Bør du redde dit forhold ved at ignorere utroskab?

Det er ikke let at ignorere utroskab og forsøge at genskabe tillid i dit forhold, men det er muligt.
Bør du redde dit forhold ved at ignorere utroskab?
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Forrædderi kan bryde selv de stærkeste bånd, men når det kommer til kærlighed, kan tilgivelse åbne nye veje og få forholdet til at blive stærkere. Dette fører til spørgsmålet: Bør du redde dit forhold ved at ignorere utroskab?

Det er muligt at ignorere utroskab og forsøge at genskabe tillid i dit forhold, men det er ikke let.

Utroskab er lige så gammelt som ægteskab. I lang tid, havde mænd lov til at være utro med få eller ingen konsekvenser. De var støttet af biologiske og evolutionære teorier, der retfærdiggjorde deres behov for at være utro.

Dog, i moderne tider, begyndte et mere progressivt samfund at fordømme det, grundet vigtigheden af sunde familier som grundlaget for samfundet.

Det er dog ikke nogen let opgave at bearbejde og håndtere utroskab. I mange tilfælde, kan det føre til afslutningen på et forhold. Dog, hvis der er interesse fra begge sider til at fortsætte det, så behøver forholdet ikke at afsluttes. Det handler alt sammen om attituden hos dem, der er involveret i det, og visse attituder er grundlaget for forsoning.

Er det muligt at komme sig over og ignorere utroskab?

Tillid er grundlaget i ethvert forhold. Det tager tid og indsats at bygge op, og stadig kan det brydes på nogle få sekunder.

Var det dig, der var utro?

Det er normalt for folk at gå igennem øjeblikke af fornægtelse, chok, vrede, depression, fortvivlelse og forvirring. Dog, efter de første følelser, kan folk stå over for et dilemma om at redde forholdet, ved at ignorere utroskab, eller ende forholdet helt.

De følgende to ting bør tages op til overvejelse, når det kommer til at give det en chance mere:

  1. Kærlighed
  2. Anger

Både det faktum, at du elsker din partner, og din partner også elsker dig, oveni den erkendelse, at din partner er oprigtigt ked af sin forseelse over for dig og Jeres forhold, er meget vigtige grunde til at overvinde situationen.

Hvis I har besluttet Jer for at redde Jeres forhold, så følg disse råd:

Tal med hinanden

Kommunikation er nøglen til et sundt forhold. Sæt Jer ned sammen, og tal. Analyser og tal om, hvad der gik galt med det kærlige bånd. Så kan du og din partner forsøge at sætte Jer i hinandens sted. Lad ikke Jeres følelser kontrollere Jer.

Brug tid væk fra hinanden

At tage en pause fra Jeres forpligtelser kan være lige det, I har brug for, når I skal overveje at redde Jeres forhold. At bruge tid væk fra hinanden kan hjælpe Jer begge med at evaluere, hvad de reelle problemer i Jeres forhold er.

Lav ændringer

Du har grædt dit hjerte ud. Du har udtrykt, hvad du har følt, og fortalt din partner, hvordan du har det med forrædderiet. Men, nu er det tid til at hele og bevæge sig fremad. Afhængigt af grundene til, hvorfor din partner besluttede sig for at være dig utro, skal I forsøge at lave de ændringer, som forholdet har brug for.

Søg parrådgivning

Hvis, på trods af alle Jeres forsøg, I har prøvet af praktisere de tidligere punkter, og stadig ikke kan komme videre, så søg parrådgivning. Følg forslagene fra den professionelle, som muligvis kan hjælpe med at redde Jeres forhold.

Hvad er årsagerne til utroskab?

folk, der har en affære

Selvom hvert tilfælde har specifikke variabler, er der nogle fælles årsager til, hvorfor folk vælger at være deres partner utro:

  • Hjertesorg: Følelsen af, at kærligheden er ovre i deres forhold, fordi der ikke længere er en seksuel eller romantisk intensitet i uger, måneder eller endda år, kan få folk til at søge andre muligheder.
  • Usikkerhed: Når man føler sig sin partner underlegen og utroskab fungerer som en genbekræftigelse af ens værdi på kærlighedsmarkedet og booster selvværdet.
  • Monotoni: Selvom et forhold, overordnet set, kan være tilfredsstillende, kan den ene part, på et eller andet punkt, kede sig over ensformigheden, og ønske at prøve noget andet.

Er der en positiv side ved at ignorere utroskab?

Nogle gange, er det svært at forstå det, men utroskab kan have en positiv side. Det kan være en mulighed for at komme til at lære hinanden at kende igen og forny forholdet. Takket være kaosset, finder nogle par en ny begyndelse. De er i stand til at have dybe, ærlige og åbne samtaler, som de ikke har haft i årevis.

Når vi er ved at miste nogen, der er vigtige for os, får det os til at genoverveje vores forhold til dem. Ydermere, selv de par, der har været seksuelt apatiske, får nogle gange flammen vækket til live igen, efter et chok som dette. Frygten for at miste forstærker lyst.

Affærer kan have et dobbelt perspektiv: Først, er der ødelæggelse og forrædderi. Derefter, er der vækst og selvopdagelse. Så, det er muligt at redde et forhold efter utroskab og starte en ny vej.

Dog, skal man huske, at det er essentielt, at begge de involverede i et forhold er interesserede og villige til at arbejde på det, for at man kan komme sig over det.

Det kan interessere dig ...
6 måder du kan styrke dit forhold med din partner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 måder du kan styrke dit forhold med din partner

Det er vigtigt at styrke dit forhold med din partner efter et skænderi. Føl ikke, at du taber, for det, du rent faktisk gør, er at give dem en ny m...  • Batista da Costa, C., & Mara Bosetto Cenci, C. (2014). A Relação Conjugal Diante da Infidelidade: A Perspectiva do Homem Infiel. Pensando Famílias.
  • Bird, M. H., Butler, M. H., & Fife, S. T. (2007). The process of couple healing following infidelity: A qualitative study. Journal of Couple & Relationship Therapy, 6(4), 1-25.
  • Glass, S. P. (2002). Couple therapy after the trauma of infidelity.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.