Bør man finde sammen med en ekskæreste?

Har du nogensinde overvejet, at du måske gerne vil finde tilbage sammen med din eks-kæreste, så du ikke behøver at forlade din komfortzone? Tro det eller ej, det kan betyde, at man går glip af meget mere meningsfulde forhold.
Bør man finde sammen med en ekskæreste?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Forhold opfanger forskelle, der kan ende med at pege på et uundgåeligt brud af forholdet. Men nogle gange overvejer du at prøve det igen og finde sammen med din ekskæreste igen.

Er det en god ide at finde tilbage sammen med en ekskæreste?

Sandheden er, at det hele afhænger af, hvilke omstændigheder der førte til, at i afsluttede forholdet i første omgang og årsagerne, der giver dig lyst til at prøve igen.

For eksempel er det at gøre det, fordi du føler dig ensom ikke en gyldig grund.

Hvad drager dig tilbage sammen med en ekskæreste?

En af grundene til, at folk går fra hinanden, er umodenhed og en masse “dumme” forskelle, de ikke kunne klare.

I dette tilfælde er det muligt at komme sammen igen. Det er en chance, prøv igen med noget, i ikke kunne løse første gang.

Andre gange er situationen mere kompliceret. Vi taler om, hvor løgne og utroskab var en del af forholdet.

Her er kærlighed og vide, hvordan man tilgiver vigtige faktorer. Du vil give din partner en anden chance, men du skal gøre det uden at bære nag.

Ellers kan det være katastrofalt at komme tilbage sammen med din ekskæreste.

Nogle gange beslutter vi os for at give det et andet forsøg, fordi der er børn i billedet. Du synes det er det værd, men du skal virkelig ønske det. Du må ikke gøre det bare for dine børn. Gør det for dig selv også.

Mange par beslutter sig for at komme sammen igen, så de ikke stiller sig selv “Hvad nu hvis” spørgsmålet. Hvad enten det fungerer eller ej, i hvert fald vil de ikke undre sig mere.

Hvis du ønsker at finde tilbage sammen med en eks-kæreste, så kom igang! Det kan være en meget god ting. Du ved mere eller mindre, hvad du kan forvente dig og kan føle et stærkere bånd efter at have været igennem en hård tid.

Sørg dog for, at dette ikke er et skridt tilbage, men i stedet for et skridt frem.

Ulemperne ved at komme sammen med en ekskæreste

1. Ting er ikke det samme længere

Lad os sige, at der var utroskab og tilliden er helt ødelagt. Der er ingen måde hvorpå, tingene kan blive, som de var før.

Så meget som i begge prøver, så gode som jeres hensigter måtte være, så forbliver det dybe sår.

Give det endnu et forsøg, vil bare være en konstant kamp og skuffelse. Dine håb vil aldrig blive opfyldt. Intet vil være som før, så tænk to gange om, hvorvidt du vil være i denne nye situation eller ej.

2. Det holder dig væk fra at vokse

Når du finder tilbage sammen med din eks-kæresete, så tager du et stort skridt tilbage. Du har prøvet det igen og igen, og du ved, at der ikke er nogen fremtid. Men du forsøger stadig at prøve.

Hvad du vil savne er chancen for at møde nye mennesker. Du lukker døre og binder dig til et forhold, der hører hjemme i fortiden.

Måske er du bange for at bryde ud af din komfortzone, eller måske er du bange for, at du ender op alene med dig selv.

3. smerten kan være værre

Forhold bryder sammen på grund af konflikter, problemer du forsøger at undgå af frygt for at miste alt.

At skulle tilgive for meget og prøve igen, når du burde give slip, kan føre til anger og vrede, sammen med dyb ulykke.

4. Vær forsigtig med afhængighed

Nogle gange finder vi tilbage sammen med vores eks-kæreste, fordi vores selvværd er lavt, og det har medført en vis grad af afhængighed.

Det betyder, at du føler dig ufuldstændig uden et forhold. Når du ikke finder en ny, klamrer du dig til den, du havde i fortiden.

Afhængighed undergraver ikke blot relationer, men også mennesker.

Før du går, gå ikke glip af:

Medafhængige forhold: bånd der gør ondt

At komme sammen med en ekskæreste er en beslutning, der bør være meget gennemtænkt. Det er ikke nemt. De problemer, der førte til bruddet, har virkelig stor betydning.

Så længe du er sikker på, at du ikke tilbageholder nogen vrede, således du ikke ønsker at “give dem en smag af deres egen medicin” og ikke bare gør det, så du ikke er alene, så kom videre i processen.

At finde tilbage sammen med en ekskæreste kan være en af de bedste beslutninger i dit liv. Du kan indse, at de faktisk er den person, du vil tilbringe resten af dit liv sammen med.

Nøglen er at sikre, at du gør det af de rigtige grunde.

Det kan interessere dig ...
Fire situationer, hvor du kan give din ekskæreste en ny chance
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire situationer, hvor du kan give din ekskæreste en ny chance

Tænker du på at give din ekskæreste en ny chance, men er ikke sikker på, om det er en god idé? Her er fire situationer, hvor det kan være en god id...  • Gottman, John M. Siete reglas de oro para vivir en pareja: Un estudio exhaustivo sobre las relaciones y la convivencia. Debolsillo, 2012.
  • Guzmán, Mónica, and Paula Contreras. “Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital.” Psykhe (Santiago) 21.1 (2012): 69-82.
  • Puget, Janine, and Isidoro Berenstein. Psicoanálisis de la pareja matrimonial. Buenos Aires: Paidós, 1988.
  • Rivera, Diana, Constanza Cruz, and Catalina Muñoz. “Satisfacción en las relaciones de pareja en la adultez emergente: el rol del apego, la intimidad y la depresión.” Terapia psicológica 29.1 (2011): 77-83.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.