Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser

Før du får fjernet håret med laser, er det en god idé at kende myter og sandhed der omgiver denne praksis, så du ved hvad du kan forvente.
Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du nogensinde overvejet at modtage hårfjerning med laser? sikkert, men i sidste ende har du ikke turde gøre det, på grund af visse myter, der omgiver denne type hårfjerning.

Problemet herom ligger i uvidenhed og i den forbindelse findes der andre metoder, som vi ved og det skaber ingen tvivl. Måske fordi vores venner bruger dem og fordi hårfjerning med laser ikke er blandt deres muligheder.

Af denne grund og for at kaste lys over denne metode til at fjerne hår, der ellers ikke er kendt for nogle mennesker, vil vi opdage nogle myter og sandheder omkring hårfjerning med laser. På den måde fjerner vi enhver tvivl, vi måtte have. Go for it!

Myter omkring  hårfjerning med laser

Vi vil starte med at løse nogle myter omkring hårfjerning med laser, der er ret udbredte og ikke sandfærdige. Myter der skaber frygt og tvivl og som forhindrer folk der kunne være interesserede i at få adgang til denne type hårfjerning.

1. At få fjernet hår med laser forårsager hudkræft

Man faar laserbehandling

Der er mennesker, der tror, at hårfjerning med laser forårsager hudkræft, fordi de anser det for en meget agressiv metode til at fjerne hår. Imidlertidig ødelægger hårfjerning med laser håret, men beskadiger ikke huden, på noget tidspunkt.

Men det er rigtigt, at dem som har en fortid med hudkræft, bør gå til lægen for at få godkendt denne type hårfjerning.

På grund af deres fortid er det måske ikke godt at blive udsat for laserbehandling.

2. Hårfjerning med laser er meget smertefuldt

Mange tror, at hårfjerning med laser er meget smertefuldt fordi de har hørt, at nogle mennesker smører en creme på for at føle mindre smerte. Dette afhænger imidlertidig af hver persons følsomhed. I virkeligheden er ubehagen minimal.

3. Hårfjerning med laser er meget dyrt

Elektrisk haarfjerning

Måske lyder elektrisk hårfjerning dyrt. Men vi er nødt til at se på de fordele, vi vil opnå på lang sigt.

Når vi er opmærksomme på, hvor meget vi bruger månedligt på at få fjernet hår. Hvad med når vi fjerner hår ved barbering? På den tid, vi taber, når vi bliver vokset eller ved barbering med en elektrisk barbermaskine?

Hårfjerning med laser er en meget god investering, der sparer tid og penge på lang sigt. Med tiden og efter flere behandlinger skal vi kun behandles en gang om året og til tider ikke engang en gang om året!

Alt afhænger af tykkelsen af vores hår og dens vækst.

Sandhed om hårfjerning med laser

Når vi har set de fælles myter omkring hårfjerning med laser, vil vi opdage de sandheder, der er.

Nu vi er mere rolige over den tvivl, vi havde, vil vi kunne forstå meget mere, hvad denne hårfjerningsmetode består af.

1. Det vil ikke virke for folk med tyndt, blond hår

Det er rigtigt, at ikke alle mennesker vil have en depilatorisk laserbehandling. Folk, der har fint blond hår, har større sandsynlighed for ikke at  kunne gennemgå denne behandling, fordi det vil være spild af penge.

Årsagen til, at denne metode ikke virker på denne type hud er, at have et lavt antal melanin, vil kræve flere behandlinger for at opnå resultater, og selv da, er de ikke sikre.

2. Før hver behandling er du nødt til at være barberet

Kvinde der barberer sig

Dette er en anden sandhed om hårfjerning med laser og det er at selvom det virker irriterende at vi skal barbere os inden en behandling, så er det nødvendigt. Selvom vi kun har få hår i forvejen.

Det er vigtigt at vi ved, at vi ikke bør plukke hårene. Årsagen er, at laseren skal arbejde med håret. Svække det og løsne det, så ikke det kan vokse tilbage. Hvis der ikke er noget hår, vil hårfjerning med laser ikke virke.

 

Læs også: Hjemmelavede hygiejneprodukter: Fem opskrifter du skal prøve

 

3. Du skal være forsigtig med solen

Mange mennesker tror, at de ikke bør udsættes for sol efter en hårfjerning med laser, men hvad de ikke ved, er, at de ikke burde udsættes for sol før. Generelt anbefales det ikke at udsætte sig selv for solen hverken 3 dage før eller 3 dage efter.

Det vil også være vigtigt at bruge solcreme med høj beskyttelsesfaktor og undgå enhver form for selvbruner. Huden vil være følsom og udsat og hvis vi er i solen uden at følge disse foranstaltninger kan vi skade den.

Hvis du nogensinde har fået fjernet hår med laserbehandling, vil vi gerne høre om din oplevelse. Hvis du ikke har gjort det endnu, vil du kunne have lyst til at gøre det? Tror du at det vil være en god løsning for dig?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.