Få energi fra disse medicinske urter

Ginsengte giver meget energi. Det indeholder også antioxidanter som hjælper med at bekæmpe effekterne af de frie radikaler og pleje immunforsvaret.
Få energi fra disse medicinske urter

Sidste ændring: 29 november, 2018

Vi oplever alle tidspunkter, som er meget fysisk eller mentalt krævende, især på arbejdet. Man kommer udmattet hjem uden noget som helst energi tilbage i kroppen. Hvad kan man gøre? Det får du svaret på i denne artikel, hvor vi giver dig de bedste energigivende medicinske urter!

Medicinske urter som giver dig energi

Måske er man ved at komme sig over en sygdom, eller har et familiemedlem, som har det hårdt lige for tiden og har brug for mere energi til at komme igennem dagen. Stress på jobbet, personlige problemer eller sene aftener med eksamenslæsning, hvor man bare har brug for at kunne fokusere er par timer mere: Hvad kan man gøre for at øge sine energidepoter?

Først og fremmest er det vigtigt at spise godt, for at have energi. For det andet, bør man tage sig godt af sig selv ved at få ordentlig hvilke, drikke godt med væske og give sig selv tid til at slappe af i løbet af dagen ved at gå en kort tur eller tage et varmt bad for at løsne spændinger. Sidst men ikke minst, kan man tilføje en af disse fantastiske medicinske urter til sin kost for at få et lille ekstra energiboost. Er du klar til at lære mere?

1. Rosmarin

Rosmarin

Du kender nok allerede rosmarin for den dejlige smag, det giver maden. Det er bedst kendt som krydderi til kød eller ris, men vidste du, at det også er en fantastisk lægeplante? Rosmarin er antiinflammatorisk, hjælper med at forbedre vejrtrækningen, hjælper på fordøjelsen, og giver os mere energi.

  • Rosmarin reducerer træthed og forbedrer blodcirkulationen – især til hjernen. Det kan også være en god tonic, hvis du kommer lige fra en sygdom. Det er revitaliserende og energigivende.
  • Det fremmer god koncentration: Hvis du ønsker at forbedre din koncentration, så prøv at drikke to kopper rosmarin-te om dagen. Brug 20 gram frisk rosmarin eller 5 gram tørrede urter per liter vand. Kog vandet, tilsæt rosmarin og lad det trække. Dette vil holde sig frisk i køleskabet i to dage, hvis det opbevares i en glasbeholder.

2. Aloe Vera

Aloe vera

Du ved allerede, hvor fantastisk aloeplanten er. Den er kendt for sine helbredende egenskaber, er fremragende for huden og en god tonic for kroppen. Men dens anden store styrke er dens ernæringsmæssige kvaliteter. Aloe indeholder aminosyrer, der hjælper med at genopbygge kroppen efter sygdom, og B-vitaminer og proteiner. Det er en naturlig skattekiste med fantastiske fordele.

  • For at lave en aloe te, skal man blot tilføje en spiseskefuld af geleen fra planten til en kop vand og lade det trække. Hvis man tilføjer en skive citron, vil det smage endnu bedre. Dette er fremragende at drikke efter frokost.

3. Guarana

Guaranabaer

Du har sikkert hørt om guarana, (også kendt som Paullinia cupana). Dens frø har en energigivende effekt meget lignende kaffe, så det er vigtigt at bruge dem i moderate mængder – ikke mere end et glas om dagen. Guarana indeholder theophyllin, theobromin, xanthin, guarana, og garvesyrer. Den er forfriskende, øger koncentrationen og højner humøret. Dette er et godt valg, hvis man er meget træt eller går gennem en hård tid. Der findes færdige Guarana drikkevarer, samt tabletter: begge er tilgængelige i helsekostbutikker. Du kan også lave en guarana te, men husk ikke at overdrive forbruget af denne plante. Bare drik en enkelt kop om dagen. Det vil virkelig gøre, at man føler sig bedre tilpas.

4. Te med kanel og ginseng

Ginsing

Denne te er effektiv og lækker. Som du ved, er en af de mest kendte egenskaber ved ginseng, dens evne til at bekæmpe træthed og følelser af svaghed. Det forbedrer koncentrationen og blodstrømmen til hjernen. Desuden fungerer det som en virkelig god naturlig antioxidant i kampen mod de frie radikaler og bremser den cellulære aldringsproces og udviklingen af sygdomme som kræft. Prøv dette for at tage bedre vare på dit immunforsvar. Er du klar over, at når ginseng kombineres med kanel, er det endnu bedre for dig, og har en bedre smag? Prøv disse to ingredienser sammen, og du vil hurtigt kunne mærke en ændring i dit helbred.

5. Yerba Mate

Yerba mate

Vi har nævnt fordelene ved yerba mate mange gange før. Yerba mate fungerer som et stimulerende middel og øger sanserne mere end selv en kop kaffe. Og glem ikke, at det er en naturlig kilde til vitaminer og mineraler som vitamin C, calcium, fosfor, magnesium, jern, kalium og mangan. Hvorfor ville du dog gå glip af alt dette? Det er værd at prøve og drikke en gang om dagen, for at forbedre blodcirkulationen, bekæmpe træthed og forbedre dit humør. Det er sundt! Men ja, denne kraftfulde antioxidant bør indtages med lidt sødemiddel. Den er bitter, så lidt af honning vil hjælpe dig til bedre at absorbere dens mange gavnlige egenskaber. God fornøjelse!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.