Hvad betyder farvemarkeringerne på tandpastatuber?

Det meste af tiden bemærker vi ikke de farvekodede markeringer, der findes på dagligvarer, som sælges i butikkerne. Da de vises på mange produkter, er de på tandpastatuber blevet en populær myte, at de identificerer, hvad tandpastaen er lavet af.
Hvad betyder farvemarkeringerne på tandpastatuber?

Sidste ændring: 15 oktober, 2018

Der har et stykke tid eksisteret en online “urban myte”, som brugere har delt, som fortæller at farverne for enden af dine tandpastatuber, indikerer hvad de er lavet af og hvor dårlige de kan være for dit helbred. Men oplysningerne i indlæg efter indlæg er helt forkerte, og i dagens artikel vil vi prøve at opklare hvad disse mærker i virkeligheden betyder. Derudover om det er mere end blot en enkelt farve.

Ifølge den nu virale misinformation, som cirkulerer på nettet, har tandpastatuber en forskelligt farvet kvadrat eller rektangel for enden af tuben. Denne farve varierer fra mærke til mærke og indikerer angiveligt at produktet er sammensat som følger:

  • Grøn = Naturprodukter
  • Blå = Naturlige og lægemidler
  • Rød = Naturlige og kemiske komponenter
  • Sort = Rent kemiske komponenter

Som vi allerede sagde i begyndelsen af ​​artiklen, er denne information helt forkert og blot en anden vandrehistorie for at skræmme folk. Fordi formålet med denne hjemmeside er at give dig så fyldestgørende information om sundhed som muligt. vil vi forklare hvad disse farvede markeringer i virkeligheden betyder. Derudover hvorfor du bør være opmærksom på de alarmerende indlæg, som du læser på nettet.

Farverne på dine tandpastatuber

Tandbørstning

Farverne, der findes på forskellige tandpastamærker er faktisk en karakteristik for andre kommercielle varer, som for eksempel mælkekartoner, morgenmadspakker og kagepakker. Disse markeringer bruges under fremstillings- og pakkeprocessen som sporingsmærker, ” “ farvemærker eller registreringsmærker”. Deres formål er at angive for en robotsensor hvor emballagen skal skæres, bøjes eller krympes under produktionsprocessen. Disse farver er normalt designet til at være mørkere end resten af ​​emballagen, så de lettere kan læses maskinelt.

I tilfældet med tandpasta er tuberne fremstillet på en placering, der er helt adskilt fra produktet, som de til sidst vil blive fyldt med. Rørene er fremstillet i lange, hule strimler, og afhængigt af den tilsigtede mængde i hver enkelt, er de opdelt i sektioner, der er et bestemt antal mm lange. Det er under denne proces at “farvemarkeringen” kommer i brug. Den angiver hvor maskinen skal stoppe og skære enden af hver tube.

Tandbørste

Men hvorfor de forskellige farver? Sandheden er at farven ikke betyder særligt meget. De varierer fra mærke til mærke og fra fabrikant til fabrikant. Hver enkelt har sin egen farve, som de bruger som reference for kvalitetskontrol. Men også for at de nemt kan opdage en defekt batch.

På denne måde er endnu en vandrehistorie, der er blevet viral på internettet blevet gennemhullet gennem omhyggelig undersøgelse. Denne særlige myte var et problem for tandlæger, fordi  den skabte meget bekymring blandt deres patienter omkring mundhygiejne. I hvert fald, hvis du har brug for flere beviser. Så gå bare til dit spisekammer lige nu og undersøg emballagen på de produkter, du har gemt der. Vi garanterer du vil finde mere end to beholdere, der har disse markeringer i mange forskellige farver.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • tandpasta

  • myte

  • mundhygiejne


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.