3 hurtige og naturlige måder til at reducere inflammation

I dagens artikel vil vi udforske simple og naturlige måder til hurtigt at lindre inflammation på, imens du er derhjemme.
3 hurtige og naturlige måder til at reducere inflammation

Sidste ændring: 15 oktober, 2018

Inflammation kan opstå meget nemt! Det kan ske i det øjeblik, du slår dig eller, det kan komme listende på grund af en kronisk infektion eller dårlige kostvalg, og når dele af din krop bliver betændte, kan det nogle gange forårsage rødme og smerte.

I dagens artikel vil vi udforske simple og naturlige måder til hurtigt at lindre inflammation på derhjemme.

Hvad er inflammation?

Skuldersmerter

Inflammation er måden hvorpå kroppen reagerer mod patogener, irritationer eller fysiske slag. Med andre ord, inflammation er en af kroppens forsvarsmekanismer.

Nogle af de særlige kendetegn ved inflammation er rødme i et bestemt område, hævelse, smerte, feber og andre relaterede problemer.

Nogle medicinske kilder beskriver inflammation som en “brændende” fornemmelse forårsaget af præcis de samme kendetegn nævnt ovenfor. Men når det bliver kronisk, kan det betændte område blive koldere at røre ved og ikke længere virke hævet.

Denne artikel vil fokusere på den form for inflammation, der er varm at røre ved, og som ledsages af rødme, smerte og hævelse.

Hvornår skal man benytte behandlingerne til at mindske inflammationen?

 • Lige efter du har slået dig, hvis det ikke er et åbent sår
 • På de områder hvor du lider af kronisk smerte, især ryggen og leddene
 • På halsen som resultat af en halsinfektion
 • På området omkring leveren (højre side, ved ribbenene) hvis du føler smerte eller overbelastning. I dette tilfælde anbefaler vi ikke, at du bruger is-terapi, men en af de andre to behandlinger, som vil blive forklaret om lidt.
 • Omkring maven, hvis den føles hævet eller du lider af en sygdom
løbesmerter - inflammation

Is-terapi

Som vi nævnte ovenover, er varme en af hovedelementerne ved de fleste inflammationer, så vi vil bruge en af de ældste og simpleste midler til at behandle det: is.

Husk, at du ikke skal anvende isen direkte på huden, men i stedet vælge en af de følgende muligheder:

 • En pose frosne ærter eller noget lignende
 • En håndfuld isterninger foldet ind i en klud
 • En ispose der er markedsført til dette formål

Påfør isen på det ramte område i mindst 20 minutter.

Kronisk inflammation vil typisk ikke give en varm fornemmelse, og det kan faktisk være koldere end resten af huden. I disse tilfælde er det bedst at anvende varme (en vandflaske, varmepude eller lignende) for at berolige og afslappe området.

Ler og gurkemeje

Ler er et andet gammelt middel mod inflammation, da mudder i flere hundrede har år været nemt tilgængeligt (og gratis).

I dag er det en sikrere løsning at bruge rent lerpulver, som kan købes i enhver helsekostforretning.

Bland det med lidt vand, nok til at det danner en pasta, som nemt kan anvendes, men ikke så våd at den drypper.

Når du bruger ler, er det vigtigt du ikke blander det med plastik eller metalgenstande, da det kan fjerne nogle af dets gavnlige egenskaber. I stedet brug altid enten glas, træ eller keramik.

Anvend leret på det betændte område og lad det størkne.

For yderligere af forstærke lerets virkning imod inflammation, anbefaler vi at tilsætte lidt gurkemeje-pulver til blandingen, da det udover at bekæmpe inflammation, også lindrer smerte.

Gurkemeje

Kål forbinding

Lad os fortsætte med nogle flere billige, hjemmelavede behandlinger med denne her, der er baseret på kål. Kål hjælper med at reducere inflammation, hver gang du spiser det. Men du kan også anvende denne grøntsag på din hud for at opnå de samme fordele.

Du skal bruge to til tre af de ydre blade fra et grønt kålhoved.

Hvordan gør man?

 • Bring en lille smule vand i kog.
 • Når det koger, dyp bladene i vandet to eller tre gange så de er en smule skoldede, men ikke kogte. Mas dem med en morter og en støder.
 • Anvend de maste kålblade på det betændte område og dæk det med en klud eller plastikfilm.
 • Lad kål forbindingen sidde i mindst en halv time.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.