Brug hvid eddike næste gang, du vasker tøj

Hvid eddike hjælper med at intensivere farver og opretholde rent hvid tøj. Og vi behøver ikke at bekymre os om lugten, da den går væk.
Brug hvid eddike næste gang, du vasker tøj

Sidste ændring: 05 oktober, 2018

Vi er sikker på du har hvid eddike i dit hus. Hvis det er sandt, bør du vide, at du har en fantastisk allieret på din side, når du vasker tøj. Du vil også kunne spare enormt penge, når du køber ind. Brug hvid eddike næste gang, du vasker – vi fortæller dig hvorfor!

Ved hjælp af naturlige rengøringsmidler bruger vi ikke kun færre penge på skyllemiddel og rengøringsmidler, men vi bidrager også til at fastholde en mere økologisk husstand, der respekterer planeten.

Hvid eddike er dybest set eddike destilleret fra rene sukkerrør, majs eller malt alkohol. Nu vil du blive glad for at vide, at det har mange flere anvendelser end blot at tilføje smag til vores salater.

Processen hvorigennem det bliver lavet gør det meget nyttigt i husholdningen samt som ansigts cremer. Det er en stærk sæbe, der samtidig ikke beskadiger overhuden og det eliminerer eventuelle bakterier eller giftige elementer.

Ved visse lejligheder, har naturen fantastiske midler, der er inden for vores rækkevidde til vores mest almindelige problemer. Nedenfor er der nogle gode eksempler, vi gerne vil give dig.

Vær opmærksom på, hvordan hvid eddike kan hjælpe dig med din daglige vask af tøj.

Hvid eddike hjælper med at bibeholde farven på dit tøj

Brug hvid eddike i din tøjvask

Det synes utroligt, men hvid eddike skader ikke farver, men hjælper også med at forstærke farver, der er falmede ved anvendelse af rengøringsmidler.

For at opnå dette, skal du blot udfylde rummet i din vaskemaskine der bruges til skyllemiddel med en lille smule hvid eddike.

Vær ikke bange for, at tøjet vil blive efterladt med lugten af dette produkt. Generelt vil vaskeprogrammet og vaskemidlet selv sørge for, at ingen spor af den karakteristiske “duft” bliver tilbage.

Brug hvid eddike i stedet for dit almindelige skyllemiddel

Brug af skyllemiddel kan forårsage mindre skader på tøjet samt din vaskemaskine. Hvis man ser nøje efter, har skyllemiddel en tendens til at udstrække elastikken i tøj eller områder, der har nogen form for gummi.

På samme tid, er det endnu et forureningsmiddel, der har en stor indvirkning på miljøet. Hvad hvis vi laver en ændring? Hvad med at starte nu, vi bruger hvid eddike i stedet for skyllemiddel?

  • For at udføre dette behøver du kun at følge den ovenfor anførte procedure: tilføj hvid eddike til rummet, hvor du plejer at hælde skyllemiddel i.
  • Mængden vil afhænge af vægten af tøjet i vaskemaskinen.

Brug hvid eddike og undgå tøjfnuller

Det er helt bestemt sket for dig. Du har lige købt en trøje eller et smukt pyjamas sæt, og efter et par vaske, begynder det at udvikle det berømte fnuller.

For at undgå dette, skal du ikke tænke to gange: en lille smule hvid eddike og stoffet på dit tøj vil holde sig meget længere og være i bedre stand.

Måden at opnå dette på er så enkel: når vaskemaskinen allerede er i den sidste skylning, så tilføj en halv kop hvid eddike (100 ml). Du vil se et godt resultat.

Tøj, der lugter dårligt eller “muggent”

3-toer-pyjamas

Tøjet, som vi tager ud af skabet fra den foregående sæson har altid den klassiske “skabslugt” eller muggen lugt, der er så svær at slippe af med.

Eller noget andet, som ofte sker for os er, at vi glemmer tøjet i vaskemaskinen natten over. Den næste dag, er lugten helt forfærdelig.

  • For at fjerne disse ubehagelige “lugte”, og sørge for, at tøjet har en frisk og ren duft, kender du allerede svaret: hvid eddike.

Igen, behøver du kun at tilføje det i skyllemiddels rummet under din vask. Som du kan se, er det en virkelig nem løsning.

Brug hvid eddike og fjern effektivt svedpletter

Delikat, hvidt tøj efterlades ofte med generende sved pletter. For at fjerne dem, tyr vi ofte til aggressive produkter, der slider stoffet med tiden.

Vi kan undgå dette meget almindelige problem meget enkelt:

  • Påfør en teskefuld hvid eddike (100 ml) fortyndet i et glas vand (200 ml) i armhulen af beklædningsgenstandens.
  • Gnid i nogle få sekunder, og lad det sidde i 10 minutter.
  • Vask tekstilet straks herefter som normalt i din vaskemaskine. Du vil se gode resultater.

Hvid eddike forlænger din vaskemaskines levetid

4-mug

Dette tip er velkendt. En måde at forlænge levetiden af din vaskemaskine på er ved at køre en vaskecyklus med kun vand og hvid eddike en gang om måneden.

For at opretholde kvaliteten af gummiet i vaskemaskinen og fjerne overskydende sæbe eller mug, er der intet bedre end en våd klud med hvid eddike til at efterlade den som ny.

Regelmæssig brug af dette produkt, vil hjælpe os med at undgå dårlig lugt og frem for alt forlænge levetiden af disse apparater.

Tænk ikke to gange over at opnå en renlighed, der er langt mere miljøvenlige, takket være hvid eddike.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.