Hjemmelavet sirup mod fordøjelsesproblemer

Denne sirup vil hjælpe med at forbedre ens fordøjelse takket være de medicinske egenskaber, som ingredienserne har. Man bør også holde øje med vores kostvaner for at kunne komme sig over fordøjelsesproblemer nemmere.
Hjemmelavet sirup mod fordøjelsesproblemer
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Størstedelen af de hjemmelavede sirup, som vi kender, er lavet med ingredienser, som hjælper os med at bekæmpe forkølelser, ømme halse og allergier. I denne artikel vil vi dog lære dig, hvordan man laver en hjemmelavet opskrift, som vil hjælpe med at behandle fordøjelsesproblemer.

Nedenfor kan man lære, hvordan man laver dette simple middel for at kunne stoppe luft i maven, oppustethed, halsbrand, forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer.

Disse ingredienser skal man bruge

Ingefaervan og citroner

Vi skal bruge de følgende ingredienser og mængder til at lave denne hjemmelavede sirup:

 • 2 økologiske citroner
 • 3 Ceylon kanelstænger
 • 2 teskefulde fennikelfrø
 • 2,5 spiseskefuld citronmelisse blade
 • 2,5 spiseskefuld mynteblade
 • 1 spiseskefuld kværnet gurkemeje
 • 1 spiseskefuld kværnet ingefær
 • 115 ml honning
 • 1 liter vand

Ingrediensernes egenskaber

Ingefaervand og citron

Nu vil vi fortælle dig om ingrediensernes egenskaber i denne medicinske sirup.

Citron

Citron er en citrusfrugt, som forbedrer ens fordøjelse. Citron gør optagelsen af fedt nemmere. Og de neutraliserer også overskydende syre i mavesækken. På grund af dette er citroner ideelle til at bekæmpe halsbrand og en tung fornemmelse i maven samt andre fordøjelsesproblemer.

Ceylon kanel

Ceylon kanel er et krydderi, som har mange nyttige egenskaber. For eksempel hjælper det med at forbedre ens dannelse af mavesyre, regulere ens blodsukker, bekæmpe luft i maven og forebygge udviklingen af mavesår. Sidstnævnte er forårsaget af ophobningen af syre.

Fennikel

Selvom det ikke har en afførende effekt, så forebygger fennikel forstoppelse. Det fremmer også udskillelsen af luft i maven, så vi kan undgå denne generende og smertefulde ting. Fennikel har anti-inflammatoriske egenskaber, som også gør det til et godt middel mod tyktarmsbetændelse og mavekatar. Desuden smager det skønt.

Citronmelisse

Citronmelisse er en plante, som effektivt behandler psykosmatiske fordøjelsesproblemer. Denne type fordøjelsesproblemer er forårsaget af følelsesmæssige problemer og nervøsitet. Desuden får denne plante bugt med luft i maven, forstoppelse og dårlig ånde.

Mynte

Takket være dets carminative egenskaber så er mynte meget effektivt til at lindre oppustethed og luft i maven. Desuden hjælper det med at få mavemusklerne til at slappe af. Det er også ideelt at anvende mynte til at behandle sure opstød.

Gurkemeje

Dette krydderi bidrager til fordøjelsesprocessen og forbedrer leverens og galdeblærens funktion. Udover dette er gurkemeje et anti-inflammatorisk, smertelindrende, antioksiderende og anti-kræftfremkaldende krydderi. Det er derfor, man bør gøre det til en del af sin kost.

Ingefær

Ingefær er et medicinsk middel, som fremmer udskillelsen af mavesyre og gør fordøjelsen nemmere. Det kan også blive brugt til at bekæmpe kvalme.

