Hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere

Niacin er en del af B-vitamin gruppen, der fortjener særlig anerkendelse for, hvordan det nærer hovedbunden ved at øge og fremskynde sund hårvækst. Hvis din kost mangler niacin, kan dit hår have et beskadiget og livløst udseende.
Hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere

Sidste ændring: 28 april, 2019

Alle ønsker længere, tykkere, stærkere og mere glansfuldt hår. Men for nogle mennesker er det ikke så nemt at få hår som dette af flere grunde. En af disse grunde kommer fra, ikke at modtage den rette pleje, der er nødvendig for at have smukt hår. Nedenfor kommer vi med et par tips til, hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere.

Hår påvirker dit fysiske udseende, derfor bør du altid holde det fugtigt. Hvis du mangler nogen af de følgende vitaminer og mineraler, kan dette potentielt påvirke dit hårs vækst.

Vitamin C

C-vitamin er vigtigt for sundt hår, fordi det hjælper med at øge blodcirkulationen i hårsækkene. Dette betyder, at hvis blodet flyder godt gennem hovedbunden, så får dit hår også de næringsstoffer, der skal til for at få det til at vokse.

Gruppe-B vitaminer

Der er en række B-vitaminer der er nødvendige inkludere i din kost – For at få hurtigt voksende hår. At inkludere dem i din kost er afgørende for hurtig hårvækst.

Dit hår kan vise følgende tegn, hvis du ikke bruger nok Vitamin B:

 • Tørhed
 • Splittede ender
 • Hårtab

Vitamin B12 er den vigtigste af denne vitamingruppe. Tilføj den derfor i din daglige kost for at få sundt hår.

Vitamin E

Dette er et vigtigt vitamin for at få stærkt hår. Hvis du allerede har taget E-vitamin, har du sikkert set en forskel. Ud over at gøre dit hår sundere hjælper E-vitamin også håret med at vokse hurtigere.

Niacin, eller vitamin B3

Niacin er en del af B-vitamin gruppen, der fortjener særlig anerkendelse for, hvordan det nærer hovedbunden ved at øge og fremskynde sund hårvækst. Hvis din kost mangler niacin, kan dit hår have et beskadiget og livløst udseende og endda begynde at falde ud.

Hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere.

Der er massere af naturlige svar, der kan hjælpe med at genoplve dit hår. Nedenfor kan du lære et par af dem.

Læs også denne artikel efter “Hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere”:

7 årsager til hårtab

1. Aloe vera lotion og Bryggers gær til at få sundt hår

Aloe vera

Ved at kombinere aloe vera og en ingrediens kendt som bryggers gær kan du stimulere naturlig hårvækst og samtidig sørge for at du ikke taber håret. Denne enkle behandling kan fjerne overskydende olie, forhindre tørhed og forbedre dit hårs generelle udseende i løbet af få dage.

Ingredienser

Instruktioner

 • Udvind aloe vera’en fra bladene og anbring det i en skål.
 • Tilsæt olivenolie og bryggers gær. Bland godt, indtil blandingen har en cremet tekstur.
 • Efterfølgende, påfør cremen på vådt hår, lad det være i 2 timer og vask det med rigeligt koldt vand.

2. Mayonnaise til at få stærkere hår

Mayonnaise

Mayonnaise er en ingrediens, der er rig på naturlige olier og vitaminer, som kan styrke håret for at forhindre tørhed, svage og splittede ender, fordi den er fuld af vitaminerne A, D og E. Denne enkle opskrift kræver kun mayonnaise. Mayonnaise har alt hvad du behøver for at genoplive dit hår.

Ingredienser

Køkkenudstyr

 • 1 badehætte eller plastikpose

Instruktioner

 • Først, gør dit hår vådt.
 • For det andet skal du bruge mayonnaisen og sørge for at sprede det godt i dit hår.
 • For det tredje, dæk dit hår til ved at bruge en badehætte eller plastikpose, og lad det være i 2 timer.
 • Efter 2 timer vaskes mayonaissen ud med rigeligt vand.

Se også denne artikel efter “Hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere”:

5 hårmasker til skinnende, silkeblødt hår

3. Æggeblommer og olivenolie for at få stærke rødder

Æg er en stor kilde til E-vitamin og protein, som styrker håret,  hvilket igen forhindrer håret i at falde ud, mens det samtidig fremskynder hårvækst. Derudover hjælper de fedtholdige elementer i æggeblommen med at holde håret naturligt fugtigt og bekæmpe tørhed.

Ingredienser

 • 1 æggeblomme
 • 2 spiseskeer olivenolie (30ml)
 • 1 spiseske varm vand (15ml)

Instruktioner

 • Først piskes æggeblommen med en gaffel i en skål.
 • Tilsæt olivenolie og varmt vand og fortsæt med at piske, så alt er godt blandet.
 • Smør blandingen på håret og lad det sidde i 30 minutter.
 • Når tiden er ovre, vask håret som du normalt ville med en shampoo og balsam.

Alle drømmer om at have et sundt og skinnende hår. Hvorimod, daglige vaner kan skade håret og svække det, derfor håber vi at vores tips til hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere, kan hjælpe dig.

Nogle gange mener folk ikke, at enkle handlinger kan få konsekvenser for deres hår. Derfor kan disse enkle opskrifter og instruktioner til, hvordan du får dit hår til at vokse hurtigere hjælpe folk med at få smukt hår.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Brzezińska-Wcisło, L., Lis-Świety, A., Wcisło-Dziadecka, D., Rogala-Poborska, I., & Trzmiel, D. (2007). Wrodzone i nabyte zmiany struktury włosów. Postepy Dermatologii i Alergologii.
 • Penel, V., Calleja, M., Pichot, C., & Charpin, D. (2017). Włosy i Pyłek. European Annals of Allergy and Clinical Immunology.
 • Iza Rudak. (2005). Kobiece piękno widziane oczami Polek. Media i Marketing.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.