Graviola stimulerer immunforsvaret og beskytter leveren

Hundrede gram graviola indeholder en trediedel af vores anbefalede C-vitaminbehov og hjælper også med at neutralisere frie radikaler.
Graviola stimulerer immunforsvaret og beskytter leveren

Sidste ændring: 26 august, 2022

Graviola (Annona muricata) er en tropisk frugt, der vokser på Graviola-træet. Soursop har mange fordele for din krop, når du spiser det. Vidste du at Graviola stimulerer immunforsvaret og beskytter leveren? Læs med her.

Den har en lækker, bittersød smag, der er blevet den vigtigste ingrediens i mange kager og søde sager.  Den bruges også i juice, smoothies, og mange andre sunde drikke.

Ifølge dens historie, blev den dyrket i oldtiden af indfødte mesoamerikanske kulturer.  De brugte alt fra bladene til frøene til forebyggelse og behandling af forskellige sygdomme.

Den fås nu i mange lande verden over og er klassificeret som en af de hundrede sunde fødevarer, fordi den er så rig på næringsstoffer.

I dag vil vi gå i detaljer om dens fordele, så du helt sikkert tager en, næste gang du går på indkøb.  God fornøjelse!

Ernæringsmæssige fordele ved at spise graviola

Graviola er en god kilde til C-vitamin, som er vigtig til styrkelse af immunsystemet og forebygge sygdomme.

Den indeholder også betydelige mængder af B-vitamin-kompleks (B1, B2, B3, B5 og B6), jern, magnesium og kalium.

Det indeholder mindre mængder af aminosyrer, acetogenins (i bladene), alkaloider, galactomannan, og glucosider.

Alle disse komponenter gør graviola til en af de mest kraftfulde anti-kræftmidler i verden.  Faktisk har graviola-ekstrakt udvundet af bladene vist sig effektivt at undertrykke kræftceller, takket være dens virkning som cellegift.

Og som om det ikke var nok, understøtter den også fordøjelsen på en naturlig måde, kan regulere tarmfloraen og beskytte leveren.

Graviola stimulerer immunforsvaret

Roede blodlegemer

Sammensætnngerne i graviola hjælper med til at forstærke kroppens   immunforsvar til reduktion af gentagne virusangreb eller infektioner.

Denne fordel skyldes dens høje C-vitamin-indhold, som sammen med andre ting virker som en kraftfuld antioxidant.  Den er i stand til at afværge frie radikaler fra miljøet, dem som fremskynde aldring.

For hver 100 gram graviola får man op til 20 mg vitamin C, ud af de daglige krævede 60 mg.

Lever-beskyttelse

Regelmæssig indtagelse af graviola er en  sund måde at understøtte   lever og galdeblærefunktionerne på.

Den er rig på antioxidanter, der hjælper med at rense disse organer.  Dette hjælper med at fordøje fedtstoffer, så organerne fungerer perfekt.

Virker på knogler og forebygger knogleskørhed

Knogleskoerhed

Denne lækre frugt er en vigtig kilde til fosfor og kalk, som er vigtige mineraler til kod sundhed for tænder og knogler.

Den anbefales stærkt til kvinder i overgangsalderen, da det er fantastisk måde at beskytte imod   knogleskørhed, som kan fremkaldes af lavt østrogen.

Kraftfuldt anti-kræftmiddel

Adskillige muligheder har vist, at graviola indeholder antioxidanter og forbindelser, der forebygger og behandler forskellige former for kræft.

Graviola-bladekstrakt kan være effektivt til at standse ondartet cellevækst i 12 typer af kræft, herunder:

  • Tyktarmskræft
  • Brystkræft
  • Prostatakræft
  • Lungekræft
  • Kræft i bugspytkirtlen

Disse egenskaber menes i øjeblikket at være tusindvis af gange stærkere mod kræft sammenlignet med traditionel kemoterapi.

Desuden, er der ikke blevet fundet nogen bivirkninger, og den ødelægger heller ikke raske celler.

Graviola stimulerer immunforsvaret og beskytter leveren. Hvad venter du på? Prøv det i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Sorice A., Guerriero E., Capone F., Colonna G., et al., Ascorbic acid: its role in immune systema and chronic inflammation diseases. Mini Rev Med Chem, 2014. 14 (5): 444-52.
  • Gianfredi V., Salvatori T., Villarini M., Moretti M., et al., Is dietary fibre truly protective against colon cancer? a systematic review and meta anlaysis. Int J Food Sci Nutr, 2018. 69 (8): 904-915.
  • Saedisomeolia A., Ashoori M., Riboflavin in human heath: a review of current evidences. Adv Food Nutr Res, 2018. 83: 57-81.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.