Sådan fjerner du termitter fra dit hjem

Alt, der er lavet af træ - uanset om det er et møbel eller trapper - er sårbart overfor termitter, især i fugtige områder. Så hvordan kan du slippe af med dem?
Sådan fjerner du termitter fra dit hjem

Sidste ændring: 05 november, 2018

Der er få plager som ødelæggende for et hus som termitter. Disse insekter spiser træ og er i stand til ikke kun at ødelægge møbler, men også selve strukturen i dit hjem. Vi hjælper dig med at fjerne termitter fra dit hjem.

Hvordan kan du vide, om du har termitter? Du kan se gullige bid på træet, som om det var sprinklet med brødkrummer. Ellers kan du se små huller i træet. Dette er to konkrete tegn på at have nogle uvelkomne gæster i dit hjem.

Disse skabninger kan lide visse slags træ bedre end andre. Hvis du har cedertræ eller guanacaste træ, er du ret sikker. De kan ikke lide disse træsorter så meget. Men deres favoritter er følgende:

Sådan fjerner du termitter fra dit hjem

Lad os blive praktiske. Hvordan kan du afskaffe termitter inden det er for sent? Nedenfor er nogle anbefalinger og metoder til at tage sig af dette skadedyr.

Termit på træ

1. Sådan fjerner du termitter med appelsiner og kamfer

En nem måde at slippe af med termitter er ved at komme en krukke appelsinskal og kamfer i skufferne på din kommode. Kamfer er et hvidligt stof, der ligner salt og kan bruges som insektmiddel blandt mange andre ting. Men pas på, at det ikke rører ved dit tøj, fordi det kan plette.

2. Borsyre insektmiddel

Du kan finde borsyre i supermarkedet eller i havebutikker. Bemærk: Det er ikke det samme som medicinsk borsyre, der sælges i apoteker.

  • Bland en teskefulde borsyre med en spiseskefuld sukker og en spiseskefuld mælk.
  • Fyld flaskehætter og læg dem i de berørte områder.
  • Sæt dem ikke på steder, som børn eller kæledyr kan få adgang til; det kan være giftigt.
  • Lad det være der i tre eller fire uger. Termitter reproduceres hurtigt, og der kan være en hel del af dem. Da termitter normalt transporterer mad til deres hjem, så er det godt, hvis du kan forgifte nogle af dem, så spredes de til andre.
Udrydder skadedyr

3. Andre tips

Der er alle mulige slags tips, der flyder rundt på internettet om, hvordan man kan slippe af med termitter. Men nogle af dem er ineffektive, og vi fortæller dig hvorfor.

For eksempel virker sprøjtning af benzin på træet ikke. Det når ikke indersiden af ​​træet, hvilket er hvor insekterne lever og spiser. Plus det lugter dårligt og er meget brandfarligt.

Du kan også løbe over tips, der opfordrer til brug af petroleum, motorolie og andre lignende produkter. De anbefales ikke på grund af, hvor brændbare de er.

4. Sådan kan du fjerne termitter fra dit hjem med kemisk voks

Der er hele virksomheder dedikeret til at fjerne termitter fra dit hjem. Da der kan være millioner af insekter i kun ét hjem, og da de er så skadelige, er det måske ikke en dårlig ide at vende sig til profferne.

Fordelen her er, at de bruger kontrollerede metoder og direkte angriber termitternes hjem en gang for alle. På denne måde vil problemet blive taget hånd om, og du vil ikke give dem en chance for at formere sig.

Hvordan kan du forhindre termitter?

Hvis du bor på et sted, hvor termitter er almindelige, er det bedst at undgå problemet i det hele taget og ikke have træmøbler overhovedet. Hvis du beslutter dig for at have træmøbler, så køb dem af høj kvalitet, så termitterne vil få sværere ved at bryde dem ned.

At holde dit hjem rent og desinficeret kan også hjælpe, men det er ingen garanti. Prøv at holde træet tørt og især beskytte dit VVS. Det er her insekterne lever og reproduceres – og de gør det meget hurtigt.

At slippe af med termitter er ikke let og vil helt sikkert kræve tålmodighed. Men rolig, hvis du holder fast, så slipper du af med dem. Kom i gang med det samme, da skaden er irreversibel!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.