Sådan laver man denne sirup

3 glas med sirup

For at lave denne sirup bør man følge de nedenstående trin:

 • Kom kanelstængerne og fennikelfrøene i en kasserolle med en liter vand. Lad det koge i 10 minutter.
 • Derefter slukkes der fuldstændigt for varmen og citronmelisse, mynte, gurkemeje og ingefær tilsættes.
 • Lad blandingen stå i 5 minuter. Sigt den derefter.
 • Bland de to citroner med den sigtede blanding. Kom hele citronen i, også citronskallen ved at bruge en skræller. Derefter sigtes blandingen igen.
 • Nu koges blandingen igen og honningen tilsættes. Man bør sætte denne blanding ved meget lav varme og lade den stå i en halv time.
 • Lad din sirup køle af og hæld den derefter i en glasbeholder. Derefter sættes den i køleskabet. Det bør indtages indenfor to uger.

Hvordan og hvornår bør man drikke denne sirup for at forbedre fordøjelsesproblemer?

For at kunne behandle fordøjelsesproblemer bør man indtage denne sirup på de følgende måder:

 • 1 spiseskefuld om morgenen på en tom mave.
 • 1 spiseskefuld blandet med varmt vand eller alene en halv time før, man spiser frokost.
 • 1 spiseskefuld efter frokost.
 • 1 spiseskefuld blandet med varmt vand eller alene en halv time før aftensmaden.
 • 1 spiseskefuld efter aftensmaden.

Personer, som ikke lider af fordøjelsesproblemer, men som ønsker at hjælpe med at fordøje sin mad, efter de har spist, kan også drikke denne sirup.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rozza, AL, Moraes, T. de M., Kushima, H., Tanimoto, A., Marques, MOM, Bauab, TM, Hiruma-Lima, CA y Pellizzon, CH (2011). Mecanismos gastroprotectores del aceite esencial de limón cítrico (Rutaceae) y sus compuestos mayoritarios de limoneno y β-pineno: implicación de la proteína de choque térmico 70, péptido intestinal vasoactivo, glutatión, compuestos de sulfhidrilo, óxido nítrico y prostaglandina E2. Interacciones químico-biológicas, 189 (1–2), 82–89. https://doi.org/10.1016/j.cbi.2010.09.031
 • Higaki H, Onji M, Takeji S, Uehara T, Kawasaki K, Kashimoto Y, Murakami T, Yamaguchi T, Miyaike J, Oomoto M, Abe M. Un caso de lesión hepática severa inducida por fármacos causada por Over the Counter Herb (canela): revisión de la literatura. Euroasian J Hepatogastroenterol, 2018; 8 (2): 167-171.
 • Markey, O., McClean, CM, Medlow, P., Davison, GW, Trinick, TR, Duly, E. y Shafat, A. (2011). Efecto de la canela sobre el vaciado gástrico, la rigidez arterial, la lipemia posprandial, la glucemia y las respuestas del apetito al desayuno rico en grasas. Diabetología cardiovascular, 10 (1), 78. https://doi.org/10.1186/1475-2840-10-78.
 • Drozdov, VN, Kim, VA, Tkachenko, EV y Varvanina, GG (2012). Influencia de una combinación específica de jengibre en las condiciones de gastropatía en pacientes con osteoartritis de rodilla o cadera. The Journal of Alternative and Complementary Medicine, 18 (6), 583–588. https://doi.org/10.1089/acm.2011.0202
 • Portincasa, P., Bonfrate, L., Scribano, M., Kohn, A., Caporaso, N., Festi, D., Campanale, MC, Di Rienzo, T., Guarino, M., Taddia, M., Fogli, MV, Grimaldi, M. y Gasbarrini, A. (2016). La curcumina y el aceite esencial de hinojo mejoran los síntomas y la calidad de vida en pacientes con síndrome del intestino irritable. Revista de enfermedades gastrointestinales y hepáticas, 25 (2), 151-157. https://doi.org/10.15403/jgld.2014.1121.252.ccm
 • MedlinePlus, en línea. “Menta verde”: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/845.html.
 • WebMD. (2018). Medicinal Uses of Honey. https://www.webmd.com/diet/features/medicinal-uses-of-honey#1

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.