6 tips til en glat hals med yngre udseende

Spis en ordenlig kost og sørg for at inkludere fødevarer, der er rige på omega 3 & 6, det vil hjælpe din krop med at øge sin produktion af collagen naturligt.
6 tips til en glat hals med yngre udseende
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Huden på din hals fortjener lige så meget pleje som huden på dit ansigt. Vi bekymrer os ofte om at forhindre ansigtsrynker og ekspressionslinjer, men tænker ikke videre over halsen. Derfor får du her 6 tips til en glat hals med yngre udseende.

Det er dog et faktum, at huden på din hals er det første sted der viser tegn på aldring. Det skyldes, at det er tyndere og har færre oliekirtler. Som følge heraf mister den sin elasticitet og fasthed hurtigere end huden på resten af kroppen.

6 tips til en glat hals med yngre udseende

Med disse enkle tips kan du effektivt bekæmpe tegn på aldring, på din hals. Du vil være i stand til at have en glat hals med yngre udseende i længere tid.

1. Sørg for at fugte din hals

Kvinde der roerer sin hals

Det er vigtigt at fugte din hals hver dag såvel som dit ansigt. Du behøver ikke at købe specielle produkter til at gøre dette. Brug af fugtighedscreme eller lotion du bruger på dit ansigt er tilstrækkeligt. Du kan også fugtiggøre det ved hjælp af naturlige produkter som bl.a. kokosnød, mandel, olivenolie eller hybenkerneolie.

  • Det er afgørende, at du bruger det to gange om dagen – om morgenen, før du tager tøj på og om aftenen, før du går i seng.
  • Brug en simpel lodret bevægelse, indtil at cremen er fuldt absorberet.

2. Eksfoliering

Huden på din hals skal eksfolieres regelmæssigt (en gang om ugen højst). Hvis du gør det, fjernes døde hudceller, der akkumuleres over tid.

  • Du kan eksfoliere din hud ved hjælp af naturlige ingredienser som sukker, havsalt eller bagepulver.
  • Bland disse ingredienser med naturlige olier, honning eller yoghurt, det vil skabe et naturligt exfolierings-middel, der er ideelt til at få en hals med yngre udseende.
  • Du skal eksfoliere fra din hage til den øverste del af brystet. Husk også at eksfoliere din nakke og ryg.
  • Skyld efter med koldt vand. Dette vil give din hud en dyb renhed.

3. Undgå dårlig kropsholdning

Kvinde med nakkesmerter

Tro det eller ej, dårlig kropsholdning kan skade huden på din hals hurtigere. Udover at forårsage nakkesmerter og hovedpine, at holde halsen bøjet i længere perioder kan også udløse rynker, der er vanskelige, hvis ikke umulige at slippe af med. Undgå at vippe hovedet ned i længere perioder, mens du kigger på en tablet eller en mobiltelefon.

4. Korrekt diæt

Spis en ordenlig kost og sørg for at inkludere fødevarer, der er rige på omega 3 & 6, det vil hjælpe din krop med at øge sin produktion af collagen naturligt. Du vil få virkningerne at se på din huds regenerering og elasticitet.

Nogle undersøgelser viser, at spise fødevarer, der er rige på fedtsyrer, hjælper kroppen med at regenerere cellemembraner effektivt. Hvis du kan spise fødevarer som hørfrøolie, avokado eller koldvandsfisk, især om aftenen, vil det være fantastisk til dit hår, til at opretholde en yngre udseende hals.

5. Brug solcreme

Kvinde der tager sig til halsen

Solcreme er ikke kun til dit ansigt. Husk at anvende noget til enhver del af din krop, der vil blive udsat for sollys. Dette inkluderer din hals, da soleksponering kan accelerere tidlig aldring.

6. Motion

Få til vane at lave visse enkle øvelser, det er et af de gode tips til en glat hals med yngre udseende.

  • En meget simpel og hjælpsom øvelse indebærer at sidde ned, holde ryggen lige og flytte din underkæbe frem og tilbage.
  • En anden nem øvelse kan gøres ved at sidde med ryggen lige, mens du vipper hovedet tilbage og strækker halsen. Derefter skal du åbne din mund og strække din underlæbe så meget som muligt og nå frem til din overlæbe. Gør dette uden at røre tænderne, gentag flere gange.
  • Du kan også flytte din mund som om du forsøger at udtale bogstavet O. Hold denne position i mindst 5 sekunder. Gentag flere gange.

Det anbefales at lave disse øvelser flere gange om dagen for at få gode resultater.

Vi håber du har nydt artiklen og vil prøve disse 6 tips til en glat hals med yngre udseende.

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.