Bevidstløse forhold vil ødelægge dig

Bevidstløse forhold er, når man finder sig selv fanget, hvad end det er af ens egen følelse af tryghed eller ens frygt for at erkende virkeligheden. Vær stærk og find lykken.
Bevidstløse forhold vil ødelægge dig

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du nogensinde mistet dig selv i bevidstløse forhold? Vi taler om dem, hvor man bliver fanget, og som ikke bevæger sig baglæns, men heller ikke bevæger sig fremad.

De er forhold, som ædelægger en udvendigt og indvendigt.

Denne form for bånd er enden på en, fordi den trækker en ned i en tilstand, hvor man føler, at man ikke kan bevæge sig. Det er ligesom om, at alt i ens liv stopper, mens man venter på noget, som aldrig vil komme til at ske.

Man indser ikke, hvor vigtigt det er at være selvhævdende i disse øjeblikke. Man bliver nødt til at være bevidst om, hvad man fortjener, at værdsætte sig selv og ikke at være bange for at give slip på den anden person.

Men hvorfor er vi ofte så bange for at gøre dette?

Kvinde udenfor

At acceptere bevidstløse forhold

Ingen tvinger en til at miste sig selv i et forhold som dette. Men på en eller anden måde ender man op med at acceptere en situation, som trækker en længere og længere ned, indtil det er umuligt at komme op igen.

Ønsker du at vide, hvilke former for bevidstløse forhold, der findes?

Er vi et par, eller er vi venner?

Frygt og dårlige oplevelser i fortiden afholder nogle gange en fra at tale åbent i forhold. Dette vækker tvivl og en uvidenhed om, hvordan man skal handle eller komme videre.

Det handler ikke om mærkater, men om at vide, hvad der sker, så man kan handle efter det.

Jeg kan ikke leve uden dig

Følelsesmæssig afhængighed er et af de mest seriøse problemer i nutidens verden.

Hvis man ængsteligt leder efter en person, der kan give én følelsen af ikke at være alene, og man har brug for en person til at gøre en glad, så er følelsesmæssig afhængighed måske problemet.

Jeg ønsker ikke at være sammen med dig længere, men jeg kan ikke bryde vanen og gå fra dig

Mange forhold varer i lang tid på trods af det faktum, at parret ikke ønsker at være sammen længere.

Dette sker, når man vænner sig til at være sammen og er bange for at bryde fri. Denne situation afholder en fra at komme videre.

Læs dette efter “Bevidstløse forhold vil ødelægge dig”:

3 skridt til at komme dig over umulig kærlighed

To personer der krammer

Forhold, som gør en bevidstløs

De tre ovenstående situationer er alle virkelige og mere gængse, end man først tænker. Den første er dog den vigtigste at være opmærksom på.

Der er intet værre i et forhold, uanset hvilken type det er, end ikke at vide, hvad det er.

Hvis man ikke ved, om man er et par eller blot venner, hvordan handler man så? Kommunikation er meget vigtigt. Men i denne form for bevidstløse forhold, er én af de to parter bange.

Måske er de blevet såret i fortiden, eller også har de måske bare forskellige intentioner.

Desværre, vil én af parterne ende med at blive såret, hvis man har forventninger, som sikkert ikke vil blive mødt, fordi de er baseret på et “falskt” forhold.

Den anden situation er én af de mest farlige. Ens lykke ender med at være den anden persons byrde. Det er måske et af de sværeste forhold at komme ud af.

Problemet er ikke forholdet, men ens måde at forholde sig til sin partner på. Det er en afhængighed, som bunder i følelsesmæssige mangler, frygt og traumer.

At være afhængig af en anden person er det værste, der kan ske. Man vil ikke komme videre, og man vil blive fortabt i et ødelæggende forhold, der prøver at dække ens behov.

Nogle gange forveksler vi kærlighed med behov.

Kvinde med hovedet mod muren

Lær at give slip

Alle disse forhold har noget til fælles: en frygt for at give slip.

Dette sker endda i forhold, hvor der er tvivl om, hvad forholdet er, fordi der er et ensidigt håb om, at det vil blive til noget større.

Men denne situation sker især i længerevarende forhold, hvor vaner afholder en fra at tage sine egne beslutninger og gå i forskellige retninger.

Den mest skadelige del af bevidstløse forhold er dog, at man ikke lader sig selv finde en person, som man faktisk kan være lykkelig med.

Læs også denne artikel efter “Bevidstløse forhold vil ødelægge dig”:

8 ting du og din partner bør vide om kærlighed

Kvinde med en bog - Bevidstloese forhold

Det er hårdt at give slip, og i takt med at man bliver ældre, bliver det endnu sværere. Frygten for at være alene og aldrig at finde en anden, får en til at stille sig tilfreds med det, man har.

Har du nogensinde været i et bevidstløst forhold?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.