Hjemmelavet rengøringsprodukt til at fjerne støv fra møbler

Hjemmelavet rengøringsprodukter fjerner ikke blot støv, men desinficerer også overflader og efterlader et beskyttende lag på dine møbler, hvilket efterlader dem skinnende.
Hjemmelavet rengøringsprodukt til at fjerne støv fra møbler

Sidste ændring: 25 august, 2022

Støv er en kombination af jord partikler, pollen og andre substanser i miljøet, som kommer ind hjemmet gennem dine døre, vinduer og fodsålerne på dine sko. I denne artikel vil vi give dig et hjemmelavet rengøringsprodukt til at fjerne støv fra møbler!

Det kan føre til helbredsmæssige problemer, fordi støv nemt passerer igennem dine luftveje og ind i dine lunger, hvilket forårsager irritation eller allergiske reaktioner.

Mest irriterende er, at det er uundgåeligt, at støv vil invadere dit hjem og kræve regelmæssig rengøring for at undgå negative helbredsmæssige konsekvenser.

Dine møbler er hvor hovedparten af støvet har en tendens til at samle sig og med tiden, vil de begynde at se snuskede og dunkle ud.

Taget i betragtning, at du allerede ved, at det er nødvendigt at rengøre dine møbler ofte. Så vil vi i dagens artikel dele en opskrift med dig på et hjemmelavet desinfektionsmiddel, som vil fjerne støv fra dit hjem. 

Lad os lære, hvordan vi laver det!

Hjemmelavet rengøringsprodukt til at fjerne støv fra møbler

Citron rengoeringsmiddel

Dette hjemmelavede rengøringsprodukt er lavet på en kombination af organiske ingredienser. Som vil fjerne støv og skidt uden at ændre den naturlige farve på dine møbler, hvilket efterlader en smuk glans.

Modsat produkterne solgt i supermarkeder til samme formål, indeholder dette middel ingen skadelige kemikalier, hvilket gør det bedre for miljøet samt dit helbred.

Det er fremragende til at fjerne de irriterende støv pletter, som gradvist bygger sig op, når du glemmer at rengøre visse områder. 

Det indeholder olivenolie, et produkt som er meget populært i hjemmet, da det kan skjule ridser i træ-møbler og beskytte overflader såsom flet, metal og glass.

Da vi ikke skal bruge olivenolien til ernæringsmæssige eller kosmetiske formål, kan du benytte enhver raffineret form, eller endda rest olie, som har været benyttet til madlavning. 

Moebel der bliver rengjort

Vi vil også arbejde med det vidunderlige indhold i æterisk citronolie, fordi det foruden dets behagelig duft også er rig på antibakterielt og antiseptisk indhold, som vil forøge den rengøringsmæssige effekt.

Dets brug vil nedbryde enhver allergen og facilitere fjernelsen af mider, bakterier og andre mikroorganismer.

Endeligt skal du bruge hvid eddike, en ingrediens som har været brugt i årtier som et grønt rengøringsmiddel.

De naturlige syrer i eddiken vil fjerne støv og eliminere det miljø, som patogen skal bruge til at profilere i.

Resultatet vil blive, at dine møbler vil være fri for lugte og så skinnende, at de vil se nye ud.

Hvordan laver du dette hjemmelavet møbel rengøringsmiddel?

 

Olivenolie spray

Som med andre naturlige rengøringsprodukter er ingredienser til dette middel nemme at fremskaffe og vil ikke udgøre nogen trussel for din hud eller åndedrætsmæssige helbred.

Vi anbefaler, at du forbereder en lille mængde til hver anvendelse, så midlet ikke bliver mindre effektivt med tiden.

Ingredienser

 • 2 teskefulde olivenolie (15 g)
 • 1/2 teskefuld æterisk citronolie (3 g)
 • 1/4 kop hvid eddike (62 ml)
 • 1 3/4 kop vand (312 ml)
 • 1 16 oz sprøjteflaske (450 ml)
 • 1 mikrofiber klud

Vejledning

 • Bland olivenolien og den æteriske citronolie i en lille skål.
 • Rør godt rundt med en ske og tilføj den hvide eddike og vandet.
 • Når du har en homogen væske, hæld miksturen i en sprøjteflaske og begynd med at bruge miksturen.

Instruktion til brug

 • Sprøjt en passende mængde af dette rengøringsmiddel på møblet. Vent et par minutter og tør over med en mikrofiber klud for at fjerne støvet.
 • Gentag denne procedure, hvis du synes, at dine overflader stadigvæk fremstår beskidte.
 • Du kan også bruge dette på træ, læder og glas.

Til møbel polering

Laedersofa der bliver rengjort

Hvis dine møbler stadigvæk ser snuskede ud efter du har fjernet støv og skidt, overvej da at benytte dette simple trick med olivenolie og citron.

Ingredienser

 • 4 spiseskefulde olivenolie (64 g)
 • 2 spiseskefulde citronsaft (10 ml)

Vejledning

 • Kombiner olivenolien og citron saften og gnub denne mikstur direkte på enhver overflade ved hjælp af en klud.
 • Lad det lufttørre, før du placerer noget på dets overflade.
 • Bland det i små mængder, da det ikke holder sig længe.

Prøv en af disse simple ideer og du vil finde ud af, at rengøring af dine møbler er meget mindre kompliceret, når du have så fremragende assistenter. 

Har du prøvet at lave et hjemmelavet rengøringsprodukt før? Et hjemmelavet rengøringsprodukt er billigt, nemt at lave og skader ikke miljøet!

Det kan interessere dig ...
5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og ryddeligt

Virker det til, at dit hjem aldrig helt er i fuldkommen harmoni? I denne artikel giver vi dig 5 rengøringsvaner til at holde dit hjem rent og rydde...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.