7 måder du kan bruge eddike i haven

3. juni 2019
Mange ved ikke, hvor nyttigt eddike kan være for haven. Men man kan bruge eddike til mange forskellige ting i haven.

Du kender sikkert mange gode ting, som eddike kan bruges til. Derfor er det måske heller ikke en stor overraskelse, at du kan bruge eddike i haven.

Folk er ofte uvidende om egenskaberne af de genstande, de bruger hver dag og derfor vender sig til kemikalier som dem første mulighed til at løse deres haveproblemer. Dette er dog ikke altid nødvendigt. Du kan bruge eddike i haven på mange forskellige måder.

7 måder du kan bruge eddike i haven

1. Som en ukrudtsdræber

Eddike er en virkelig sur substans, da den har meget eddikesyre. Ligesom det forårsager kemiske reaktioner, når vi bruger det, forårsager det også reaktioner, når det kommer i kontakt med planter.

Imidlertid er dets ukrudtsdræbende virkninger ikke langsigtede, så eddike vil ikke være lige så effektivt som at fjerne ukrudt med andre produkter eller endda manuelt. Men det kan være meget nyttigt til at fjerne små urter, som dem, der vokser i flisernes fuger.

Anbefalet læsning efter “7 måder du kan bruge eddike i haven”:

Seks steder i hjemmet du glemmer at rengøre

2. Som anti-svamp middel

Brug eddike i din have vil give dig mulighed for at slippe af med svampen på dine planter. Dens virkning ligner den fra natron. Mens natron hæver pH-værdien og skaber et alkalisk miljø, som forhindrer spredning af svamp, så reducerer eddike det og danner et surt miljø, der også er ufavorabelt for svamp.

For at bruge det skal du fortynde en spiseskefuld eddike i to liter vand og anvende det på bladene to gange om ugen og efter det regner.

Groen plante

3. Til mere sur jord

Som nævnt ovenfor nedsætter eddike pH-værdien i miljøet. I dette tilfælde bruger vi den til at få mere sur jord. Det eneste du skal gøre er at blande en kop eddike med en 3,8 liter vand og hælde det på jorden.

At gøre dette vil være meget positivt for væksten af planter, der har brug for sur jord, såsom azaleaer, roser, lavendel, blåbær og gardenier. Det vil hjælpe jordfrigivelsen af jern, et meget gavnligt mineral til planter.

4. Til myreafviser

Myre.

Hvis du har fanget en sværm af myre i din have, kan du bruge eddike til at dræbe den. Sprøjt blot ufortyndet eddike over det i et par dage. Du vil gradvist se myrerne forsvinde.

Du kan også gøre dette på andre områder af dit hus. Eddike er en af de mest effektive naturlige insektfjernere. Det har heller ikke nogen skadelige helbredseffekter.

Det virker også på andre typer af insekter, der kan angribe dine planter. Hvis du sprayer noget eddike på plantens blade, kan du holde snegle og kryb væk.

5. Som gødning til potteplanter

Eddike kan også hjælpe dig med sundere potteplanter. Bland to spiseskefulde æbleeddike med tre liter vand og sprøjt det på dem. Du ser resultaterne på ingen tid!

Dette kan interessere dig efter “7 måder du kan bruge eddike i haven”:

Sådan rengør  du dine indendørs planter

6. Som en blomst genopfrisker

Hvis du elsker blomster i vaser, kan eddike være din største allierede. Blomsterne vil holde længere, hvis du bruger eddike på dem. Bare bland to spiseskefulde af denne væske og to ekstra spiseskefulde sukker i en liter vand. Hæld derefter denne blanding i dine vaser og sæt blomsterne i.

Du skal derefter opretholde dine blomster som normalt. Ca. hver 5. dag skær blomstestængerne af og ændrer løsningen.

Eddike haeldes op - eddike i haven

7. Til at fjerne rust fra dine haveværktøjer

Ja eddike er ikke kun nyttigt på dine planter. Dine haveværktøjer kan også få gavn af dets egenskaber.

Hvis du er træt af at arbejde med rustne værktøjer, skal du anvende ren eddike over dem og derefter skylle dem af. Et andet godt alternativ er at blødgøre værktøjerne direkte i ren eddike. Begge metoder er nemme og effektive.

Eddike er absolut et fremragende produkt med utallige anvendelser, og du kan også med fordel bruge eddike i haven. De fleste mennesker er uvidende om dets egenskaber og drager ikke fordel af det så meget som de kunne.