6 fantastiske ting du kan bruge aktiveret trækul til

Takket være dets forbindelser og egenskaber hjælper aktivt trækul dig med at kontrollere dit kolesterol og endda styrke dit immunsystem. Dette gør dit modsvar på visse vira og mikrober bedre.
6 fantastiske ting du kan bruge aktiveret trækul til

Sidste ændring: 26 august, 2022

Aktiveret trækul er et plantebaseret stof, der har eksisteret i årtier på grund af dets evne til at absorbere kemikalier, metaller og toksiner. Dette gør det til en god støtte under afgiftningsprocesserne.

Læs også: Sådan frigøres tungmetaller fra din krop

Den har en overflade fuld af mikroporer. Disse indfanger uønskede stoffer under rensningsprocessen.

Det har været en del af medicin selv fra oldtiden. Dette skyldes, at det er et af de mest effektive modgift mod alle former for gift.

Da vi ved er, at mange mennesker ikke ved, hvordan man bruger det,  derfor vil vi dele 8 fantastiske anvendelser i denne artikel.

Lær, hvad de er!

1. Det bekæmper oppustethed og luft i maven

Denne ingrediens er en fantastisk løsning til at lindre ubehag forårsaget af oppustethed og luft i maven. Dette skyldes, at dets organiske forbindelser binder med dit affald for at gøre det lettere at slippe af med det.

At indtage trækul forhindrer luft i at danne sig i tarmene. Plus, det hjælper med at nedbryde de fødevarer, der skaber det.

Læs også: Slip af med oppustethed med disse fem smoothies

2. Det hjælper med at forhindre og bekæmpe tømmermænd

Ondt i hovedet

Aktivt kul absorberer ikke alkoholen i dit blod. Det er dog en stor hjælp til at fjerne toksiner, der akkumuleres, hvis du drikker for meget.

Det betyder, at ved at tage trækul opmuntrer det stofskiftet af giftige stoffer, der findes i denne form for drikke. Det fremskynder også udvisningen af disse toksiner.

3. Det hjælper med at forhindre for tidlig aldring

Kvindes ansigt

For tidlig aldring af dine celler er blevet et meget generende problem. Dette er fordi der er flere og flere mennesker, der har sygdomme forårsaget af for tidlig aldring.

Aldring er en naturlig proces i livet. Men det er ikke normalt, når folk begynder at vise tegn fra en ung alder.

Den giftige byrde forårsaget af miljøet, ikke at spise rigtigt, og solens stråler er nogle ting, der er ansvarlige for denne situation.

På grund af dette er aktiveret kulstof en stor hjælp til dine organer. Det hjælper din krops processer med at slippe af med toksiner, kemikalier og alle andre materialer, der er skadelige for dig.

4. Aktiveret trækul kan kontrollere dit kolesterolniveau

Forbindelserne i aktivt trækul hjælper dig med at slippe af med dårligt kolesterol i dine arterier. Dette hjælper dig med at forhindre dannelse af plak. Forbindelserne binder til lipiderne og forhindrer dem i at klæbe til dine arterielle vægge.

Tilsvarende hjælper aktivt kul med at øge elasticiteten af ​​dine arterier. Dette reducerer deres hærdning og tilskynder til glat blodgennemstrømning.

Takket være dette er det også nyttigt at kontrollere dit blodtryk og reducerer risikoen for at lide af kroniske hjertesygdomme.

5. Det bekæmper vira og bakterier

Blod og nerver

Dette produkt er også en stor hjælp for dit immunsystem. Dette skyldes, at det øger din krops evne til at modstå bakterier og vira, der forårsager sygdomme.

Takket være dens egenskaber styrker det dine forsvarssystemer mod eksterne stoffer. Plus, det reducerer også din risiko for at få infektioner.

6. Det lindrer insektbid

På grund af dets anti-inflammatoriske, afgiftende og beroligende egenskaber er aktiveret kulstof en god løsning mod insektbid.

Brug det reducerer allergiske reaktioner på din hud. Aktiveret trækul trækker også giftet ind i nogle insekter og reducerer smerten.

I disse tilfælde kan du drage fordel af det både indvendigt og udvendigt. Ved at gøre dette får du de bedste resultater.

Som du kan se har aktiveret trækul nogle fantastiske egenskaber. Find det i kapsler eller kosttilskud. Prøv dens fordele for dig selv!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Marsh, H. (1997). Introduction to carbon technologies (H. Marsh, E.A. Heintzz and F.
    Rodriguez-Reinoso (eds.). Alicante: Servicios de Publicaciones de la Universidad de Alicante, pp. 1-34.

  • Menéndez Díaz, JA, Martin-Gullon, I. (2006). Types of carbon adsorbents and their production. In: Activated Carbon Surfaces in Enviromental Remediation. Oviedo: Elsevier. Chap. 1, pp. 1-48.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.