Fjern åreknuder med disse 3 naturlige midler

Åreknuder kan forårsage en lang række problemer, hvis de ikke behandles, fra et uhyggeligt udseende til kramper og blå mærker.
Fjern åreknuder med disse 3 naturlige midler

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvor ofte tænker du på bagsiden af dine ben? Det er jo svært at se, hvorfor det ikke er sjældent at pludselig bemærke, at du har de frygtede åreknuder. Det kan endda ske på forsiden af dine ben. Har du kigget for nylig? Fjern åreknuder med de her midler.

De fleste af os give ikke meget opmærksomhed til vores krop, især på travle dage. Hvis du har bemærket, at dine åreknuder bliver et problem, skal du glemme alt om dem med disse naturlige midler.

Hvad er åreknuder?

Laege undersoeger kvinde

Før vi taler om naturlige lægemidler, som du kan bruge til åreknuder, er det vigtigt at vide, at åreknuder er dilaterede blodkar, der normalt er røde eller blå i farve. De kan også ses i et meget lille område med også i store områder.

På grund af deres udseende er de også kendt som karsprængninger. De kommer oftest langs siderne af benene og læggene. Du kan også finde et par på dit ansigt.

Normalt vil du ikke opleve symptomer, og de er normalt ikke skadelige for dit helbred. Men hvis de er meget store eller der er for mange, kan du opleve kløe og brændende fornemmelser.

Hvad forårsager åreknuder?

Hvorvidt åreknuder forekommer eller ej afhænger meget af din genetik, men du kan tage nogle foranstaltninger for at reducere dine chancer for at få dem.

De faktorer du bør kontrollere er:

 • At være overvægtig og ikke får nok motion
 • Fedme
 • Indtagelse af orale antikonceptionsmidler
 • Historie med blodpropper
 • Iførelse af tøj, der er for stramt
 • Blodcirkulation problemer

Med dette i betragtning er vi sikre på, at du allerede har nogle generelle ideer om naturlige lægemidler til brug mod åreknuder. Men bare i tilfælde, her er nogle af vores anbefalinger:

1. Fjern åreknuder med lavintensitets øvelser, der forbedrer cirkulationen i dine ben

Kvinde i fitnesscenter

Vedligeholdelse af tilstrækkelig blodcirkulation i dine ben med nemme øvelser er den første og enkleste af de naturlige midler til behandling af åreknuder og tilfældige blå mærker. Dyrk lavintensiv træning.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, skal du prøve følgende:

 • Gå med din hund om morgenen og en gang om eftermiddagen.
 • Vær på en motionscykel i 25 minutter hver dag.
 • Lav husholdningsopgaver, der kræver at du går.
 • Gå op og ned ad trappen om morgenen og om aftenen.

Ud over at forhindre åreknuder, vil disse øvelser hjælpe dig med at holde dig sund i mange år.

2. Fjern åreknuder ved at bruge kompressions tights

Kompressionsstroemper

Den andet naturlige middel til at sige farvel til åreknuder er perfekt, hvis de allerede er blevet et synligt problem.

Kompressions tights forbedrer din cirkulation, fordi de opretholder den naturlige form i benene og giver dem støtte. Du kan finde dem med høj, lav og medium kompression i ethvert stort supermarked. Når du vælger din størrelse, skal du overveje følgende:

 • Lav kompression. Lavkompressions tights er ideelt til dig, hvis dine vener er meget små og få. De svarer meget til det normale kommercielle strømpebukser. Du kan sætte dem på i blot et par timer eller hele dagen afhængigt af hvad der gør dig komfortabel.
 • Medium kompression. Du bør bruge disse slags strømpebukser, hvis dine åreknuder ikke er for store, men er synlige med et enkelt blik. Sæt dem på i mindst 6 timer, især når du er stående i lang tid eller ikke får for meget fysisk aktivitet.
 • Høj kompression. Højkompressions tights er til, når du har meget mærkbare åreknuder samt i nogle tilfældige blå mærker. Prøv at have dem på så længe du kan i løbet af dagen.

Vi anbefaler at du læser:

8 øvelser til at behandle åreknuder

Du kan føle dig lidt ubehageligt til mode de første dage, især hvis du bruger højkompressions tights. Hvis du vil, kan du begynde at bruge dem i et par timer i begyndelsen og øge den tid, du bærer dem hver uge, indtil du føler dig komfortabel i dem.

Du behøver ikke en recept til at købe disse strømpebukser, og du kan vaske dem som du ville med andre tights. Håndvask dem med en mild sæbe. De er lidt dyrere end normale strømpebukser, men de er beregnet til at holde længere, så de er det værd.

Hvis du ikke ønsker at købe tights, men ønsker samme effekt, så prøv at pakke dine ben ind. Denne metode er ikke så praktisk eller komfortabel, men den er billigere.

3. Fjern åreknuder ved at løfte benene fra tid til anden

Kvinde med loeftede ben - fjern aareknuder

En anden måde at aktivere blodcirkulationen i dine ben er ved at hæve dem i et par minutter. For at hæve dem kan du:

 • Læg dig ned på din seng og læg dine ben op mod en væg eller på to eller tre puder
 • Læn dig på en lænestol og læg dine ben op på armlænene
 • Sæt dig ned på gulvet og sæt dine fødder op på stolen

Du skal holde dine ben i denne position i højst 20 minutter og herefter langsomt sænke dine ben for ikke at skade dig selv. Du bør aldrig sove hele natten i denne position, fordi når du sænker dine ben, kan du opleve smerter, når blodet cirkulerer ned i dine ben.

Prøv denne øvelse mindst en gang om dagen. Ideelt set bør du gøre det tre gange om dagen, hvis du har store åreknuder.

Hvad synes du om disse naturlige midler? Sæt dem i praksis og fjern åreknuder, så dine ben vil se godt ud uden komplikationer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.