Hvad skal du gøre hvis din kæreste er macho?

En kæreste er macho, når han ikke forstår, at hans partners liv har samme værdi som sit eget. Derfor ser han kun sin partner som en underdanig person, som han skal opretholde.
Hvad skal du gøre hvis din kæreste er macho?
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det kan være ret irriterende at have en kæreste, der hele tiden gerne vil bevise, han er mand nok. Når din kæreste er macho kan det være svært for dig at holde fast i dig selv og forholdet. Enhver handling, der ikke respekterer mandens normer, slutter i en seriøs diskussion, som kan skade hendes følelsesmæssige velvære.

At tro, at de holdninger, som mænd har dybt forankret i ​​deres væsener, vil ændre sig grundet kærlighed er en drøm. De kan forklæde deres mørkere side et stykke tid, den kommer frem på et eller andet tidspunkt. Og hvis de når ægteskabet, bliver de samme forestillinger omdannet til hus love.

Hvis du vil have et godt og frit liv, skal du lære at identificere disse mentaliteter.

I denne artikel tager vi et kig på tegnene på en macho mentalitet.

Tegn på, at din kæreste er macho

1. “Dine venner vil have noget mere”

Fra begyndelsen begynder de at så frøene af tvivl for at få deres kæreste væk fra sine mandlige venner. Et opkald, en besked eller en simpel kommentar er nok for dem til at se en seksuel interaktion. De bliver vrede, de kan lave scener.

Hans tænkning er baseret på den skadelige myte, at piger med kærester ikke behøver at opretholde andre relationer med det modsatte køn. For macho mænd truer dette det sted, de ejer.

Læs også:

7 ting du aldrig bør tolerere i dit forhold

Par skændes

2. Hans mor er det bedste eksempel på en kvinde

Macho mænd placerer ofte deres mødre som den ideelle kvinde.

Hun ved hvordan man opfører sig i samfundet og tager sig af sin partner. Hvis det handler om madlavning, skal du bede om opskrifterne; selv om de ikke vil blive lige så gode som morens. Hvis tøjet bliver snavset, har hun alle de gode tricks til den bedste vask, da hun dedikeret sit liv til at tage sig af sine børn.

På den anden side, hvis udtalelsen er givet af svigermor (deres kærestes mor), ændrer tingene sig drastisk. De betragter dem som snagende kvinder, som ikke tillader deres døtre at have et harmonisk ægteskab.

3. Arbejde uden for hjemmet? Det er nonsens!

For macho mænd er ideen om, at kvinder får gode job uden for hjemmet, ofte meget vanvittig. Faktisk skal de bare glemme alt om det…

Ifølge dette frygtelig sexistiske perspektiv har kvinder deres arbejde derhjemme, og i endnu højere grad, når der kommer børn. For macho mænd ignorerer kvinder, der beslutter sig for at arbejde udenfor hjemmet deres ansvar.

4. Sensuelt tøj er kun til privat brug

Alle kvinder kan lide at se og føle sig smukke.

Men hvis kæresten er macho, bliver de ofte tvunget til at have to meget forskellige stilarter i skabet.

  • På den ene side skal de have sexet tøj for at tilfredsstille deres partners fantasier i privaten.
  • Men hvis de skal gå ud sammen til en begivenhed, kræver det smukke lukkede bluser og “anstændige” tøj.

I de sexistiske tanker hos macho mænd, er åbenhals bluser eller korte nederdele brugt af kvinder, der går ud for at provokere.

Kvinde med røde sko

5. “Der er venskaber, der er bedre at tabe”

Barndomsvenner, der altid var hans pige nær, udgør en risiko for disse kærester.

Hvis de er singler eller har afslappede relationer, er de virkelig en dårlig indflydelse. Det første der falder dem ind er, at de vil føre deres kæreste på vildsport.

Således forsøger de ofte at opmuntre deres veninder til at skære kontakten.

Se også:

Ti ting sunde par gør sammen

6. “Sociale netværk skaber problemer for par”

Ofte overbeviser macho mænd deres veninder om at fjerne alle deres profiler på deres forskellige sociale medier. Undskyldningen er, at sociale medier ødelægger par, og det vil han ikke have.

Macho mænd kan bruge forskellige argumenter for at forsøge at overbevise deres kærester om, at sociale medier er skadelige. Det er dog kun et andet middel til at forsøge at kontrollere dem.

Når kæresten er macho, præsenterer han argumenter, som fører til, at hans kæreste helt fratræder disse netværk.

Smarttelefon

Råd til kvinder med macho kærester

Hvis du klarer at identificere nogle af disse signaler i din partner, er det tid til at afslutte forholdet og forlade dem. Når din kæreste er macho, er forholdets fremtid meget dyster. En af de mulige konsekvenser er, at kvinden falder i en depressiv tilstand.

Macho mænd forsøger at styre alle aspekter af deres kærestes liv, og det er ikke sundt for nogen.

Når kæresten er macho, vises psykologisk vold i forholdet og det bliver en vane. I værste tilfælde bliver det med tiden fysisk aggression.

Inden dette sker, så bed om professionel hjælp så hurtigt som muligt.

Det kan interessere dig ...
Nogle gange føler mødre sig ensomme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Nogle gange føler mødre sig ensomme

Moderskab er et stadie af livet præget af store ændringer, der kan være overvældende. Derfor føler mødre sig ensomme nogle gange.  • Serra, J. C., & Madurga, A. C. (2015). El repertorio del amor romántico y las condiciones de posibilidad para la violencia machista. Universitas psychologica, 14(5), 1681-1694.
  • Talego Vázquez, F., Florido del Corral, D., & Cantó, S. I. (2012). Reconsiderando la violencia machista. Patriarcado, relaciones de pareja y sadismo. Revista Andaluza de Antropología, 3, 2174-6796.
  • Navarrete, A. I. A. L. El machismo mata, el feminismo no. Revista Paquidermo, 15.
  • Ignatieff, M. (2000). Human Rights as Politics, Human Rights as Idolatry. The Tanner Lectures on Human Values, Delivered at Princeton University.
  • Ruiz Portillo, A. F. (1996). Machismo y Feminismo, fenómenos ideológicos en la Sociedad guatemalteca actual. Escuela de Trabajo Social. USAC. Guatemala.
  • Estadística de Violencia Doméstica y Violencia de Género (EVDVG) Año 2019. (2020). Retrieved 7 February 2021, from https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8cCINo4oFgEJ:https://www.ine.es/prensa/evdvg_2019.pdf+&cd=7&hl=es&ct=clnk&gl=es&client=firefox-b-d

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.