Dæk dine grå hår med denne hjemmebehandling

Selvom forekomsten af ​​grå hår er genetisk, kan faktorer som stress og en usund livsstil føre til fremkomsten af flere grå hår tidligere end normalt.
Dæk dine grå hår med denne hjemmebehandling

Sidste ændring: 10 oktober, 2018

Grå hår hos både mænd og kvinder er ikke særligt kønne. For mange mennesker, der har gråt hår betyder det, at de er ved at blive gamle. Hvis du har fundet de første grå hår på dit hoved, så læs med her, hvordan du bedst behandler dem.

Hvorfor ​​grå hår?

Grå hår er som regel et tegn på, at man er ved at blive ældre, selvom nogle yngre mennesker får grå hår inden 30-årsalderen. De bemærkes lettere hos folk med mørkt hår. Ligesom med rynker er grå hår uønskværdige for de fleste og leder efter en måde, at undgå det eller skjule dem. Mens grå hår er uundgåelige, er det muligt at ændre på sit udseende ved for eksempel at skjule det med naturlig hårfarve.

Tidens gang er hovedårsagen bag det hvide hår. Den alder, hvor grå hår først kommer, afhænger af de gener, man har arvet fra ens mor. For eksempel, hvis din mor havde en masse grå hår i en tidlig alder, er det sandsynligt, at du også vil få grå hår ved 40-årsalderen (eller tidligere). Årsagen er mangel på melanin, det naturlige pigment, der giver håret sin farve. Faktorer som stress eller en usund livsstil, man medvirke til fremkomsten af flere grå hår en du normalt ville få. Det er blevet sagt, at et stort forbrug af raffineret mel og sukker er en anden årsag, selv om det ikke er blevet fuldstændigt bekræftet.

Grå hår

Grå hår er mere almindelige hos kvinder end hos mænd, og der opstår sædvanligvis tidligere hos kvinder end mænd. De fleste mennesker dækker deres udseende på en eller anden måde.

Behandling til at forsinke de grå hår

Takket være denne hjemmebehandling, kan du forbedre dit hårs udseende, samtidig med at du bremser tab af farve fra spidserne. De hjælper også med til at fugte og styrke håret. Hvis du bliver tidligt gråhåret, spiller arvelighed den største rolle (som nævnt ovenfor), men en mangel på jod eller kobber kan også ligge bag dit problem. Spis flere nødder, fuldkorn, grøntsager, avocadoer og pærer. Reducer dit indtag af alkohol og hold op med at ryge.  De bedste midler for at undgå grå hår er:

Salvie

Denne urt anbefales til dem med brunt hår. Salvie har mange egenskaber og forskellige anvendelser. Fremstil en urtete af en håndfuld salvieblade med en anden af ​​sort te i en halv liter kogende vand. Lad det afkøle og brug det som en balsam for dit hår.

Salvie

Rosmarin

Hvis du har mørkt hår, vil du drage fordel af en urtete med rosmarin til at holde de grå hår i skak. Lav en te med fire spsk. rosmarin i en halv liter vand. Det er også godt for at styrke hårrødderne og forbedre tilstanden i hovedbunden. Brug en sprayflaske til fuldstændig at dække håret. Efter et par dages brug vil dit hår blive mørkere.

Kamille og gurkemeje

Disse to urter er for blond hår.  Hvis du laver en te med begge dele vil dit hår få et gyldent skær, som dækker det grå. Tilsæt 4 spiseskefulde kamille til en liter vand, filtrer og anvend som en balsam. Hvis du gerne vil give dit hår en honningfarve, tilføjes to spiseskefulde gurkemejepulver.

Avocado og argan- eller kokosolie

Disse tre er venner, når det kommer til at forsinke de ​​grå hår. Desuden er deres olier naturligt fugtende. Bland disse tre ingredienser i en maske til håret. Påfør masken og dæk med et varmt håndklæde. Lad det sidde i tyve minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand.

avocado

Magnolia

Magnolia-te er fantastisk til at skjule grå hår. Bare bland en spiseskefuld i en kop varmt vand. Når det er afkølet,  så filtrer det og brug det til skyling af rent hår. Det vil gøre det grå mørkere og give håret en mere jævn tone.

Hjemmebehandling til at skjule gråt hår

Ud over de naturlige behandlinger ovenfor, kan du drage fordel af disse opskrifter, der bruger ingredienser, som det er let at finde og som du sikkert allerede har i dit hjem.

Æg, nødder og rosmarin

Du skal bruge 2 valnøddeblade, 1 æggeskal og en håndfuld rosmarin. Bland det hele sammen til en pasta, som vi vil bruge som en maske. Smør den i håret og lad den virke i en time og skyl med rigeligt vand.  Gentag en gang om ugen.

Rosmarin og salvie

Du skal bruge tre spiseskefulde af hver af disse urter, det er bedst med friske samt en kop kogende vand. Bland det godt og lad det sidde i 10 minutter. Når det er afkølet, sies det og bruges som en balsam til dit hår.  Skyl ikke med vand.

Henna og citronsaft

De eneste to ingredienser er tre spiseskefulde pulveriseret henna og en spiseskefuld citronsaft. Bland det godt til det danner en jævn pasta. Kom det i håret og dæk det med plastic. Lad det virke i tre timer og skyl derefter.  Henna vil give dit hår en rødlig tone, hvis processen gentages flere gange.

hårmaske

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • stress

  • kvinder

  • grøntsager

  • rosmarin

  • hårrødderne

  • kamille

  • æggeskal

  • salvie


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.