, og si væsken fra. Drik op til to kopper af dette om dagen.
Højt-Blodtryk-5
 • Kør femten skrællede druer uden sten igennem en juicer og gem væsken. Bland den med et halvt glas vand, og drik blandingen før morgenmaden i ti dage.
 • Placer en aubergine, med skræl og skåret i skiver, i en blender. Tilføj to deciliter vand og blend. Si væsken fra og drik denne blanding før morgenmaden hver dag i ti dage.
 • Lav en smoothie med 60 gram spinat, en spiseskefuld honning, lidt citronsaft og to deciliter vand. Drik et glas af denne blanding hver dag i tre dage.
Højt-Blodtryk-6

Er du klar til at bekæmpe forhøjet blodtryk?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.