Tre fedtfattige detoxkure

De her detoxkure hjælper din fordøjelse og reducerer oppustethed. Du bør kun følge dem i den anbefalede tidsperiode for at undgå uønskede virkninger.
Tre fedtfattige detoxkure
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fedtfattige detoxkure kan bruges som en metode til en sundere krop. De kan ikke stå alene og skal kun bruges som et hjælpemiddel i en ellers sund og varieret kost.

Flere og flere er nu interesserede i detoxkure, især hvis de ofte oplever symptomer som oppustethed, luft i maven og tyngde.

Du må ikke følge de her fedtfattige detoxkure i længere tid, men du kan bruge dem over korte tidsperioder.

Vil du prøve dem? Her deler vi tre fedtfattige detoxkure, som du kan bruge som del af din slankekur eller til et sundhedsboost.

Det skal du vide, før du begynder på de her fedtfattige detoxkure

Detoxkure har flere mål. Først og fremmest forsøger de at rense og rengøre kroppens udskillelsesorganer (lever, nyrer og tyktarm) for at hjælpe dem med at arbejde endnu bedre, når de står overfor toksiner.

Disse kostvaner er baseret på lys, nemme at fordøje fødevarer, hvilket gør dem ideelle til at regulere fordøjelsen og reducere oppustethed. Blandt andre fordele styrker de kroppens modstand mod sygdomme og efterlader en mærkbar følelse af generel trivsel.

Disse diætplaner er ikke ment til at vare altid, da de er lidt restriktive. Du bør tilstræbe at gennemføre dem i maksimalt 7 dage, kun tre eller fire gange om året.

Se også:
5 ideelle fødevarer til at rense din tyktarm

Fødevarer, der er strengt forbudt under en detoxkur

Pølser i svøb.

Mange dagligdags fødevarer deler egenskaber, der ikke er egnede til detoxkure. Selv om disse fødevarer er uskadelige, har nogle egenskaber, der komplicerer renseprocessen.

De mest almindelige er:

 • Hærdede eller indkapslet kød
 • Rødt kød
 • Forarbejdet eller færdigpakkede fødevarer
 • Konservesvarer
 • Kommercielle bagværk
 • Pakket stegte fødevarer eller snacks
 • Mættede olier og smør
 • Fastfood
 • Drikkevarer og kulsyreholdige drikkevarer
 • Kaffe og chokolade

3 fedtfattige detoxkure, som du bør prøve

I de seneste år er interessen for detox steget så meget, at mange kostplaner nu er designet med deres egenskaber. Alternative ucrensninger, selv dem der tilpasser sig bestemte behov, er en almindelig søgning.

Nedenfor har vi sat 3 fedtfattige menuer sammen, som foruden afgiftning af kroppen hjælper den med at forbrænde kalorier for lettere at krympe i størrelser. Efter afslutningen af kosten, hvor du højst følger den i højst seks dage, bør du fortsætte med en afbalanceret kost.

Artiskokkuren

Grøntsag skæres ud.

Når det kommer til detox kostvaner, er artiskok diæten en af ​​de mere effektive. Det forbedrer fordøjelsen, hjælper kroppen med at fjerne væsker og smide kilo hurtigt.

 • Morgenmad: En kop artiskokte med citron, frugtsalat og to skiver af fuldkornsbrød.
 • Formiddag: En kop vegetarmælk eller friskpresset appelsinjuice.
 • Frokost: Brun ris med artiskokker eller artiskoksalat med tomat og selleri.
 • Snack: Frugt og to artiskokhjerte kapsler (du kan finde disse i et apotek eller en dagligvarebutik).
  Aftensmad: Grillet artiskokker med en servering kyllingebryst.

Bemærk: Du bør ikke forblive på denne diæt i mere end tre dage. Du kan bruge denne kost før du starter en afbalanceret kost til vægttab.

Vi anbefaler at du læser:
Opdag fordelene ved artiskokvand

Havrekuren

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt er havre en af ​​de mere komplette korn. De har altid været en del af detox kostvaner på grund af de fiber og antioxidanter, som de prale af, hvilket er nøglen til at hjælpe kroppen med at eliminere affald.

Morgenmad: Tre spiseskefulde havre med mælk og fire jordbær.
Formiddag: En servering frugt eller en kop grøntsagssuppe.
Frokost: Tre spiseskefulde havre med vand eller mælk, blandet salat og en servering af bagt kyllingebryst.
Snack: Frugtsaft eller te.
Aftensmad: Tre spiseskefulde havre med vand eller mælk, aspargesalat med olivenolie og knivspids salt.

Bemærk: Den maksimale længde af tid, du skal følge denne kost er i fem dage. Du kan skifte mellem fødevarerne til hvert måltid som variation, men inkluder altid den havre som anvist.

Tomatkuren

Tomatjuice.

Takket være deres ernæringsmæssige egenskaber er tomater en af ​​de mest populære ingredienser i måltidsplaner. I dette tilfælde spiller den stjernens rolle for en af ​​de mest kendte detoxdieter i verden.

På tom mave: Et glas frisk tomatjuice.
Morgenmad: To kogte tomater, krydret med oregano, olivenolie og salt.
Formiddag: Et glas frisk tomatjuice.
Frokost: Tomat salat med bønnespirer eller peberfrugter. Du kan tilføje en servering med stegt kyllingebryst eller laks.
Snack: Et glas frisk tomatjuice.
Aftensmad: Tomat salat med artiskok, paprika og servering af fisk.
Før du går i seng: Afslut dagen med et endnu et glas tomatsaft.

Bemærk: Du bør kun forblive på denne diæt i tre dage. Hvis du oplever lækkersult, kan du tilføje fedtfattige og lavt kalorieindholdige fødevarer til din kost som frugt eller fuldkorn.

Er din fordøjelse lidt træg? Oplever du oppustethed? Hvis du har disse symptomer, kan det være tid til at afprøve en af ​​disse detox kostvaner. Følg vores anbefalinger og drag fordel af deres egenskaber.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Klein AV., Kiat H., Détox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet, 2015. 28 (6): 675-86.
 • De Souza RJ., Mente A., Maroleanu A., Cozma AI., Ha V., et al., Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic review and meta analysis of observational studies. BMJ, 2015.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.