Hjemmemidler mod feber

Definitionen på feber er en kropstemperatur over 37°C. Det sker når kroppen ikke har nok antistoffer til at bekæmpe et angreb fra en virus, bakterie eller andre former for mikroorganismer.
Hjemmemidler mod feber

Sidste ændring: 22 december, 2022

Feber er noget, der får alarmklokkerne til at ringe hos mange, især hvis det er hos små børn, der i forvejen har andre sundhedsmæssige problemer. Feber er mere almindeligt hos børn end voksne, da deres immunforsvar stadigvæk udvikler sig, og fordi de ikke reagerer så hurtigt på infektioner, som de gør, når de bliver voksne. I dag vil vi snakke om nogle hjemmemidler mod feber!

Hjemmemidler mod feber

Definitionen på feber er en kropstemperatur over 37°C. Det sker når kroppen ikke har nok antistoffer til at bekæmpe et angreb fra en virus, bakterie eller andre former for mikroorganismer. Ved at øge temperaturen, er man i stand til at dræbe den skadelige invasion et i varmer miljø, og til sidst fjerne det igennem sveden. Af den grund bør feber kun ses som et symptom på et sundhedsmæssigt problem, der måske kræver medicinsk behandling, især hvis det ledsages af andre symptomer som diarre, kramper eller åndedrætsbesvær

Mange mennesker tager forskellige former for medikamenter, for at sænke deres temperatur, når de har feber. Men et for stort indtag af disse stoffer, kan have alvorlige bivirkninger på dit helbred, og nogle kan komme øjeblikkeligt. Derfor er det bedre at prøve nogle af de her hjemmemidler mod feber først!

Hvad skal man gøre?

Den første ting du skal gøre, når du tror, du har feber, er at måle din temperatur løbende. Hvis temperaturen forbliver over 100°F, bør du få massere af hvile og rigeligt med væske. Måske vil din feber slutte af med en svedtur, og din krop vil fjerne alle de resterende giftstoffer. Når dette sker, bør du skifte dit tøj og vaske sengetøjet for at undgå yderligere eksponering af disse affaldsprodukter.

Hvis din feber overstiger 100°F, er det vigtigt at finde en måde at sænke den på. I nødstilfælde bliver du nødt til at se din læge. For babyer under tre måneder gamle, er den kritiske temperatur lige under 100°F.

Behandlinger som hjælper med at sænke temperaturen

Termometer der viser 38 grader

Der er adskillige, naturlige måder du kan bruge for at reducere feber. De er nemme og sikre løsninger som hjælper din krop tilbage til en sund temperatur.

Røllike (Achillea millefolium)

Røllike har i århundreder været kendt for at mindske feber. Det sænker kropstemperaturen og har også egenskaber, som hjælper med at forbedre fordøjelsen ved at bekæmpe parasitter og andre bakterier. I tilfælde af feber, anbefales det at lave en blanding af røllike, mynte og hyldebær.

Løg

Hakkede loeg

Løg kan bruges til at reducere feber, hvis du skærer det i skiver og lægger det på gulvet. Få en person med feber til at stå på løgene, barfodet i en halv time. Den bedste måde at anvende denne behandling til børn, er ved at putte løgskiverne i deres sokker og putte sokkerne på fødderne.

Salvie

En anden måde at regulere kropstemperaturen på, er ved at bruge salvie. For at gøre dette, skal du koge en kop vand (200 ml) og tilsætte en spiseskefuld frisk salvie, en teske honning og tre spiseskefulde citronsaft.

Kartofler

Kartofler indeholder naturlige antiinflammatoriske egenskaber, og enzymer der kan hjælpe med at sænke feber. For at drage fordel af kartoflerne, skal du mose eller rive dem, putte dem i koldt vand og anvende dem på panden i omkring 10 til 15 minutter.

Drik rigeligt med væske

Kvinde der drikker vand

Uanset hvilken metode du bruger for at sænke din feber, er det vigtigt, at du drikker en masse væske for at forhindre kroppe i at dehydrere. Når muligt, drik en masse vand samt naturlige juicer, te, og bouillon.

Citronskal og byg

Den sidste af vores hjemmemidler mod feber er effektiv for at kompensere for den væske, der går tabt, efter du har haft en svedetur. For at lave den skal du tilsætte skrællen fra en citron og to spiseskefulde byg til en liter kogende vand. Lad det køle af og trække i 12 timer, drik det derefter i løber af dagen, når din feber er faldet.

Det kan interessere dig ...
8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses

Hjertesygdomme er blevet verdens største dødsårsag. Faktisk øges antallet af diagnosticerede patienter hver dag. Læs mere og lær i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.