Få langt og sundt hår

Arganolie bruges til at pleje både tørt og fedtet hår. Det får håret til at skinne og hjælper med at reparere hårstråene fra rod til spids.
Få langt og sundt hår

Sidste ændring: 06 december, 2018

I løbet af de sidste par år er det blevet mere og mere populært at have langt hår; smukt hår er en af de vigtigste egenskaber, en kvinde kan have, og det kan hjælpe med at give selvtillid og føle sig mere feminin. Samtidig giver smukt hår et lækkert touch, som alle andre vil længes efter at have. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du kan få langt og sundt hår!

Når det handler om at lade håret vokse sig langt, er vi langt fra ens. Der findes mange forskellige typer hår og hver enkelt kræver forskellige mængder af næringsstoffer for at kunne gro bedst muligt . Nogle kvinder tyer til kemiske behandlinger, som desværre næsten altid ender med at skade håret eller endnu værre, får det til at blive så slidt, at det ikke længere vokser men istedet begynder at knække af.

En anden almindelige løsning er at blive klippet regelmæssigt hos frisøren, men det vil i sidste ende få håret til at vokse langsommere, hvilket gør, at man ender med kortere hår end man startede med.

Hvordan får man langt og sundt hår?

 

Det bedste, man kan gøre for at få langt, sundt, skinnende og tykt hår, er altid at bruge naturlige behandlinger og hårmasker, der passer til den enkelte hårtype. Løb ikke risikoen for at få en allergisk reaktion og skade håret så meget, at det ikke kan reddes. Man bør ikke bare stille sig tilfreds med en simpel hudtest for at se, om noget er sikkert at hælde i hovedbunden – sørg for at være helt sikker på, at den valgte behandling ikke ender med at gøre mere skade end gavn.

Der findes masser af hjemmelavede behandlinger til at få langt, sundt hår, men kun få af dem giver virkelig effektive resultater. I denne artikel vil vi gerne dele nogle tips og behandlinger, som virkelig virker og vil give gode resultater på ingen tid.

Hårfarve med bønner og hvidvin

Det skal du bruge

 • 225 gram røde bønner (en halv kop)
 • 250 ml vand (en kop)
 • 250 ml hvidvin (1 kop)

Sådan gør du

Bring bønnerne i kog i de 250 ml vand i en gryde. Når vandet er blevet helt rødt, tag da gryden af varmen og tilsæt hvidvin. Lad blandingen køle af i 15 minutter. Påfør håret blandingen og lad den sidde i 15 minutter.

Eventuelt kan man bruge en badehætte for at være sikker på, at farven kommer godt ind i håret. Når tiden er gået, rens da blandingen ud og vask derefter håret normalt og brug en almindelig balsam. Gentag dette en gang om ugen, og du vil se resultater på ingen tid!

Få langt og sundt hår med en shampoo med p-piller og rosmarinolie

Rosmarinolie

Dette mærkelige middel er meget effektivt og desuden er det billigt.

Det skal du bruge

 • En pakke p-piller
 • Shampoo
 • En spiseskefuld rosmarinolie (18 ml)

Sådan gør du

Få fat i en pakke almindelige p-piller. Knus 11 af dem grundigt, indtil de er blevet til et pulver. Tilføj pulveret til flasken med din almindelige shampoo og tilsæt derefter en spiseskefuld rosmarinolie til samme shampoo. Bland det hele godt sammen indtil pulveret er helt opløst. Vask regelmæssigt håret med denne shampoo og glem ikke balsam. Efter et par uger vil du helt sikkert kunne mærke en forskel.

Få langt og sundt hår med en shampoo med løg

Dette er endnu et usædvanligt hjemmelavet middel, men det er meget effektivt med hensyn til hårvækst.

Det skal du bruge

 • Et rødløg
 • Shampoo

Sådan gør du

Tag rødløget og skær det i skriver. Tilsæt flere af løgskiverne til din almindelige shampoo og lad det trække i otte dage. Brug denne shampoo regelmæssigt, efterfulgt af din almindelige balsam. Løget vil fremme hårvæksten, så håret gror hurtigere, og vil samtidig gøre det blødere og få det til at skinne.

Få langt og sundt hår med en cocktail med æteriske olier

Mandler

Det skal du bruge

 • En til to spiseskefulde arganolie (18 eller 36 ml)
 • En til to spiseskefulde kokosolie (18 eller 36 ml)
 • En til to spiseskefulde mandelolie (18 eller 36 ml)

Sådan gør du

Hæld de tre olier i en skål og bland dem godt sammen. Påfør hårrødderne. Masser dem ind i hovedbunden med fingerspidserne i omkring fem minutter, indtil de er godt fordelt. Tag en badehætte over håret for at holde på varmen, hvilket vil aktivere olierne. Lad dem sidde i håret i 10 til 15 minutter. Rens og vask håret grundigt med din almindelige shampoo og glem ikke at afslutte med balsam. Gør dette hver dag før sengetid i en uge for at få fantastiske resultater. Denne procedure kan gentages hver måned for at holde håret sundt og få det til at gro hurtigere.

Undgå at klippe håret

Hår vokser normalt kun omkring en centimeter per måned. Det er en myte at det at klippe håret hver måned vil hjælpe med at få det til at grå hurtigere, og faktisk klipper man for det meste mere hår af end den længe, det er groet i løbet af tiden siden sidste klipning. Så hvis det er muligt, bør man vente med at klippe det for at få de bedste resultater.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.