6 simple øvelser til at lindre nakkesmerter

Du kan parre disse øvelser med nogle naturlige midler. De vil give en næsten øjeblikkelig følelse af lettelse.
6 simple øvelser til at lindre nakkesmerter
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hvis du oplever hyppige nakkesmerter, er du sikkert klar over det ubehag, det kan forårsage. Du skal ikke bekymre dig og fortsæt med at læse for at lære om enkle øvelser til at lindre nakkesmerter i løbet af få minutter. Du vil føle dig meget bedre tilpas bagefter.

Øvelse 1 til at lindre nakkesmerter

Kvinde straekker nakken

Den første øvelse på vores liste består i at dreje dit hoved mod venstre side, indtil din hage hviler på skulderen. Bliv i denne position i 2 sekunder.

Derefter skal du dreje dit hoved til højre og blive i denne position i 2 sekunder. Drej dit hoved til venstre igen og bring det tilbage, stræk din nakke så meget som muligt. Rul derefter hovedet mod højre skulder. Hold dig i denne position i 2 sekunder og gentag det hele i et sæt af 10 gentagelser.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel efter “6 simple øvelser til at lindre nakkesmerter”:

6 øvelser til at slippe af med nakkesmerter

Øvelse 2

I vores anden øvelse skal du støtte din hage på dine hænder, mens du læner dit hoved mod gulvet. HerEfter, (langsomt) løft dit hoved bagud og skub mod dine hænder.

Gentag denne øvelse 10 til 20 gange.

Øvelse 3

Kvinde der laver nakkestraek

Til denne øvelse skal du tage dine hænder sammen og bringe dem tilbage mod bagsiden af din nakke. Du skal kun bruge dine nakke muskler lidt til at modstå bevægelsen af dine hænder.

Herefter læner du hovedet så meget som du kan, mens du bruger dine hænder til at lægge pres på den nedre del af nakken. Gentag 10 til 20 gange.

Øvelse 4

I denne øvelse skal du placere din højre hånd på din højre tinding.

Skub mod din hånds pres, læn halsen mod højre og derefter mod venstre.

Gentag øvelsen 10 til 20 gange til venstre for at arbejde på venstre side af din hals.

Øvelse 5

Kontormedarbejder der straekker ud

Den femte øvelse er også ret nem at følge. Placer din venstre hånd på hovedet og skub den mod din venstre skulder så langt som muligt.

Hold dig i denne position i 20-30 sekunder og gentag øvelsen på din højre side også. Gentag 3 gange.

Øvelse 6

Vores sjette øvelse består i at massere bagsiden af dit hoved i 3-5 minutter. Det giver dig en god følelse af smertelindring i dit nakkeområde.

Naturlige midler

Ud over disse hjælpsomme øvelser skal du ikke glemme, at du altid kan kombinere disse rutiner med et sæt naturlige midler, som vi vil forklare nedenfor.

1. Knust is

Isterninger - lindre nakkesmerter

Til dette middel skal du påføre knust is på din nakke ved hjælp af en plastikpose. Hvis du har en lille skade, så udgør knust is en ideel løsning til nedsættelse af hævelse.

Når hævelsen er gået ned, skal du anvende et håndklæde gennemblødt i varmt vand til området i 10 minutter.

Se også denne artikel efter “6 simple øvelser til at lindre nakkesmerter”:

6 mulige årsager til, at du har ondt i ryggen

2. Appelsinskal bad

En anden alternativ mulighed til at prøve derhjemme er at forberede et bad ved hjælp af tre appelsinskaller, fire salatblade og to spiseskefulde honning. Bland alle ingredienserne i en halv liter vand. Kog i 20 minutter, og det vil være klar til brug.

Denne infusion kan skabe en god mulighed for et afslappende bad. Hvis årsagen til din nakkesmerter er stress eller spændinger, er dette middel den perfekte løsning til at behandle det.

3. Brændnælde pulver

Braendenaelde te - lindre nakkesmerter

Brændnælde er en plante, der indeholder kraftige anti-inflammatoriske effekter, hvilket gør den ideel til behandling af nakkesmerter og hovedpine.

Hvis du ønsker at lave et omslag ved hjælp af brændnælde, skal du tilføje en spiseskefuld tørrede brændnældeblade til en kop kogende vand og lade det koge i et par minutter. Herefter sigt vandet.

Dyp en klud i blandingen og læg den på det berørte område. Du finder smertelindring i løbet af få minutter.

4. Citrongræs te

Citrongræs har kraftige anti-inflammatoriske virkninger. At indtage en kop citrongræs te kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas og lindre nakkesmerter.

Det er en effektiv løsning, som du ikke bør overse, hvis du forsøger at finde øjeblikkelig smertelindring. Hvis du arbejder på et kontor eller bruger lange perioder foran en computer, skal du ikke tænke to gange over at prøve denne te, fordi det er et ekstraordinært middel til at lindre nakkesmerter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • J. Ylinen, H. Kautiainen, K. Wirén, A. Häkkinen. Streching exercises Vs. Manual therapy in treatment of Chronic Neck Pain: a randomized, controlled cross-over trial. (2007). ingentaconnect.com/contentone/mjl/sreh/2007/00000039/00000002/art00006?crawler=true
  • TM Kay, A. Gross, CH Goldsmith, JL Hoving, G. Brønfort. Exercises for mechanical neck disorders. (2005)cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD004250.pub3/abstract
  • Spine-health. Morrison G. Neck Exercises for Neck Pain. (2017). spine-health.com/conditions/neck-pain/neck-exercises-neck-pain
  • The Chartered Society of Physiotherapy (CSP). Exercise advice: neck pain. (2017). csp.org.uk/public-patient/rehabilitation-exercises/neck-pain

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.